Gambes amb salsa de mango

  • Gambes amb salsa de mango

Ingredients

  • 1/2 tassa d'oli d'oliva
  • 1 ceba picada
  • 1/4 tassa de julivert
  • 1/4 tassa d'alfàbrega picada
  • 1/2 llimona (el suc)
  • 2 alls picats
  • 1 culleradeta de pebre
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 3/4 de kg de gambes

Per a la salsa:

  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1 ceba picada
  • 1 cullerada de gingebre en pols
  • 1/2 bitxo fresc picat sense llavors
  • 1 all picat
  • 1 mango
  • 1/2 taronja (el suc)
  • 1 cullerada de sucre
  • 1/2 cullerada de coriandre picat
  • sal
  • pebre

Una recepta fàcil i ràpida, que marida a la perfecció les gambes amb una salsa de mango picant.

Elaboració:

Pela les gambes, en deixes només la cua, i les col·loques en un recipient. En un bol barreja l'oli d'oliva, la ceba i l'all picats, el julivert i l'alfàbrega, el suc de llimona, la mostassa i el pebre. Aboca la barreja sobre les gambes i les cobreixes amb paper de plàstic. Les deixes macerar una hora a la nevera.

Per preparar la salsa barreja, en un recipient, l'oli, la ceba i l'all picats, el gingebre, el bitxo al gust, el mango tallat a daus petits, el suc de la mitja taronja i el sucre. També ho tapes amb paper de plàstic i ho deixes reposar uns 30 minuts, a temperatura ambient. En el moment de treure-ho a taula ho rectifiques de sal i pebre.

Escalfa el forn i col·loca, a sobre la graella, les gambes. Deixa que es facin uns dos o tres minuts controlant la cocció per donar-los la volta.

Per servir a taula, posa les gambes en una plata amb un bol al centre amb la salsa de mango picant.

Ingredients

  • 1/2 tassa d'oli d'oliva
  • 1 ceba picada
  • 1/4 tassa de julivert
  • 1/4 tassa d'alfàbrega picada
  • 1/2 llimona (el suc)
  • 2 alls picats
  • 1 culleradeta de pebre
  • 1 culleradeta de mostassa
  • 3/4 de kg de gambes

Per a la salsa:

  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 1 ceba picada
  • 1 cullerada de gingebre en pols
  • 1/2 bitxo fresc picat sense llavors
  • 1 all picat
  • 1 mango
  • 1/2 taronja (el suc)
  • 1 cullerada de sucre
  • 1/2 cullerada de coriandre picat
  • sal
  • pebre

Comparteix aquest contingut