InicioConvidats & amfitrions

Convidats & amfitrions

Convidats & amfitrions és un programa del Museu Frederic Marès i l’associació Galeries d’Art de Catalunya, que consisteix en l’exposició de tres obres d’art procedents de tres galeries, que s’exhibeixen des del 13 de març fins al 20 de juny a les sales d’exposició permanent del Museu. El programa, comissariat per la periodista i crítica d’art Montse Frisach, proposa un diàleg transversal i intemporal entre algunes obres i sales del Museu i les tres peces convidades, que el públic anirà trobant al llarg de la seva visita.

Les relacions entre les obres de fora i les de dins són de diversa índole: estilístiques, conceptuals, de context, socials i emocionals. Els visitants tenen llibertat de trobar altres lligams i concomitàncies entre elles.

El primer dels diàlegs és entre la pintura de Santiago Rusiñol Enric Clarasó al seu taller, procedent de la galeria Gothsland de Barcelona, i el conjunt d’escultures de l’antiguitat del Museu, com el retrat de l’emperador August, que el visitant troba just al principi del recorregut del Museu. A la primera planta, la contemporaneïtat de la pintura L’Àngel, de Gregorio Iglesias, cedida per la galeria Espai Cavallers de Lleida, acompanya l’escultura renaixentista Sant Miquel vencent el dimoni, mentre que a la Sala femenina, un dels espais més emblemàtics del Museu dedicat al col·leccionisme, s’ha instal·lat la fotografia Colonitzada Núm. 56, de Marta Fàbregas, procedent de la Pigment Gallery de Barcelona.

Convidats i amfitrions està complementat per tres debats sobre els corresponents diàlegs per part de persones expertes de diferents disciplines i un cicle de tres lectures d’artistes contemporanis sobre la col·lecció del Museu a càrrec de l’escultor Tom Carr, la ceramista Madola i la pintora Alicia Marsans. Com a cloenda, se celebrarà un debat amb antiquaris, col·leccionistes i galeristes, moderat per l’antiquari i escriptor Artur Ramon.

L'entrada a la part expositiva està inclosa en el preu de l'entrada al Museu. Pots reservar visita al Museu aquí

 

 

 

 

 

 

ACTIVITATS RELACIONADES (Consulta el tríptic AQUÍ)

Debats d’experts     També en streaming

Debats d’experts a partir dels tres diàlegs d’obres exposades.

  • 21 d’abril - DIÀLEG 1

Miquel del Pozo, arquitecte i divulgador de temes artístics & Isabel Rodà, catedràtica emèrita d’arqueologia.

  • 12 de maig - DIÀLEG 2

Glòria Bosch, exdirectora artística de la Fundació Vila Casas & Joan Yeguas, cap del departament de Renaixement i Barroc del MNAC.

  • 26 de maig - DIÀLEG 3

Cristina Sánchez, sociòloga, professora de la UdG i especialista en gènere & Rosa M. Martín i Ros, historiadora de l'Art, especialista en Història dels Tèxtils i de la Indumentària.

Lectures d’artistes contemporanis

Lectures de les col·leccions del Museu a partir de tres artistes contemporanis.

  • 5 de juny  - Lectura 1: Tom Carr, escultor.
  • 12 de juny - Lectura 2: Madola, ceramista.
  • 19 de juny - Lectura 3: Alicia Marsans, pintora.

Debat de cloenda sobre col·leccionisme    També en streaming

Debat moderat per l’escriptor i antiquari, Artur Ramon amb la participació d’antiquaris, galeristes i col·leccionistes.

18 de juny a les 18 h

Durada: 2 h

Totes les activitats són gratuïtes.

INSCRIPCIONS

Activitats presencials*: reserva prèvia a bcn.cat/cultura/reserves_MuseuFredericMares

Activitats en streaming: inscripció a museufmarescom@bcn.cat

* Amb aforament limitat i complint les mesures sanitàries del moment

#convidatsiamfitrions