Via Laietana
Via Laietana

Via Laietana

Renovem la Via Laietana per fer-la més amable i oferir més espai als vianants, les bicicletes i el transport públic, alhora que afavorim el comerç local. Les voreres s’ampliaran fins als 4 metres al llarg de tot el carrer per potenciar el passeig i la connexió entre barris.

Obres i afectacions

CALENDARI APROXIMAT D'OBRES

De març del 2022 a mitjans de 2023

Què estem fent?

La Via Laietana es convertirà en una avinguda que prioritzarà els vianants i la mobilitat sostenible: un carrer més verd, amb més comerç i més espai per passejar.

Se n’ampliaran les voreres perquè totes siguin de més de 4 metres. S’hi mantindran els dos carrils bus-taxi de baixada i pujada, i esdevindrà una via pedalable: s’hi ubicarà un carril bici segregat del trànsit de pujada i un carril compartit bus-bici de baixada.

Es millorarà la connexió dels barris del Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i hi haurà més passos de vianants. Es potenciaran quatre grans espais d’estada al llarg del carrer: l’espai que es crearà a la unió entre la via Laietana i el carrer de Jonqueres (que es pacificarà), una gran plaça a Antoni Maura (que permetrà unir la Catedral i el Mercat de Santa Caterina), la plaça de l’Àngel i la nova plaça d’Idrissa Diallo.

En aquesta primera fase d’obres s’actuarà entre les places d’Urquinaona i d’Antoni Maura. Primer es renovaran i milloraran les xarxes de serveis del subsol. I després es reurbanitzarà la via per fer-la més amable, segura i saludable.

AIXÍ ES VEURÀ LA NOVA AVINGUDA

Canvis en la mobilitat a la Via Laietana

NOVETATS

Diumenge 5 de febrer es va realitzar un canvi d’implantació en la zona d’obres de Via Laietana, des del c. Julià Portet fins a la pl. Antoni Maura, inclosa.

 

DESTACATS

VIANANTS: a la Via Laietana s’habiliten passos per als vianants protegits i senyalitzats en els àmbits de treball. Al carrer de Jonqueres, la vorera banda Llobregat queda amb una amplada reduïda i es recomana el pas per l’altra vorera.

BUS: els busos de les línies 47, V15, V17, N8 i N28, en sentit muntanya, mantenen el desviament per l’avinguda del Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys i ronda. Sant Pere. Aquestes línies, en sentit mar, mantenen el seu recorregut habitual. El bus de barri 120 manté les seves parades a la Via Laietana.

VEHICLES: en sentit muntanya, la circulació de vehicles entre la plaça d'Antoni Maura i la plaça d'Urquinaona està tallada (1). Des de la plaça d'Idrissa Diallo - Correus només pot accedir el veïnat, serveis i usuaris d’aparcament. En sentit mar, es manté un carril bus i un carril per a vehicles privats.

Els vehicles que circulen per la Via Laietana i arriben a la plaça d'Antoni Maura:

  • En sentit muntanya, únicament poden girar cap a l’avinguda de Francesc Cambó (2).
  • En sentit mar, poden continuar recte per la Via Laietana, girar cap a l’avinguda de Francesc Cambó des del carril esquerra de la calçada central, o bé, accedir a l’avinguda de la Catedral.

Es manté el canvi de sentit provisional del carrer d’Ortigosa (3) i l’accés al carrer de Ramon Mas i al Palau de la Música des dels carrers de Sant Pere Més Alt i Palau de la Música (4).

CÀRREGA I DESCÀRREGA: es mantenen les zones de càrrega i descàrrega existents.

APARCAMENTS: l’accés als aparcaments es podrà fer de manera habitual. Cal recordar que per accedir a l’aparcament de l’avinguda de la Catedral s’ha de circular per la Via Laietana en sentit mar. Circulant en sentit muntanya únicament es podrà accedir a l’aparcament de la plaça de Francesc Cambó.

Consulta rutes alternatives en transport públic, a peu i en bicicleta al Com s’hi va.

Recorda que el Mercat de Santa Caterina i els comerços de la zona continuen oberts i es pot arribar als aparcaments i guals de la Via Laietana.

Mapa_mobilitat_ViaLaietana_febrer2023
Mapa_mobilitat_ViaLaietana_febrer2023