HomeLa festa del dibuix torna a Barcelona

La festa del dibuix torna a Barcelona

El festival Barcelona Dibuixa torna el 24 d'octubre amb activitat prevista en cinc districtes de la ciutat (Ciutat Vella, L’Eixample, Sants-Montjuïc, Sant Andreu i Sant Martí). Al llarg del dia, petits i grans tindran l'oportunitat de mostrar i compartir el seu talent i creativitat en 29 espais de la ciutat entre museus, teatres, centres cívics, culturals i universitaris...seguint les propostes i instruccions de professionals. L’esdeveniment evidencia la importància del fet de dibuixar, una experiència emotiva i una forma de coneixement, d'expressió i d'apropament a la cultura. El festival compta amb direcció artística del Museu Picasso, en coproducció amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).   

Barcelona Dibuixa és un clàssic de la tardor que té l’origen en la celebració del Museu Picasso de l’aniversari del naixement de Pablo Picasso, el 25 d’octubre de 1881. Enguany el festival celebra la 12a edició i alinea els seus continguts amb els de la capitalitat mundial de Barcelona de l'Alimentació Sostenible, amb el lema Menja't el món.

Pel que fa el Museu Frederic Marès, Urban Sketchers Barcelona portaran a terme el taller ‘Davant i darrera’, a través del qual els usuaris aprendran a representar la profunditat en l'espai.

En aquest taller, que tindrà lloc al Pati del Museu, els Urban Sketchers mostraran com representen la profunditat en els dibuixos que fan al carrer i explicaran 5 tècniques bàsiques que els ajuden fàcilment a destacar el que està davant del que està darrera.

Urban Sketchers Barcelona és una associació que es dedica al foment del dibuix al carrer i espais naturals, tant oberts com tancats. Amb aquest propòsit convoca trobades de dibuix obertes a tothom i organitza tallers de difusió de les tècniques i materials emprats en aquesta disciplina.

Reserva prèvia per internet al web de Barcelona Dibuixa a partir del 14 d’octubre.
 

Data: 24 octubre 2021
Lloc: Pati del Museu Frederic Marès
Horari: d'11h a 19h (pausa de 14 a 15 h)
*Activitat amb aforament reduït i distància de seguretat. Ús obligatori de mascareta. Material de l'activitat sotmès a procés de desinfecció.

Organitza: Museu Picasso, Museu Frederic Marès i Institut de Cultura de Barcelona

Fes la teva reserva online per assistir al taller del Museu Frederic Marès