Programació en línia 'Cartografia sobre l’art i la sida a Espanya i La Barcelona sexi'

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Permanent event

Translator ofgoogle :

“Cartografia sobre l’art i la sida a Espanya” i “La Barcelona sexi”, d’Equipo Palmar, són dos capítols que formen part de la sèrie Històries de l’art des de Barcelona, un projecte que neix amb la intenció de difondre altres relats de la història de l’art i situar-los a la Barcelona del darrer segle. El programa consta d’una sèrie de vídeos en obert en què diversos artistes, teòrics i activistes ofereixen la lectura d’un episodi concret de la història de l’art. Nascut inicialment com un projecte educatiu per a secundària i batxillerat, ha esdevingut referència per a públics molt més amplis.

“Cartografia sobre l’art i la sida a Espanya” examina els efectes que la pandèmia de la sida va tenir en una generació d’artistes i activistes. En el cas espanyol, aquesta pandèmia es va produir en un moment de transició política després de la mort de Franco, però també de transició en els comportaments sexuals i les relacions íntimes. Vida, mort, malaltia, amor, art, activisme i sexualitat són alguns dels temes que apareixen en aquest capítol.

Per la seva banda, “La Barcelona sexi” se centra en la història de l’art que marca la ciutat des del principi del segle XX fins als nostres dies amb figures que –per integrar l’erotisme, la seducció i utilitzar el gènere com a mètode d’expressió i provocació– han quedat apartades del reconeixement i han estat considerades artistes menors.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Districte:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval

If you would like to make a correction related to this activity...

LET US KNOW

If you would like to make a correction related to this activity...

LET US KNOW