Inicio'Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat'

'Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat'

El 18 de novembre s’obre al públic l’exposició Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat, que transita per les sales del Museu Frederic Marès, on l’escultura contemporània de la col·lecció Bassat s’atura davant d’algunes de les obres medievals, del Renaixement, el barroc i el segle XIX, per establir-hi un seguit de confluències. 

El verb “confluir” designa la unió entre dos rius, dos fluxos d’aigua que sumen els seus cursos respectius. I la voluntat de Confluències és precisament que el públic s’impliqui en el flux de les obres aparellades.

D’una banda, es tracta d’una invitació a admirar la trentena d’escultures de la col·lecció reunida per Carmen i Lluís Bassat, una de les més completes de Catalunya en el seu àmbit. Obres de dimensions abastables, la majoria creades al llarg del segle XX per artistes com Joan Miró, Henry Moore, Pablo Gargallo, Julio González, Eduardo Chillida, Josep Maria Subirachs, Manolo Valdés, Joan Brossa o Aurèlia Muñoz, i també, per escultors actius durant l’arrencada del segle actual.

I de l’altra, el discurs expositiu ofereix noves lectures del Museu i alhora permet revisitar els gairebé mil anys que abasta el fons d’escultures reunides per Frederic Marès, també destacat escultor i “col·leccionista de col·leccions”. 

Es tracta d’obres que estan en diàleg, però això no vol dir que sempre hi estiguin d’acord. De vegades hi ha una simple convivència, d’altres, un contrast; també correspondències, intrusions…

Cada obra d’art ha estat creada en un determinat context cultural, religiós, social, econòmic, i sempre amb un propòsit concret. En aquesta exposició, a més d’entendre’n les seves circumstàncies, t’animem a deixar-te endur pel que et suggereixin aquestes confluències.

A més, l'exposició comptarà amb un seguit d'activitats, com visites guiades o tallers familiars. Pots consultar-les aquí.

 

Actes relacionats:

Roda de premsa: 16 de novembre, a les 9.30 hores, al Museu Frederic Marès

Dossier de premsa

Inauguració: 17 de novembre, a les 19 hores, al Museu Frederic Marès

Targetó d'invitació

 

Trobaràs tota la informació relativa a l'exposició a la web de Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat.