Peix al forn

  • Peix al forn

Ingredients

  • Peix sencer (lluç, llobarro, orada, besuc...)
  • Ceba
  • Patates
  • Tomàquets
  • Vi blanc
  • Pebre negre molt
  • Sal
  • Oli d'oliva verge

Fàcil de preparar, aquest peix al forn et farà triomfar a taula. Una bona alternativa a la carn.

Elaboració:

En una plata de forn amb oli calent hi poses primer la ceba, tallada a la juliana, i quan estigui una mica cuita, les patates, tallades a rodanxes primes i, finalment, els tomàquets tallats a quarts.

Ho salpebres, hi tires el vi i l'enfornes per fer-ne la reducció. Quan les patates comencin a estar toves hi afegeixes el peix, escatat i salpebrat. El col·loques sobre les verdures i l'enfornes. Cal anar-lo regant de tant en tant amb el suc fins que sigui cuit. A l'hora de servir-lo, el fas a talls d'aproximadament uns 400 g per persona.

Aquesta proposta porta una base de verdures –a la qual n'hi pots afegir d'altres, com ara pebrots, alls, fonoll, etc.- però si el vols fer sol, només amanit amb oli, et quedarà igual de gustós.

Ingredients

  • Peix sencer (lluç, llobarro, orada, besuc...)
  • Ceba
  • Patates
  • Tomàquets
  • Vi blanc
  • Pebre negre molt
  • Sal
  • Oli d'oliva verge

Comparteix aquest contingut