Tronc de Nadal

  • Tronc de Nadal

Ingredients

Per al pa de pessic

  • 4 ous sencers
  • 2 rovells d'ou
  • 80 g de sucre
  • Ratlladura de mitja llimona
  • 80 g de farina

Per al farcit i la decoració

  • 400 g de xocolata per fondre
  • 250 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 1 cullerada de rom blanc
  • 8 guindes

Per als amants de la xocolata, aquesta recepta és la guinda perfecta per tancar un àpat nadalenc.  

Elaboració:

Primer, bat els rovells d'ou amb el sucre i la llimona, fins que se'n faci una crema. Afegeix-hi la farina. Bat les clares a punt de neu i barreja-ho tot amb cura.

Posa paper d'alumini sobre la safata del forn i escampa-hi la massa, donant-li forma rectangular. La cous al forn durant 15 minuts a 200 °C.

Retira el paper d'alumini i enrotlla la plantilla de pa de pessic amb un drap de cuina. Deixa-ho refredar.

Fon la xocolata al bany maria i reserva-la. Bat la mantega amb el sucre, afegeix-hi el rom i barreja-ho tot amb la xocolata.

Desenrotlla el pa de pessic i cobreix-lo amb la crema de xocolata (deixa'n una mica per decorar).

Torna a enrotllar el pa de pessic i cobreix-lo amb una capa de xocolata. Fes-hi dibuixos amb una forquilla i posa-hi les guindes com a decoració. Guarda'l a la nevera fins al moment de servir-lo.

Ingredients

Per al pa de pessic

  • 4 ous sencers
  • 2 rovells d'ou
  • 80 g de sucre
  • Ratlladura de mitja llimona
  • 80 g de farina

Per al farcit i la decoració

  • 400 g de xocolata per fondre
  • 250 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 1 cullerada de rom blanc
  • 8 guindes

Comparteix aquest contingut