Orgull de Museus

Un anys més, diferents museus de la ciutat tornen a aliar-se aquest mes de juny per reinterpretar els seus espais i col•leccions en clau LGTBI. Aquesta iniciativa, sorgida l’any 2021 en col•laboració amb el Centre LGTBI de Barcelona, vol contribuir a conrear una llavor queer que permeti destacar realitats que, fins ara, estaven infrarepresentades o excloses dels relats dominants. A través d’exposicions, visites guiades i tallers, ens proposen una mirada que té en compte la diversitat sexual, afectiva i de gènere en àmbits com la natura, els esports o la creació artística, entre d’altres.

Enguany hi participen el Museu Olímpic de Barcelona, el Museu Nacional d’Arts de Catalunya (MNAC), el Museu Marítim de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, la Fundació Joan Miró, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCB) i el Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC).

El cicle tancarà amb una jornada tècnica al Centre LGTBI, per intercanviar experiències, trobar sinergies i bastir ponts, entre museus, entitats i col·lectius que desenvolupen projectes culturals amb mirada LGTBI.

A continuació podeu consultar els detalls  de cadascuna de les iniciatives incloses al programa “Orgull de Museus” .

Activitats als museus

Activitats als museus