Arròs cremós de coliflor

Recepta sostenible

Ingredients

  • 400 g de coliflor blanca
  • 60 ml de llet
  • 15 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 30 g de coliflor de color (verda, lila, etc.)
  • 30 g de formatge dur de llarga maduració
  • 300 g d’arròs arbori
  • 600 ml de brou de coliflor
  • 250 g de ceba tendra
  • 1 all

Elaboració

Trenqueu les puntes de la coliflor de colors i, amb les mans o un robot, esmicoleu-la. D’altra banda, esmicoleu el formatge de llarga maduració i barregeu-lo amb la coliflor. Reserveu-ho.

Talleu la ceba a la brunesa i, en una cassola, cuineu 100 g de ceba fins que quedi transparent i reserveu-ne la resta. Afegiu-hi la coliflor blanca. Remeneu, afegiu-hi una mica d’aigua i cuineu-ho 20-25 minuts a foc baix. Tritureu-ho, afegiu-hi la llet i l’oli i tritureu-ho fins quedi una crema homogènia, llisa i cremosa. Salpebreu-ho i reserveu-ho.

En una cassola amb un raig d’oli d’oliva cuineu la ceba fins que quedi transparent. Afegiu-hi l’all, l’arròs i enrossiu l’arròs fins que adquireixi un to nacrat. Afegiu-hi el brou de coliflor (que ha d'estar bullint) i cuineu-ho uns 15-20 min a foc mitjà. Retireu-ho del foc, afegiu-hi la crema de coliflor, remeneu sense trencar els grans d’arròs i deixeu-ho reposar un parell de minuts.

Emplateu-ho. Afegiu-hi per sobre la mescla de coliflor i formatge de llarga maduració. Acabeu-ho amb uns microvegetals de la tonalitat de la coliflor de color.

Al·lèrgens

  • Lactosa

Ingredients

  • 400 g de coliflor blanca
  • 60 ml de llet
  • 15 ml d’oli d’oliva verge extra
  • 30 g de coliflor de color (verda, lila, etc.)
  • 30 g de formatge dur de llarga maduració
  • 300 g d’arròs arbori
  • 600 ml de brou de coliflor
  • 250 g de ceba tendra
  • 1 all

Comparteix aquest contingut