Regala llibres per Nadal

Les festes nadalenques són una gran ocasió per regalar llibres i visitar les llibreries del teu barri.  Aquí trobaràs les recomanacions dels nostres llibres sobre Barcelona. Les últimes novetats i les publicacions més destacades per viure aquest Nadal amb lectures barcelonines.

Barcelona. Fotògrafes/Fotógrafas

Isabel Segura i diverses autores (fotografia)

El primer llibre que reconstrueix la història de la ciutat a través de la mirada de les dones fotògrafes i les reivindica en la construcció de la imatge moderna de Barcelona.

La gent del carrer Montcada. Una història de Barcelona (segles XIII a XVIII)

Albert Garcia Espuche

L’obra més completa —dos volums i més de mil pàgines— i també la més captivadora per conèixer i entendre la història de la Barcelona medieval i moderna.

Cuando la riqueza se codeaba con el hambre. Vida nocturna en la Barcelona de posguerra (1939-1952)

Paco Villar

Un recorregut per una Barcelona plena de contrastos, de misèries que posaven els pèls de punta i de riqueses ostentoses, de necessitats per a uns i d’excessos per a uns altres.

Joan Perucho i les edicions pop. L’aventura de Tàber

Julià Guillamon

En el centenari del naixement de Joan Perucho, era necessari descobrir la seva faceta com a editor i conèixer una de les aventures editorials barcelonines més singulars.

Linde

Myriam Meloni i Arnau Bach (fotografies), David Fernández i Montse Santolino (pròleg)

El retrat fotogràfic a quatre barris del districte de Nou Barris de Barcelona. Un passeig per uns indrets de la ciutat, moltes vegades oblidats però plens de vida.

Estoy hablando de mi generación. Artículos 1972-1977

Claudi Montañá, Josep Maria Ripoll (antologia)

L’oportunitat de conèixer la Barcelona contracultural de la primera meitat dels anys setanta a través d’un dels seus protagonistes oblidats.

Sala Beckett. Obrador Internacional de Dramatúrgia

Ricardo Flores, Eva Prats

El relat de tot el treball minuciós per convertir una antiga cooperativa del Poblenou de Barcelona en una fàbrica de creació escènica i espai social de debat i pensament.

Barcelona: títol provisional. Un viatge literari per la ciutat

Andreu Gomila i Diego Piccininno

El públic més fetitxista trobarà un viatge literari que el farà vibrar en aquests dotze itineraris basats en llibres i autors que han deixat petjada en la memòria de la ciutat.

La xarxa al bosc. Joan Brossa i la poesia experimental

Eduard Escoffet (edició)

Una antologia de 79 poemes visuals i concrets, alguns d’icònics, altres de més desconeguts, del període durant el qual Joan Brossa desenvolupa el seu llenguatge poètic.

Barcelona colors sobre gris

Juan Linares

Una visió de Barcelona rica en matisos i tons en què cada il·lustració provoca una explosió d’admiració.

Barcelona. Terra de castells

Raimon Cervera, Dani Cortijo i Roberta Esteves (fotografia)

La història dels 50 anys dels Castellers de Barcelona, a través de 50 fotografies de 50 llocs emblemàtics de la ciutat on aixequen 50 castells.

En Jo_n ha perdut la A

Pep Molist i Maria Beitia (il·lustració)

Un viatge per l’obra de Joan Brossa a través d’aquest conte infantil, en el qual hi trobareu moltes sorpreses, formes i lletres.

Comparteix aquest contingut