Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor verticals en el primer nivell del menú.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el segon nivell.
  • Navegueu pel segon nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.

Nadal

Instruccions de navegació del menú

Instruccions per als usuaris del lector de pantalla i del teclat

Per poder utilitzar aquest menú calen les tecles de cursor. El menú té fins a tres nivells:

  • Primer nivell: opcions del menú principal
  • Segon nivell: subopcions per a elements del primer nivell
  • Tercer nivell: subopcions per a elements del segon nivell

Instruccions de navegació:

  • Navegueu fent servir les tecles de cursor horitzontals en el primer nivell del menú.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al primer nivell.
  • Utilitzeu la tecla de cursor dreta per mostrar el tercer nivell.
  • Navegueu pel tercer nivell fent servir les tecles de cursor verticals.
  • Utilitzeu la tecla d’escapada per tornar al segon nivell.
  • De manera alternativa, feu servir la tecla d’introducció per mostrar qualsevol nivell.
  • Activitats
  • Festival de Nadal
  • Llums
  • Nadal als districtes
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Comerços i mercats
  • Llibres
  • Tradicions
  • Receptes
  • Inici
  • Activitats
  • Festival de Nadal
  • Llums
  • Nadal als districtes
  • Cap d'any
  • Reis
  • Informació pràctica
  • Comerços i mercats
  • Llibres
  • Tradicions
  • Receptes
  1. Inici
  2. / Receptes

Risotto de vieires i gambes

Nota per als usuaris del lector de pantalla. Aquesta galeria mostra un element, que pot ser una imatge o un vídeo. Feu servir els controls de l’àrea "Controls de la galeria" per veure l’element anterior o el següent. També podeu fer clic sobre l’element que voleu visualitzar.
Diapositiva 1 de 1

Ingredients

  • 400 g de ceba
  • 2 grans d’all
  • 250 g de pebrot vermell cremat a la flama o escalivat
  • 250 g de tomàquet en conserva
  • 80 ml d’oli
  • 600 g de peix de roca
  • 400 g de cap de rap
  • 150 g de ceba petita
  • 100 g de pastanaga
  • 2 grans d’all
  • 20 g d’api
  • 80 g de porro
  • 40 g de xampinyó
  • 125 g de tomàquet triturat en conserva
  • 50 ml de vi blanc
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • Pebre vermell
  • Pebre blanc
  • Llorer, farigola, fonoll
  • Sofregit clàssic
  • Fumet vermell de peix
  • 4 vieires
  • 60 g de pebrot vermell (opcional)
  • 60 g de pebrot verd (opcional)
  • 200 g de gamba pelada
  • 1 fulla de llorer
  • 320 g d’arròs arborio
  • 60 g de formatge parmesà
BCN FESTES!

Una altra bona opció de primer plat és aquest risotto mariner. Un plat deliciós que aportarà iode, sodi i proteïnes a la teva taula.

Elaboració:

En primer lloc, talla la ceba ben fina i la fas sofregir en l’oli en un recipient apropiat per a la quantitat de ceba que tens. És bo que el fons del recipient tingui un cert gruix per poder-ho cuinar força temps sense que es cremi.

Una vegada s’hagi daurat la ceba, hi afegeixes l’all picat i el cuines fins que aquest també s’hagi daurat. En aquest punt, hi agregues el tomàquet en conserva triturat i colat. Ho sofregeixes tot fins que l’aigua s’hagi evaporat. En últim lloc hi afegeixes el pebrot tallat ben fi, ho deixes a foc suau durant uns minuts i retires.

Ara prepararàs el fumet de peix. Treu les vísceres del peix de roca, retira la pell i les agalles del cap de rap, renta-ho i deixa-ho uns quants minuts en aigua freda. Mentrestant, talla la ceba, la pastanaga, el porro, l’api, els alls i el xampinyó.

Escorre el peix. En una cassola, posa oli i hi ofegues la ceba durant uns minuts. Després, hi afegeixes l’all i el porro, i al cap d’uns minuts, hi poses també la pastanaga i el xampinyó. Ho ofegues tot i per acabar, hi afegeixes l’api. Quan el conjunt agafi un color daurat suau hi poses el pebre vermell, ho deixes coure uns segons i després hi incorpores el tomàquet. Ho fas coure fins que s’hagi reduït l’aigua i després hi afegeixes el peix escorregut, el vi blanc, el pebre blanc i les herbes. Ho cuines fins que s’hagi evaporat l’alcohol del vi. Ho cobreixes amb aigua i ho deixes a foc suau. Ho fas coure durant 20 minuts retirant-ne l’escuma de tant en tant. Després ho deixes infusionar 10 minuts i finalment ho coles.

Treu les closques i els intestins de les vieires. Escalfa una paella i hi daures les vieires. Les retires i en el mateix oli hi incorpores les cues de gambes ben escorregudes. Les retires i hi afegeixes el pebrot vermell i verd tallat a daus i el cuines molt fort deixant-lo una mica cru. La incorporació dels pebrots és opcional.

Escalfa el sofregit i n'escorres l’excés d’oli, hi afegeixes l’arròs i el remenes perquè es barregi amb el sofregit. Hi afegeixes el llorer i el fumet calent a tandes. Cal anar-ho remenant sense parar perquè l’arròs deixi anar el midó i lligui el brou. Rectifica de sal i pebre, vés remenant i mullant amb el fumet fins que aconsegueixis que l’arròs estigui cuit i tingui la textura que t'agrada. Quan quedin 2 minuts hi afegeixes les vieires, les gambes i els pebrots saltats.

Fora del foc, hi afegeixes el formatge parmesà i remenes fins que quedi ben incorporat. Quan estigui a punt, hi poses uns encenalls més de parmesà per damunt i serveix-ho.

Recepta cedida pel Gremi de Majoristes de Peix de Mercabarna.

Ingredients

  • 400 g de ceba
  • 2 grans d’all
  • 250 g de pebrot vermell cremat a la flama o escalivat
  • 250 g de tomàquet en conserva
  • 80 ml d’oli
  • 600 g de peix de roca
  • 400 g de cap de rap
  • 150 g de ceba petita
  • 100 g de pastanaga
  • 2 grans d’all
  • 20 g d’api
  • 80 g de porro
  • 40 g de xampinyó
  • 125 g de tomàquet triturat en conserva
  • 50 ml de vi blanc
  • 50 ml d’oli d’oliva
  • Pebre vermell
  • Pebre blanc
  • Llorer, farigola, fonoll
  • Sofregit clàssic
  • Fumet vermell de peix
  • 4 vieires
  • 60 g de pebrot vermell (opcional)
  • 60 g de pebrot verd (opcional)
  • 200 g de gamba pelada
  • 1 fulla de llorer
  • 320 g d’arròs arborio
  • 60 g de formatge parmesà
BCN FESTES!
  • Seccions principals

    • Activitats
    • Festival de Nadal
    • Llums
    • Nadal als districtes
    • Reis
  • Contacte

    Formulari de contacte

  • Butlletins

    • Les novetats, directament a la vostra bústia de correu

    • Subscriu-t’hi
  • Segueix-nos a:

    • Altres
Logo de l'Ajuntament de Barcelona
  • Mapa web
  • Accessibilitat
  • Avís Legal