Via Laietana
Via Laietana

Via Laietana

Renovem la Via Laietana per fer-la més amable i oferir més espai als vianants, les bicicletes i el transport públic, alhora que afavorim el comerç local. Les voreres s’ampliaran fins als 4 metres al llarg de tot el carrer per potenciar el passeig i la connexió entre barris.

Obres i afectacions

CALENDARI APROXIMAT D'OBRES

De març del 2022 a mitjans de 2023

Què estem fent?

La Via Laietana es convertirà en una avinguda que prioritzarà els vianants i la mobilitat sostenible: un carrer més verd, amb més comerç i més espai per passejar.

Se n’ampliaran les voreres perquè totes siguin de més de 4 metres. S’hi mantindran els dos carrils bus-taxi de baixada i pujada, i esdevindrà una via pedalable: s’hi ubicarà un carril bici segregat del trànsit de pujada i un carril compartit bus-bici de baixada.

Es millorarà la connexió dels barris del Gòtic i Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, i hi haurà més passos de vianants. Es potenciaran quatre grans espais d’estada al llarg del carrer: l’espai que es crearà a la unió entre la via Laietana i el carrer de Jonqueres (que es pacificarà), una gran plaça a Antoni Maura (que permetrà unir la Catedral i el Mercat de Santa Caterina), la plaça de l’Àngel i la nova plaça d’Idrissa Diallo.

En aquesta primera fase d’obres s’actuarà entre les places d’Urquinaona i d’Antoni Maura. Primer es renovaran i milloraran les xarxes de serveis del subsol. I després es reurbanitzarà la via per fer-la més amable, segura i saludable.

AIXÍ ES VEURÀ LA NOVA AVINGUDA

Canvis en la mobilitat a la Via Laietana

NOVETATS

El 7 de maig es realitzarà un canvi en la implantació de les obres que implicarà algunes restriccions a la circulació de vehicles.

 

DESTACATS

VIANANTS: a la Via Laietana i al carrer de Jonqueres s’habiliten passos per als vianants protegits i senyalitzats en els àmbits de treball.

BUS: els busos de les línies 47, V15, V17, N8 i N28, en sentit muntanya, mantenen el desviament per l’avinguda del Marquès de l’Argentera, passeig de Picasso, passeig de Lluís Companys i ronda Sant Pere. Aquestes línies, en sentit mar, mantenen el seu recorregut habitual. El bus de barri 120 manté les seves parades a la Via Laietana.

VEHICLES: en sentit muntanya, la circulació de vehicles entre la plaça d'Antoni Maura i la plaça d'Urquinaona està tallada (1). Des de la plaça d'Idrissa Diallo - Correus només pot accedir el veïnat, serveis i usuaris d’aparcament. En sentit mar, es manté un carril bus i un carril per a vehicles privats.

Els vehicles que circulen per la Via Laietana i arriben a la plaça d'Antoni Maura:

  • En sentit muntanya, únicament poden girar cap a l’avinguda de Francesc Cambó (2). A partir del 7 de maig,
    aquest desviament es modifica lleument.
  • En sentit mar, poden continuar recte per la Via Laietana, girar cap a l’avinguda de Francesc Cambó des del carril esquerra de la calçada central, o bé, accedir a l’avinguda de la Catedral.

L’accés al carrer de Sant Pere Més Alt des de la Via Laietana es manté tallat (3). L’accés al carrer es farà a partir dels carrers d’Ortigosa i d’Amadeu Vives. La sortida del carrer es farà pel carrer de Méndez Núñez.

Arrel d’això, el carrer d’Ortigosa s’habilita en doble sentit (4). L’accés al gual del carrer de Jonqueres, 16, així com als serveis d’emergències i serveis queda garantit.

CÀRREGA I DESCÀRREGA: es mantenen les zones de càrrega i descàrrega existents.

APARCAMENTS: l’accés als aparcaments es podrà fer de manera habitual. Cal recordar que per accedir a l’aparcament de l’avinguda de la Catedral s’ha de circular per la Via Laietana en sentit mar. Circulant en sentit muntanya únicament es podrà accedir a l’aparcament de la plaça de Francesc Cambó.

Consulta rutes alternatives en transport públic, a peu i en bicicleta al Com s’hi va.

Recorda que el Mercat de Santa Caterina i els comerços de la zona continuen oberts i es pot arribar als aparcaments i guals de la Via Laietana.

Mapa afectacions Via Laietana maig 2023
Mapa afectacions Via Laietana maig 2023