InicioEl Corpus torna a omplir Barcelona de flors i activitats

El Corpus torna a omplir Barcelona de flors i activitats

La festivitat del Corpus, una de les més antigues del calendari festiu i tradicional de Barcelona, tornarà a omplir la ciutat de flors i activitats culturals i recreatives. A partir del dia 1 de juny, i amb el dia 8, dijous del Corpus, com a data central, les ornamentacions florals i l’art efímer ocuparan un any més un lloc destacat a l’agenda de la ciutat. Aquest any, la programació accentua la seva dimensió cultural amb un programa articulat al voltant dels gremis i confraries, implicats des de l’origen en una festa que a Barcelona ja té més de 700 anys (es va començar a celebrar el 1320) i que té la declaració de Festa Patrimonial d’Interès Nacional. 

La fidelitat als seus trets tradicionals conviu amb l’adaptació de la festa al moment present. L’ou com balla, un dels elements més singulars del Corpus a Barcelona, s’ha hagut d’adaptar pel context d’emergència climàtica i el decret de sequera. Les entitats han buscat diferents solucions per tal de preservar la celebració de la festa. Allà on no hi ha aigua, l’ou romandrà estàtic, integrat en la decoració floral de l’indret. Sí que podrà ballar en les fonts que funcionen amb un circuit tancat sempre i quan l’aigua es pugui fer servir per regar. En d’altres casos, l’element que en permetrà la dansa no serà l’aigua sinó que seran impulsats per aire.

D’aquesta manera, el Pati del Museu Frederic Marès acollirà com cada any, entre dijous 8 i diumenge 11 de juny, l'ou com balla, però enguany romandrà estàtic. Així mateix, el dijous 8 de juny els visitants podran gaudir d’una jornada de portes obertes al Museu, de 10 a 19 hores.

Consulta tota la programació

 

Coneix l'origen del Corpus