Festival de Nadal a la plaça de Catalunya i la plaça de la Universitat

Música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació. Una festa per a tothom!

Lloc:

Plaça de Catalunya
Plaça de la Universitat

Dates:

del 18 al 30 de desembre

Horari:

Plaça de Catalunya
11.00-21.40 h

Plaça de la Universitat
11.00-22.00 h

El Festival de Nadal va tenir lloc a la plaça de Catalunya entre el 18 i el 30 de desembre de 2021. Enguany, la plaça de la Universitat es va afegir a la proposta d’activitats amb la instal·lació interactiva Bon(s) Nadal(s), una conversa en temps real sobre la diversitat de maneres de viure el Nadal avui.
 

A la plaça de Catalunya, epicentre del festival, va haver-hi durant tretze dies un conjunt de projectes culturals en diverses franges horàries: propostes familiars, música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació. Una festa per a tothom!
El projecte de l’escenògraf i arquitecte Juli Sanjuan Palma va desplegar una escenografia nadalenca que va omplir l’espai de calidesa.

A la plaça de la Universitat es va poder participar en la proposta de l’estudi Domestic Data Streamers. Una peça d’arquitectura interactiva que converteix el moviment en votació i genera històries nadalenques col·lectives.

Matins a la plaça de Catalunya: Nadal en família

Propostes familiars amb dues franges horàries. La plaça arrancava cada matí amb activitats participatives que convidaven a gaudir de la literatura, la creació artística, l’amor per la natura i el joc. Com a curiositat, es va haver de parar atenció a la música, ja que el duet de música electrònica b1n0 havia creat una nadala nova i especial a partir de les dades obtingudes de diferents nadales molt conegudes.

A continuació, i també amb tota la família, es va poder ballar amb “Transmissions”, una conferència espectacle que, a través de la música, l’audiovisual, la paraula i el moviment, s’endinsava en la història de les danses urbanes nascudes als Estats Units i que avui són presents arreu del planeta com a reivindicació d’identitat.

Tardes de música i arts de carrer

La banda barcelonina Hip Horns Brass Collective va obrir l’activitat de tarda amb música festiva, mescla de funk, hip-hop i soul brass.

A continuació, les arts escèniques de carrer van ser les protagonistes. Durant els dies del festival es van poder veure cinc propostes diferents. Una programació que va ser elaborada amb la complicitat de FiraTàrrega, Trapezi i el festival Sismògraf: dansa, acrobàcies, teatre, performance, bellesa visual i diversió!

Cinema i música a Tants Nadals

Tants Nadals va ser un recorregut per les Barcelones del passat. El cinema i la música en directe es van unir per transportar-nos a diversos espais i moments. Un túnel del temps de la mà de la cineasta Núria G. Lorang i la formació musical Seward, amplificada per intèrprets del Conservatori Superior del Liceu. Trenta minuts de viatge pel fred, la neu, Nadal, els àpats, els llums, els carrers, els tions, els torrons, les cartes i els regals. Un mirall analògic, musical, domèstic i cinematogràfic de la nostra ciutat entre els anys 1929 i 1989.

Amb la col·laboració de Filmoteca de Catalunya, Betevé, Fabra i Coats: Fàbrica de Creació i RTVE.

Mostra’n més

Música

Grans veus femenines de la ciutat van ser les encarregades d’omplir la plaça de bona música amb els seus estils diversos. El jazz d'Andrea Motis Trio, l'electro funk de Meritxell Nedderman, el blues i el country de Clara Gispert, la vibrant trompeta de Memi Sillah, el R&B d'Aura, l'energia de The Sey Sisters i el soul i el funk d'Aiala.

I també

En el marc de l'homenatge al 150è aniversari de Segundo de Chomón, la Filmoteca de Catalunya ens va portar petites peces de l'obra d'aquest referent cinematogràfic, tan vinculat a la nostra ciutat, que es van projectar durant les transicions entre activitat i activitat.

I la plaça de Catalunya va tornar a acollir enguany la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, que va mostrar com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat.

Tanca

Música, cinema, arts de carrer, arts plàstiques i participació. Una festa per a tothom!

Lloc:

Plaça de Catalunya
Plaça de la Universitat

Dates:

del 18 al 30 de desembre

Horari:

Plaça de Catalunya
11.00-21.40 h

Plaça de la Universitat
11.00-22.00 h

Comparteix aquest contingut