L'Orgullosa Barcelona - Del 21 de maig al 29 de juny #LGTIBCN

#lgtibcn

L’Orgullosa Barcelona

Del 21 de maig al 28 de juny, sota el nom de l’Orgullosa, Barcelona es vesteix de festa i reivindicació, per mostrar-se al món com la referent que és en la defensa de drets i llibertats dels col·lectius LGTBI, la lluita contra LGTBI-fòbia i en la promoció de la diversitat sexual i de gènere. Una celebració on tota la ciutadania s’hi senti representada, amb una programació plena de sorpreses i de motius per estar orgulloses. #OrgullosaBCN

AIXÍ HA SIGUT LA PRIMERA GALA DE L'ORGULLOSA 28J

Música, reivindicació i festa a l'Anella Olímpica

L’Orgullosa va culminar el 28J, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, amb un concert multitudinari a l’Anella Olímpica i un cartell dissenyat a mida per ballar, viatjar i reivindicar totes juntes els drets del col·lectiu. Barcelona s'ha vestit de gala per celebrar la diversitat, l’amor, les dissidències, la corporalitat diversa i l’orgull com a col·lectiu LGTBI.

La festa ha estat protagonitzada per: Maruja Limón, amb Roba Estesa, Tribade, Las Karamba, Balkan Paradise Orchestra, Ketekalles, Flamenco Queer; Maria Arnal i Marcel Bagés, amb Rodrigo Cuevas; Putochinomaricón, amb Rizha i la Boyband Baobae, King Massalami, Ken Pollet, Megane Mercury (Mercurio Retrógrado) i Chenta (Papi Papushca i Cali). La cloenda de la gala va córrer a càrrec de la diva més irreverent del pop adolescent, Samantha Hudson.

L’Orgullosa recorre la ciutat

Un mes de juny ple d'activitats i concerts

Durant el mes de juny, l’Orgullosa recorre la ciutat amb una programació descentralitzada que acosta la commemoració als barris per fer gaudir de la festa tota la ciutadania. Es tracta de més de 100 propostes artístiques que visibilitzen la pluralitat de les mirades del col·lectiu. Una programació intergeneracional, transfeminista i interseccional, elaborada en col·laboració amb les entitats, els museus, les biblioteques, els centres cívics, i els agents de cada districte, que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBIQ+.

MUSEUS LGTBI

L’Orgullosa també arriba a les institucions culturals i diferents museus transformen, aquests dies, els seus espais i la seva programació en un terreny de celebració de la diversitat sexual i de gènere. La iniciativa “Museus LGTBI” va sorgir el 2021 en col·laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona i, enguany, torna sota els auspicis de l’Orgullosa.

Exposicions temporals, visites comentades, recorreguts imaginats i xerrades són algunes de les activitats amb què es vol contribuir a conrear una llavor queer que permeti destacar realitats que, fins ara, estaven infrarepresentades o excloses dels relats dominants

La Festa del Centre LGTBI

21 de maig

Dissabte 21 de maig torna la Festa del Centre LGTBI als carrers del barri de Sant Antoni! Vine a conèixer l’espai de referència en diversitat sexual i de gènere de la ciutat de Barcelona. De les 11.00 a les 14.00 hores, hi haurà matí de portes obertes al Centre LGTBI amb diferents activitats i tallers.

A la tarda, la Festa es trasllada a la zona per a vianants de la ronda de Sant Antoni, amb diferents actuacions musicals: Isabel Rivera; Jimena Amarillo, Mercedes Peón, Megane Mercury i Navxja i DJ Gaspar Blaya.

Creativitat de l'Orgullosa per il·lustrar la Festa del Centre LGTBI

EL CARTELL

Autor: Javier Navarro

La il·lustració del cartell de l’Orgullosa és obra de l’artista Javier Navarro, més conegut per la seva marca personal “El dios de los tres”. Fidel a l’univers de fantasia, flora i fauna que caracteritza les seves creativitats, el cartell de Navarro és una autèntica explosió de colors, una composició artística rica en detalls, on descobrim contínues referències a la reivindicació, a l’orgull i als col·lectius LGTBIQ+.

Javier Navarro, més conegut com el dios de los tres

Notícies

Ajuntament Actualitat Llistat

Ajuntament Actualitat Llistat