Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor verticals en el primer nivell del menú.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el segon nivell.
  • Navegueu pel segon nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.

Nadal

Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del lector de pantalla i del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor horitzontals en el primer nivell del menú.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Activitats
  • Festival de Nadal
  • Llums
  • Nadal als districtes
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Comerços i mercats
  • Llibres
  • Tradicions
  • Receptes
  • Inici
  • Activitats
  • Festival de Nadal
  • Llums
  • Nadal als districtes
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Comerços i mercats
  • Llibres
  • Tradicions
  • Receptes
  1. Inici
  2. / Receptes

Escudella i carn d'olla

Nota per als usuaris del lector de pantalla. Aquesta galeria mostra un element, que pot ser una imatge o un vídeo. Feu servir els controls de l’àrea "Controls de la galeria" per veure l’element anterior o el següent. També podeu fer clic sobre l’element que voleu visualitzar.
Escudella i carn d'olla
Diapositiva 1 de 1

Ingredients

  • 500 g de carn de vedella
  • 1/4 de gallina
  • pollastre
  • els menuts del pollastre
  • 200 g d'orella i morro i 1/2 peu de porc
  • 1 os de pernil sec
  • 100 g de cansalada
  • 1 os d'espinada
  • 1 os de genoll de vedella
  • 150 g de botifarra blanca
  • 150 g de botifarra negra
  • 250 g de cigrons remullats
  • 250 g de patates
  • 1 col verda d'olla
  • 1 nap, 1 pastanaga, 1 xirivia, 1 porro, api

Per a la pilota

  • 150 g de carn de porc picada
  • 150 g de carn de vedella picada
  • 100 g de cansalada picada
  • 1 ou, unes molles de pa remullades en llet
  • 1 all, julivert, sal, canyella en pols
  • 1 cullerada de farina

Per a l'escudella

  • 300 g de galets grossos
BCN FESTES!

Al menú de Nadal no pot faltar mai l’escudella i carn d’olla. Aprèn a cuinar-la!

Elaboració:

Renta el peu de porc, l'orella i el morro, la gallina i el pollastre. Posa una olla al foc amb 4 litres d'aigua, afegeix-hi tota la carn i els ossos. Tan bon punt comenci a bullir, escuma bé el brou i treu-li totes les impureses que pugin a la superfície. Afegeix-hi llavors els cigrons (que abans hauràs remullat en aigua tèbia durant 12 hores) i deixa'l bullir una estona.

Posa-hi la pastanaga, el nap, la xirivia, l'api, el porro, i torna'l a escumar. Deixa que bulli 1 hora i 30 minuts, aproximadament; aleshores, la carn ja serà prou tova. Afegeix-hi la col, les patates tallades a trossets i la pilota (que ja hauràs preparat), afegeix-hi també les botifarres. Deixa'l bullir uns 30 minuts més. Tot seguit, rectifica de sal.

Quan tot estigui ben cuit, cola'n el brou.

Prepara l'escudella amb el brou colat i els galets, que aniràs abocant quan el brou estigui bullint, i deixes coure el brou de 12 a 15 minuts més.

L'escudella se serveix ben calenta i, després, en una safata, ben posades, les verdures i en una altra la carn, tallada a trossos i havent-ne retirat els ossos. Se serveix tot ben calent.

Preparació de la pilota:

En un atuell posa la carn de vedella, la de porc i la cansalada, tot picat, afegeix-hi l'ou, el julivert i els alls picats i les molles de pa remullades en llet. Assaona-ho tot amb sal i pebre i una mica de canyella en pols; aplana-ho bé primer amb una forquilla, després es pot fer amb les mans, fins que tot hagi quallat. Llavors, fes la pilota, mirant que tingui una forma un xic ovalada, enfarina-la i afegeix-la al brou.

Ingredients

  • 500 g de carn de vedella
  • 1/4 de gallina
  • pollastre
  • els menuts del pollastre
  • 200 g d'orella i morro i 1/2 peu de porc
  • 1 os de pernil sec
  • 100 g de cansalada
  • 1 os d'espinada
  • 1 os de genoll de vedella
  • 150 g de botifarra blanca
  • 150 g de botifarra negra
  • 250 g de cigrons remullats
  • 250 g de patates
  • 1 col verda d'olla
  • 1 nap, 1 pastanaga, 1 xirivia, 1 porro, api

Per a la pilota

  • 150 g de carn de porc picada
  • 150 g de carn de vedella picada
  • 100 g de cansalada picada
  • 1 ou, unes molles de pa remullades en llet
  • 1 all, julivert, sal, canyella en pols
  • 1 cullerada de farina

Per a l'escudella

  • 300 g de galets grossos
BCN FESTES!
  • Seccions principals

    • Activitats
    • Festival de Nadal
    • Llums
    • Nadal als districtes
    • Reis
  • Contacte

    Formulari de contacte

  • Butlletins

    • Les novetats, directament a la vostra bústia de correu

    • Subscriu-t’hi
  • Segueix-nos a:

    • Altres
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Mapa web
  • Accessibilitat
  • Avís Legal