Orgull de Barri a l’agenda de Sant Martí

Les Festes Majors de la Palmera i del Besòs i el Maresme enceten divendres 16 el seu últim cap de setmana d’activitats festives.

Els primers banys de la temporada a les platges de Sant Martí. Fotografia de @butterflypea0711
12/06/2023 - 16:25 h

Del 22 al 30 de juny, diferents espais de Sant Martí acullen una desena d’actes per commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI sota el lema Orgull de Barri: xerrades, espectacles, tallers i exposicions. Es tracta d’una programació intergeneracional, transfeminista i interseccional elaborada per entitats i equipaments que durant tot l’any treballen per reivindicar els drets LGTBIQA+.

Els dies 20 i 21 de juny, la platja del Bogatell serà escenari de Clàssica a la platja, dos concerts simfònics gratuïts de les orquestres del Liceu i de Barcelona i Nacional de Catalunya oberts a tota la ciutadania. En el marc de Barcelona Obertura i en commemoració del Dia Internacional de la Música, la iniciativa té per objectiu apropar la música simfònica a una audiència àmplia i diversa.

La Festa Major del Besòs i el Maresme celebra dissabte 17 una fira d’artesania durant el matí i a la tarda, es farà un homenatge a les persones grans a la pl. Maresme. Diumenge 18 de juny, la cultura popular prendrà protagonisme amb les Matinades Geganteres i la 6a Trobada Gegantera. Un castell de focs posarà punt final a les festes d’enguany: a les 22 h a la pl. Maresme.

Durant el segon i darrer cap de setmana de la Festa Major de la Palmera, tindrà lloc la trobada de pintura El mur (dissabte 17) i la concentració de cotxes antics (diumenge 18). Les havaneres de La Xarxa posaran punt final als actes festius amb sons del Carib i flaires de rom amb canyella.

El Festival de Literatura Llatinoamericana KM Amèrica celebra la segona edició del 14 al 18 de juny amb la Biblioteca Gabriel García Márquez com a un dels escenaris principals. Inclou rutes literàries, converses, espectacles, un taller i un club de lectura virtual.

La foto de portada d’aquesta edició de l’agenda és de @butterflypea0711: els primers banys de la temporada a les platges de Sant Martí.

Consulta l’agenda d’activitats als barris de Sant Martí
(disponible a l’apartat ‘Adjunts’)

L’agenda d’activitats del Districte recull els actes institucionals, socials, culturals i esportius de tots els barris organitzats per entitats i equipaments de Sant Martí.