La Rambla
La Rambla

La Rambla

Convertim la Rambla en un passeig més confortable, verd, amable i cultural, amb més espai per al vianant i amb una millor ordenació dels usos. La nova Rambla també millorarà l’accessibilitat i la connectivitat entre els barris del Raval i el Gòtic.

Calendari aproximat d'obres

Les obres del tram entre Colom i Santa Madrona començaran a finals de setembre de 2022.

Actuació

La Rambla és el carrer més conegut i popular de Barcelona. La recuperació de la Rambla com a eix de la ciutat pretén reactivar-hi la vida veïnal i l’activitat econòmica. La prioritat és promoure’n la diversificació comercial, potenciar-hi l’habitatge, impulsar-hi activitats culturals i remodelar l’àmbit per afavorir-hi el passeig i les trobades.

La nova ordenació també millorarà l’accessibilitat i la connectivitat entre els barris del Raval i el Gòtic, i se sumarà a la reforma de la Via Laietana, que contribuirà a la reactivació del comerç local i del centre de la ciutat.

El projecte de reforma, elaborat mitjançant un concurs públic consensuat amb el veïnat i les entitats, es divideix en diversos àmbits: Colom-Santa Madrona, Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa, Portaferrissa-Canaletes. El primer tram per on arrencarà la reurbanització serà el de Colom-Santa Madrona.

El nou disseny d'aquesta artèria de Ciutat Vella també permetrà crear tres espais que posaran en relleu el patrimoni arquitectònic i el context urbà: l’espai Moja-Betlem, el pla de la Boqueria i el pla del Teatre.

AIXÍ SERÀ LA NOVA RAMBLA

Afectacions a partir del setembre de 2022 (pròximament)

En aquest espai podràs consultar pròximament les afectacions que es produeixin durant la reforma del primer tram de la Rambla, entre Colom i Santa Madrona.

Vols rebre informació periòdica sobre l’actuació?