L'Orgullosa Barcelona

Creativitat de l'Orgullosa horitzontal

Barcelona ha estat històricament pionera en la defensa de la diversitat sexual i de gènere. Va ser la primera ciutat de tot l’Estat espanyol que va organitzar una manifestació de drets LGTBI, i ho va fer tan sols dos anys després de la mort del dictador Franco.

Avui, Barcelona continua mostrant-se al món com una ciutat orgullosament diversa, on conviuen totes les formes possibles de ser i d’estimar. I cada 28 de juny, commemorem el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, una data per continuar reivindicant però també per celebrar els avenços aconseguits, i visibilitzar que les dissidències sexuals i de gènere i les diversitats familiars són i han de ser un fet inqüestionable. 

Enguany, amb aquesta mateixa fita i l’objectiu de donar més visibilitat al bagatge històric de la ciutat en la defensa de drets i llibertats LGTBI, neix l’Orgullosa, una campanya que englobarà la commemoració del 28J però que pretén anar molt més enllà de la festa, per mostrar la ciutat al món com a referent que és en la defensa de drets i llibertats dels col·lectius LGTBI, en la lluita contra LGTBI-fòbia i en la promoció de la diversitat sexual i de gènere.

Durant gairebé un mes i mig, l’Orgullosa recorrerà els diferents districtes de la ciutat, convidant la ciutadania a gaudir d’una àmplia oferta d’activitats artístiques que mostraran la pluralitat de les mirades dels col·lectius.

L’Orgullosa engega el 21 de maig, amb la Festa del Centre LGTBI, però el gruix més important dels seus actes tindrà lloc durant tot el mes de juny, i culminarà amb una gran gala musical el mateix 28J.

Hem preparat una celebració galàctica. Una festa on tota la ciutadania s’hi senti representada i on, justament, el procés d’estar juntes celebrant, sigui el motor de la proposta. Una gala de carrer en tres actes. Amb moltíssimes sorpreses i motius per estar orgulloses.

Música i festa seran, enguany, l’altaveu perfecte per fer sentir arreu que Barcelona és una ciutat LGTBI, orgullosa de la seva diversitat: l’Orgullosa Barcelona.

 

COMISSARIAT

Persones de referència en els seus àmbits de coneixement que han dissenyat el programa d’activitats de l'Orgullosa. Coneix-les!

 

Sarai G. Cumplido

Sarai

Artista i comissària. Va estudiar un grau de Cinema i Mitjans Audiovisuals. Investigadora cultural i cofundadora de DU-DA. Actualment combina la producció de projectes de l'àmbit cultural amb el comissariat independent. Els seus projectes estan marcats per la necessitat de donar veu a coneixements no hegemònics i pel fet d’activar especulacions sobre noves maneres de cohabitar i cuidar-nos.

Esther Marquina

Sarai

Tècnica i programadora musical. Va estudiar so i és entorn d'això que gira tota la seva trajectòria professional. Programadora musical des de fa més de deu anys, combina aquesta tasca amb projectes cinematogràfics.

Clara Piazuelo

Clara

Investigadora i comissària. Llicenciada en Història de l'Art i en Comunicació Audiovisual, és part del col·lectiu de recerca i mediació artística DU-DA. Ha rebut la beca d’art i educació de l’UNZIP, la beca de recerca de L’Escocesa i la beca de recerca de Barcelona Producció. Ha treballat deu anys com a responsable de l'Àrea de Transferència de Coneixement a Hangar i com a docent del Màster en investigació i experimentació artística de BAU.

Share in social networks