MUSEUS LGTBI

L’Orgullosa també arriba a les institucions culturals, i diferents museus transformen, aquests dies, els seus espais i la seva programació en un terreny de celebració de la diversitat sexual i de gènere. La iniciativa “Museus LGTBI” va sorgir el 2021 en col·laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona, i enguany torna sota els auspicis de l’Orgullosa.

Exposicions temporals, visites comentades, recorreguts imaginats i xerrades són algunes de les activitats amb què es vol contribuir a conrear una llavor queer que permeti destacar realitats que, fins ara, estaven infrarepresentades o excloses dels relats dominants.

Les activitats permeten reflexionar sobre diferents temàtiques, com els impactes del VIH i la sida sobre les vides dels artistes (MACBA), i el trànsit de gènere o la intersexualitat (MNAC) a través de diferents lectures sobre les col·leccions i altres activitats específiques.

Des de criatures mítiques com les sirenes del Museu Marítim fins a la diversitat sexual dins el món animal que planteja el Museu de Ciències Naturals, fins a la passió de Picasso pel flamenc, “Museus LGTBI” planteja un mes de juny carregat d’activitats per retrobar-se a l’ombra dels museus i celebrar l’orgull i la diversitat LGTBI.

El cicle acaba el 30 de juny amb una jornada de taules rodones al Centre LGTBI de Barcelona, que buscarà reflexionar sobre els museus com a institucions i es preguntarà si hi ha possibilitat de queeritzar-los.

Enguany, participen en aquesta iniciativa: Museu Picasso, MACBA, Museu de Ciències Naturals, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC), Museu Marítim, Fundació Miró, Centre d’Art La Capella, Museu Olímpic de Barcelona.

Share in social networks