Un Nadal molt especial

Activitats segures

Les activitats d’aquest Nadal estan pensades per desenvolupar-se de la manera més segura possible, respectant totes les indicacions de les autoritats sanitàries.

Nota de premsa Ban de l’alcaldessa

Barcelona celebra, aquest any, un Nadal molt especial, condicionat per les mesures de seguretat i prevenció necessàries per evitar la propagació del coronavirus. Activitats tradicionals com la Cavalcada de Reis o la celebració de Cap d’Any s’han reconvertit amb fórmules imaginatives per tal que la ciutadania pugui gaudir-ne amb seguretat. 

A causa de les circumstàncies excepcionals per la covid-19, aquest Nadal serà imprescindible reservar en línia per participar de manera presencial en algunes de les activitats organitzades per l’Ajuntament de Barcelona.

Cal tenir present que està vigent el toc de queda nocturn a partir de les 22.00 hores. No obstant això, els espectadors i espectadores d’actes culturals es podran desplaçar fins a casa seva sense ser sancionats, sempre que mostrin l’entrada que justifiqui la seva assistència a l’espectacle en qüestió. A més, la nit de Nadal i la nit de Cap d’Any l’inici del confinament nocturn és a la una de la matinada i, la nit de Reis, a les 23.00 hores. Consulteu al web covid-19 les mesures especials aprovades per les autoritats sanitàries durant les festes de Nadal.

Com cada any, el tradicional acte d’encesa dels llums dona el tret de sortida a la temporada nadalenca. L’encesa d’enguany té lloc el 26 de novembre a la plaça Comercial del Born amb l’espectacle Covinal, de la companyia de dansa Sol Picó, un homenatge a la ciutadania i una crida a l’esperança i la celebració continguda.

Reis

Els nens i nenes de la ciutat poden estar tranquils que el coronavirus no afectarà el repartiment de regals dels Reis. Una prova d’això és el fet que, dies abans, del 28 de desembre al 5 de gener, arribarà el seu carregament reial al Fòrum i els més menuts podran portar-hi les seves cartes plenes de desitjos i descobrir la màgia d’Orient en una instal·lació immersiva per a la qual cal reservar prèviament.

Cap d’Any

A més, enguany les campanades de Cap d’Any se sentiran a tots els districtes, seran descentralitzades perquè tothom pugui menjar el raïm a casa, en una celebració segura i diferent. En acabar les campanes, un seguit de focs artificials que es faran des de Montjuïc acomiadaran el 2020. L’espectacle, sense públic, es retransmetrà en directe.

Plaça de Catalunya

La plaça de Catalunya tornarà a ser l’epicentre de la programació de Nadal de la ciutat al llarg de 12 dies. Activitats matinals i familiars amb el protagonisme de la literatura, la ciència, les arts plàstiques i l’esport. Tardes amb propostes de dansa, circ i música en directe. I una franja nocturna d’arts de carrer on es trobaran l’universalisme de Charles Dickens amb el life cinema fet a Barcelona.

Totes les activitats estan pensades perquè es desenvolupin de la manera més segura. S’activarà un sistema de reserva prèvia perquè la ciutadania pugui reservar els seus tiquets pocs dies abans de l’activitat a través del web de Nadal per garantir la traçabilitat de públic. Igual que en el cas de l’activitat de Reis al Fòrum i la resta d’activitats municipals amb reserva prèvia, els aforaments seran limitats i es compliran escrupolosament les indicacions establertes per les autoritats sanitàries, respectant la distància de seguretat entre espectadors. A més, totes les activitats estan ideades per desenvolupar-se sota la lògica de distància, mans i mascareta. Finalment, les activitats de plaça de Catalunya disposaran del segell de garantia de seguretat i salut Global Safe Site.

Fires de Nadal

Enguany també es mantenen les tradicionals fires de Nadal, com la de Santa Llúcia, la de la Sagrada Família o la Fira de Reis de la Gran Via. Segons les autoritats sanitàries, aquestes fires es consideren equiparables als mercats no sedentaris i cal que compleixin les condicions i restriccions específiques quant a control d’accessos, perímetre o limitació dels aforaments.

Activitats segures

Les activitats d’aquest Nadal estan pensades per desenvolupar-se de la manera més segura possible, respectant totes les indicacions de les autoritats sanitàries.

Nota de premsa Ban de l’alcaldessa

Comparteix aquest contingut