La segona fase per cobrir la ronda de Dalt al seu pas per Horta-Guinardó començarà l’any 2024

El projecte executiu de la segona fase, que es tramitarà la setmana vinent en comissió, afecta el tram entre l’avinguda de Vallcarca i l’IES Vall d’Hebron. El cobriment de la via és una reivindicació històrica dels veïns, que amb el nou tram guanyaran més de 16.000 metres quadrats per connectar els barris.

Ronda de dalt 2023 prèvia a l'inici de les obres
11/10/2023 - 12:36 h - Urbanisme i infraestructures Ajuntament de Barcelona

L’execució de la segona fase d’obres connectarà amb el tram ja existent de cobriment de la ronda de Dalt entre l’avinguda del Jordà i l’IES Vall d’Hebron.

La primera fase va permetre, l’any 2020, recuperar 5.500 m2 per al veïnat i crear una pèrgola fotovoltaica de 2.000 m2, una de les més grans de la ciutat.

Els treballs d’urbanització del nou tram de coberta s’executaran a partir del 2027, un cop finalitzada la construcció de l’estructura. Aquesta tindrà un mur central de suport, el mateix cobriment, passos de servei, sis sortides d’emergència i una sala tècnica integrada.

Un espai d’ús ciutadà que connecta els barris

El cobriment de la ronda de Dalt és una reivindicació veïnal històrica que un cop completada tindrà 1,5 km i haurà recuperat més de 100.000 m2 per a ús ciutadà. Objectius:

  • Connectar els barris.
  • Facilitar l’accés als equipaments.
  • Crear espais d’estada i d’ús ciutadà.
  • Incrementar el verd.
  • Reduir la contaminació atmosfèrica i acústica.
  • Renovar les infraestructures.

El gran pacte de ciutat per a la transformació de la ronda de Dalt que inclou entitats, experts i grups municipals establirà durant els pròxims anys un marc de diàleg per acabar de definir la resta de fases de l’actuació.