L'Orgullosa
L'Orgullosa
Orgull de barri
Orgull de barri
Orgull de museus
Orgull de museus

#BARCELONALGTBI

L'Orgull omple la ciutat

Barcelona es torna a vestir de festa i reivindicació durant el mes de juny per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull i defensar els drets i llibertats dels col·lectius LGTBI.

Amb les propostes “Orgull de barri” i “Orgull de museus” enguany es presenta una àmplia programació d’activitats durant tot el mes de juny, elaborada en col·laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona —gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya. Una programació cultural dissenyada a mida per fer gaudir la ciutadania i alhora reivindicar la diversitat sexual, afectiva i de gènere.

La celebració culminarà el mateix 28-J, amb la segona edició del multitudinari concert musical L’Orgullosa.

L’ORGULLOSA

Concert multitudinari al Moll de la Fusta amb accés gratuït

Un any més, la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI culmina el 28 de juny amb la segona edició de l’Orgullosa. El Moll de la Fusta acollirà enguany aquest concert multitudinari que es consolida per celebrar la diversitat, l’amor, les dissidències, les corporalitats diverses i l’orgull del col•lectiu LGTBI.

Presentat per l’artista Llum, l’espectacle ha estat dissenyat per ballar, viatjar i reivindicar els drets del col•lectiu amb les actuacions de Tanxugueiras, Niño de Elche, Rocío Molina, Yerai Cortés, Maestro Espada, Perrate, Bikoko, Aída Tarrido i Putochinomaricón DJ Set, entre molts altres.

ORGULL DE BARRI

Més de cent propostes artístiques per celebrar la diversitat

Durant el mes de juny, l’Orgull torna a omplir la ciutat, a través d’una programació descentralitzada que acosta la commemoració a cada barri, per fer gaudir de la festa i la celebració tota la ciutadania.

Sota el lema “Orgull de barri” es presenten més de 100 propostes artístiques que visibilitzen la pluralitat de les mirades del col•lectiu. Una programació intergeneracional, transfeminista i interseccional, elaborada en col•laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona —gestionat per la Plataforma d’Entitats LGTBI de Catalunya—, els centres cívics, les biblioteques i els agents de cada districte que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBIQA+.

ORGULL DE MUSEUS

Exposicions, tallers i visites guiades en clau LGTBI

Diferents museus de la ciutat tornen a aliar-se per reinterpretar, en aquests dies, els seus espais i col•leccions en clau LGTBI. A través d’exposicions, visites guiades i tallers, ens proposen una mirada que tingui en compte la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com la natura, els esports o la creació artística, entre d’altres.

Enguany, participen en aquesta iniciativa, impulsada des del Centre LGTBI: el Museu Olímpic de Barcelona, el Museu Nacional d’Arts de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, la Fundació Joan Miró, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC).

EL CARTELL

L’univers d’Egle Zvirblyte, imatge de l’Orgull i l’Orgullosa

Les il·lustracions de la proposta municipal per celebrar el Dia de l’Orgull LGTBI i del cartell musical de L’Orgullosa són obra de l’artista lituana Egle Zvirblyte, qui, al llarg de la seva carrera, ha incidit temàticament en les idees d’“identitat, transformació, connexió humana i empoderament femení” plasmades amb un ús explosiu del color, la composició i les formes. Un estil reivindicatiu i irreverent, combatiu i festiu, com la pròpia defensa dels drets i llibertats del col•lectiu LGTBI i com la cara més lluminosa de Barcelona.

Egle Zvirblyte

Notícies

Ajuntament Actualitat Llistat

Ajuntament Actualitat Llistat