7a Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

Informació pràctica

Lloc:

plaça de Catalunya

Dates:

del 17 al 30 de desembre (excepte el 25 i 26 de desembre)

Horari:

d’11.00 a 20.30 hores.
(els dies 17, 20 i 21, la Fira obrirà a les 16.00 h; el dia 24, tancarà a les 18.00 h)

La 7ena Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària , enguany a la plaça de Catalunya  des del 17 al 30 de desembre, proposa que “Sumem bo i local. Ara, aquí i tot l’any!”. I fer-ho amb el consum responsable i des de l’economia social i solidària, per a les persones, per a tu, per al planeta, per al futur, per a la vida!

Enguany, la Fira està dedicada a promoure allò bo i local. És la manera per sumar, individualment i col·lectivament, a contenir i revertir les emergències climàtiques, sanitàries, socials i econòmiques des de les eleccions econòmiques. El consum responsable i l’economia social i solidària ofereixen productes, activitats i serveis per a incloure a la vida quotidiana: uns hàbits i unes pràctiques concretes saludables, sostenibles i de justícia social. A més, també podreu participar en l’Esfera per mostrar com #sumemBoiLocal.

Del 17 al 30 de desembre (excepte el 25 i 26 de desembre), la plaça de Catalunya és l’escenari de la setena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada pel Departament i la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona.

Hi trobareu 31 casetes més l’Espai Consum Responsable amb un ampli ventall d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, cosmètica, joguines i altres petits productes de regal que us ajudaran a escollir, a la ciutat de Nadal, allò bo i local!

La 7a Fira s’ubica a la corona exterior de la plaça Catalunya, i està oberta en horari habitual d’11.00 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, divendres 17 de desembre, i els dies 20 i 21 comença a les 16.00 hores. El dia 24, tanca a les 18.00 hores. La visita a la Fira està organitzada, de manera que se segueix un recorregut delimitat.

Escollim i #sumemBoiLocal 

Aquest any, la Fira convida a practicar i compartir com sumem amb allò bo i local, i fer-ho precisament compartint coneixements i pràctiques. Moltes d’aquestes pràctiques no són noves: ben segur que ja ho feien les nostres àvies i avis! Fer un ús responsable dels recursos, no malbaratar ni energia ni aliments, reaprofitar sempre abans de produir de nou... uns costums tradicionals que cal fomentar per transformar Barcelona en una ciutat responsable i sostenible.

A més, la Fira ofereix productes per adquirir de cara a les festes i celebracions nadalenques, que a la vegada són una mostra d’allò que es pot trobar tot l’any i en la gran majoria de sectors i activitats econòmiques però, en aquest cas, des de i per als valors de l’economia social i solidària.

Sumem bo i local! La 7a Fira de Consum Responsable i Economia Social i Solidària us ho posa fàcil per descobrir totes les opcions que teniu a l’abast durant tot l’any. Les voleu descobrir?

La 7a Fira fa una crida: Us hi apunteu? Compartiu com us hi sumeu! I així escollim i #sumemBoiLocal 

Sí, hi ha moltes coses que ja es poden fer i, amb tot el que hi ha a les casetes de la Fira, ja podeu fer molts canvis en la vostra vida quotidiana, per Nadal i tot l’any. També, a l’Espai Consum Responsable, es podrà obtenir informació de pràctiques i projectes concrets per sumar en allò bo i local i per aprofundir en el consum responsable i l’economia social i solidària cada dia de l’any. No ho dubteu, els vostres objectius presents i futurs són factibles amb informació: l’Espai Consum Responsable us acompanya per fer-ho!

A la Fira hi trobareu l’Esfera, on podreu deixar la vostra empremta a l’exposició, explicant què feu ja i què voleu fer per sumar en allò bo i local. També, qui ho vulgui, podrà compartir les seves idees inspiradores, pujant una foto i la seva acció a les xarxes socials, amb l’etiqueta #sumemBoiLocal.

Informa-te’n a l’Espai Consum Responsable en el codi QR i barcelona.cat/consumresponsable

Entitats participants a la Fira

Informació pràctica

Lloc:

plaça de Catalunya

Dates:

del 17 al 30 de desembre (excepte el 25 i 26 de desembre)

Horari:

d’11.00 a 20.30 hores.
(els dies 17, 20 i 21, la Fira obrirà a les 16.00 h; el dia 24, tancarà a les 18.00 h)

Comparteix aquest contingut