Més activitats de l'Orgullosa Barcelona a l'Eixample

El calendari d'activitats de l'Orgullosa Barcelona s'estén durant un mes i mig, fins al 28 J, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI. amb activitats a tots els districtes. A

..
02/06/2022 - 09:42 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

Els carrers del barri de Sant Antoni van acollir el passat 21 de maig la celebració de la Festa del Centre LGTBI, que va donar el tret de sortida al cicle de l’Orgullosa Barcelona, una campanya que neix per commemorar la lluita històrica de la ciutat en la defensa dels drets LGTBI i per reivindicar la diversitat sexual i de gènere.

El calendari d’activitats s’estendrà durant un mes i culminarà el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, amb gran gala musical a l’Anella Olímpica de Montjuïc.

Per ampliar l’abast de la commemoració, l’Orgullosa inclou una programació descentralitzada i interseccional que s’ha elaborat en col·laboració amb les entitats i agents de cada districte que treballen dia a dia en la defensa dels drets LGTBI. Consulta altres propostes culturals, artístiques i reivindicatives que es duran a terme als barris de l’Eixample:

Entre els mesos de maig i juliol, el Centre LGTBI de Barcelona també ofereix el cicle d’activitats ‘Invisibilitats’, amb una programa que té per objectiu ajudar a fer visibles les realitats que sovint queden ignorades, desapercebudes o invisibilitzades dins del col·lectiu LGTBI.

Pots trobar més informació al web de l’Orgullosa Barcelona.

Una explosió de color i simbolisme

El cartell de l’Orgullosa és obra de l’il·lustrador Javier Navarro, més conegut com el Dios de los Tres, amb tipografia de Javier Alcaraz. Es tracta d’un disseny ple de motius LGTBI i de referències a Barcelona, com el Gat del Raval, un dels eixos del moviment queer més fresc i efervescent de la ciutat.

La ciutadania pot aconseguir un exemplar en paper del cartell a la Sala Ciutat, al carrer de la Ciutat, 2, o descarregar-lo en format digital.