Menú Sostenible per Nadal

Recepta sostenible

Et proposem un menú de Nadal ben sostenible. Quatre xefs de Barcelona i l’àrea metropolitana han preparat aquests plats basats en els productes de temporada i en ingredients del nostre territori de petits productors, per oferir una gastronomia bona, neta, justa i de proximitat. Bon profit!

Aquest menú, elaborat per xefs dels restaurants d’ecogastronomia (slow food), forma part de Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021, que se celebrarà a Barcelona durant tot un any, en què es presentaran a la ciutat una sèrie d’esdeveniments i iniciatives en els quals l’alimentació sostenible, justa i sana és el principal eix vertebrador, i es construirà una estratègia de polítiques alimentàries amb horitzó 2030. 

El menú ha estat dissenyat per xefs de restaurants de Slow Food Barcelona. Els seus cuiners prioritzen l’agricultura de proximitat i ecològica, utilitzen aliments frescos i de temporada i eviten l’ús de productes transgènics. En definitiva, treballen amb aliments de la màxima qualitat per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local.

Gírgola, coliflor i avellanes

Una recepta original i sostenible de Berbena (Barcelona) by Carles Pérez Rozas.

Recepta sostenible

Girella amb puré de nyàmera, flor de fonoll i brou de porro

Un primer plat atractiu, basat en ingredients de proximitat i de temporada, de La Violeta (Barcelona) by Jordi Limón.

Recepta sostenible

Tatin de Carxofa Prat i ou perfecte

Plat principal lleuger, amb productes de proximitat i de temporada, de CèntricGastro (El Prat) by Susana Aragón.

Recepta sostenible

Milfulls de poma i remolatxa amb gelat de cumquat

Unes postres fredes i sostenibles de Rasoterra (Barcelona) by Queralt Carpintero.

Recepta sostenible

Comparteix aquest contingut