Activitats
culturals

Quina activitat cultural estas cercant?

Disciplina
Data
Espai cultural
Teatre Música Dansa Exposició Circ
Octubre Novembre Desembre Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre
Caixaforum Barcelona Castell de Montjuïc Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB CosmoCaixa El Born Centre de Cultura i Memòria Fundació Antoni Tàpies Museu Frederic Marès Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani Museu d'Art Contemporani de Barcelona Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC Barcelona Museu d'Història de Catalunya Museu de la Música de Barcelona Museu de Ciències Naturals de Barcelona Museu del Disseny de Barcelona Museu Etnològic i de Cultures del Món Museu Marítim de Barcelona Museu Picasso BCN Clàssics IBERCAMERA L'Auditori Barcelona Gran Teatre del Liceu Mercat de les Flors Palau de la Música Catalana SAT! Sant Andreu Teatre Teatre Lliure Teatre Nacional de Catalunya

Orquestra Simfònica de la Ràdio de Frankfurt

BCN Clàssics

24/03 al 24/03

Scheherezade, Ravel i Debussy, en un concert homenatge a Alicia de Larrocha amb motiu del 100 aniversari del seu naixement. 
Amb Denis Kozhukhin i l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Frankfurt.
+ Més informació

LES AUTRES

SAT! Sant Andreu Teatre

25/03 al 26/03

Dansa contemporània
LES AUTRESCia. Anton Lachky Company
25 i 26 de març
Horari: Ds. 20h i Dg. 18h
Durada: 55 minuts
Preu: 16€
A partir de 6 anys
*Dissabte 25 Estrella Damm us convida a un debat postfunció amb la companyia moderat per un crític/a de Recomana.cat
Les Autres narra la història de quatre persones que viuen en un món estranyament aïllat. Un infern fet de plàstic, absolutament desproveït d’altres éssers humans. Aconseguiran els seus habitants alliberar-se d’aquesta existència monòtona i lúgubre? Voldran fer-ho? Per controlar el seu destí, per combatre l’avorriment, ballen. Dia rere dia, ballen. Amb precisió, amb fervor, amb passió. Potser, només potser, acabaran cometent el més rebel de tots els actes: deixar-se fascinar per la vida
D’origen eslovac, Anton Lachky es forma a Bèlgica, on funda la seva pròpia companyia el 2012. Les seves originals creacions, amb les que ha girat per Europa i Estats Units, han obtingut un gran èxit de públic i de la crítica. El 2017 presenta “Cartoon”, el seu primer espectacle per a públic jove, reconeguda amb el premi del Ministeri de Cultura Alda Gréoli. El 2021 presenta “Les Autres”, el seu segon espectacle per a públic jove.
Fitxa artística
Autoria i direcció: Anton Lachky
Interpretació: Evelyne de Weert, Dunya Narli, Nino Patuano i Lewis Cooke
Text: Eléonore Valère-Lachky
Veu: Gonzalo Cunill
Producció: Anton Lachky Company
Coproducció: Mars/Mons arts de la scène, Charleroi danse/Centre Chorégraphique de la fédération Wallonie-Bruxelles, Centre culturel de Verviers, Pierre de Lune Centre Scénique Jeunes Publics de Bruxelles, Le Centre Culturel du Brabant Wallon
Amb el suport de La Fédération Wallonie Bruxelles et de la loterie National/FWB, Le Marni, Le centre Culturel Jacques Franck, La Roseraie, le CCBW, La Balsamine, Charleroi Danse
+ Més informació

Tot el que passarà a partir d’ara

Teatre Lliure

31/03 al 23/04

La directora Glòria Balañà i el dramaturg Joan Yago ens acosten a la vivència de la mort per part dels adolescents. L’espectacle utilitza el testimoni de joves, famílies i professionals que coneixen de prop la malaltia i el trànsit final.
La malaltia i la mort des dels ulls d’un adolescent. La pèrdua d’un pare o una mare coincidint amb el moment de construcció de la identitat i el descobriment de les implacables normes del món. Les converses difícils i, sobretot, les converses que ja no podrem tenir mai. La família: el que significa realment ser família i també l’abisme insondable de tot el que passarà a partir d’ara, de totes les coses que encara falta viure.
Dalt de l’escenari, un tros de vida tempestuós, però profundament humà, per compartir amb la comunitat el relat d’uns personatges que s’enfronten a una situació per a la qual, evidentment, no estan preparats.
+ Més informació

Orquestra Nacional de Bèlgica

BCN Clàssics

13/04 al 13/04

‘Concierto de Aranjuez’ i ‘Bolero’ , amb el guitarrista Pablo Sáinz-Villegas i l’Orquestra Nacional de Bèlgica dirigida per Josep Vicent
+ Més informació

Cors Femenins

Palau de la Música Catalana

15/04 al 15/04

Una aliança de cinc cors de veus femenines, encapçalades pel Cor de Noies de l’Orfeó Català, omplirà la sala modernista amb un concert matinal que ens brindarà l’oportunitat de gaudir de l’espectacle que suposa el Palau il·luminat amb llum natural.
El repertori escollit seran obres de Caroline Shaw, compositora convidada de la temporada, i Jordi  Domènech.

+ Més informació

'Missa de Coronació', de Mozart amb l’Orfeó Català

Palau de la Música Catalana

16/04 al 16/04

L’Orfeó Català omplirà la sala modernista amb les seves veus en un concert matinal que ens permetrà gaudir de l’espectacle que suposa el Palau sota la llum natural, que desperta el preciosisme del jardí de pedra que amaga aquesta magnífica caixa de música.
El programa inclou dues obres de W. A. Mozart: Missa de coronació i Ave verum.

+ Més informació

Wagner - Francisco Fullana i Salvador Brotons

L'Auditori Barcelona

16/04 al 16/04

Richard Wagner va concebre els seus drames lírics com obres d’art total amb l’objectiu de contrarestar els clixés de l’òpera italiana del segle XIX, especialment del bel canto. Tanmateix, sovint escoltem aquella música en forma de concert i, tot i perdre’n el referent escènic, també ens emociona intensament.


En aquest sentit, i a la segona part del concert, la Banda Municipal dirigida per Salvador Brotons ha programat l’obertura de Tannhäuser i diversos fragments d’Els mestres cantaires de Nuremberg, una música que ens transporta a un món sonor inequívocament wagnerià.


La primera part s’enceta amb l’obertura de Rienzi que, malgrat que és una òpera de joventut, ja irradia el segell propi del compositor alemany. Brotons, a més, afegeix un altre al·licient al concert: l’estrena en la versió per a orquestra de vents del seu Concert per a violí, que interpreta el mallorquí Francisco Fullana en el paper solista.
+ Més informació

Javier Perianes, piano

Palau de la Música Catalana

20/04 al 20/04

El piano, el geni, l’admiració i l’afecte van ser eixos de la relació entre el matrimoni Schumann i Brahms, un vincle que ni tan sols va interrompre la prematura mort de Robert Schumann. Afectes creuats en el cor del romanticisme, cristal·litzats en les sèries de variacions que Clara Schumann i Brahms componen a partir de la introspectiva i quieta quarta BunteBlätter opus 99 de Robert Schumann.
Universos de nostàlgies, mirades i reflexos. Evocacions que marquen el camí de Granados al mirall sonor de Goyescas; barreja d’amargor i gracejo, evocació de l’univers visual de Goya.
+ Més informació

'Cyberexorcisme', de de NÚRIA GUIU

Mercat de les Flors

21/04 al 23/04

Cyberexorcisme és una continuació de dos treballs previs: Likes i Spiritual Boyfriends. La relació cos-imatge-poder-digitalitat ha estat un dels eixos més presents en aquests darrers treballs. Aquesta vegada es tracta d’una peça de grup en col·laboració amb cinc intèrprets/tiktokers, que pren com a base de recerca l’app de Tik Tok i que té com a objectiu desplaçar o exorcitzar els mecanismes i les eines coreogràfiques des d’Internet fins a l’escenari.
No es tracta de veure Internet com un fenomen diabòlic, com suggeriria la paraula exorcisme, sinó d’exortitzar  —és a dir, expressar i esprémer— les imatges, els mecanismes, les corporalitats i les danses que observem i experimentem a través d’Internet.
+ Més informació

'Somos', Cia. Lookatthingsdifferent

SAT! Sant Andreu Teatre

22/04 al 23/04

El duo format per Carla Cervantes i Sandra Egido porta a escena ‘Somos’, un diàleg amb el moviment corporal com a llenguatge que transmet un missatge íntim.


La peça encarna i simbolitza un viatge de connexions i converses internes, un espai present i pausat que permet apreciar la bellesa del desordre, de l’art en moviment, de la unió i del conjunt, de l’escolta interna i del vincle.
+ Més informació

SIMFONIA DEL NOU MÓN

IBERCAMERA

24/04 al 24/04

Un Beethoven de referència
Pinchas Zukerman és el mestre de mestres del violinisme actual. Hereu de Milstein, Heifetz i Stern, és el dipositari viu de la més gran tradició violinística de la història. Tenir-lo amb nosaltres interpretant el Concert per a violí de Beethoven és una ocasió que no podíem desaprofitar.
Tatsuya Shimono és el mestre japonès més proper a la tradició d’interpretació europea. Feia molt de temps que a Ibercamera volíem presentar-lo i tenim la seguretat que la seva interpretació de la Simfonia del Nou Món obrirà les portes a tenir-lo moltes vegades entre nosaltres. Vindrà amb la Sinfonia Varsovia, comunament acceptada com la millor orquestra de Polònia, en la seva tercera actuació a Ibercamera.
+ Més informació

Mari Samuelsen, violí: 'De Bach a Richter'

Palau de la Música Catalana

25/04 al 25/04

La violinista noruega Mari Samuelsen irromp a les sales d’arreu del món amb interpretacions que desprenen pura adrenalina i mostren un domini excepcional de la tècnica.
En el seu debut a Barcelona, al Palau de la Música Catalana, proposa un programa sense fronteres, del barroc a la contemporaneïtat: de Bach a Richter, passant per Philip Glass i Arvo Pärt, acompanyada pel pianista francès Julien Quentin.

+ Més informació

La nit de Sant Joan

Gran Teatre del Liceu

29/04 al 30/04

Una proposta plena de força, energia i vitalitat que farà connectar el públic més jove amb la música i la dansa. En aquest espectacle de dansa s’interpreta l’obra de Robert Gerhard Soirées de Barcelone, amb guió de Ventura Gasol.
Es tracta d’una obra per a piano inspirada en la música tradicional catalana on fàcilment podem identificar danses i melodies del nostre folklore. Antonio Ruz, d’una forma simbòlica i creativa, ha volgut impregnar la coreografia d’elements que ens connecten amb les nostres tradicions, com ara el simbolisme del foc, la sardana, els castells o les figures del bestiari.

+ Més informació

La música de Harry Potter - John Williams i Alexander Desplat

L'Auditori Barcelona

07/05 al 07/05

La saga de novel·les sobre el jove mag Harry Potter, estudiant de l’Escola de Màgia i Encanteris Hogwarts, va generar una autèntica febre lectora en joves i adolescents de la primera dècada d’aquest segle.


Paral·lelament a l’èxit dels llibres, Warner Bros va traslladar aquell univers fantàstic al cinema. Les nou pel·lícules també van tenir un èxit sense precedents: Harry Potter i la pedra filosofal i les dues parts de Harry Potter i les relíquies de la mort figuren entre les cinquanta més taquilleres de la història del cinema.


Les bandes sonores de la saga es van encarregar a John Williams, Patrick Doyle, Nicholas Hooper i Alexander Desplat, i a cada pel·lícula el caràcter de la música segueix l’esdevenir dels fets i dels protagonistes: des del magnífic tema “Harry’s Wondrous World”, de Williams, fins a la foscor de “Courtyard Apocalypse” o el ritme vibrant de “Voldemort’s End”, de Desplat.


Aquest concert és una bona oportunitat per escoltar una música que, en realitat, no necessita imatges: té entitat pròpia i ens trasllada a un món sonor fascinant.
+ Més informació

'NOVENA' DE MAHLER

IBERCAMERA

15/05 al 15/05

Música eterna
Quan encara no s’ha apagat l’entusiasme i la polèmica que va despertar Teodor Currentzis en el seu darrer concert a Ibercamera, ens complau enormement tornar-lo a presentar. Aquesta vegada, Currentzis actua per primer cop amb musicAeterna, orquestra de la seva creació, amb la qual duu a terme la major part de la seva carrera i enregistraments.
La Novena de Mahler és un referent imprescindible del repertori romàntic. Estrenada després de la mort del compositor, està estructurada en quatre moviments que desemboquen en l’extraordinari Adagio (Sehr langsam und noch zurückhaltend) en què sembla que Mahler vol sublimar les penes del final de la seva existència.
A Ibercamera ens sentim responsables que cada audició de la Novena de Mahler sigui un esdeveniment musical i emocional i, per això, l’hem confiada sempre a grans mestres com Lorin Maazel, Valeri Guérguiev o Ádám Fischer, així com ara ho fem amb el gran Teodor Currentzis.
+ Més informació

Les amistats perilloses

Teatre Lliure

18/05 al 18/06

Després de Bonus Track, Carol López fa la seva particular mirada als protagonistes de la novel·la de Pierre Choderlos de Laclos. A l’obra, escrita l’any 1782, s’hi narra un tour de force entre la fredor racional i el llibertinatge.
Aparentment, el vescomte de Valmont i la marquesa de Merteuil només viuen per sadollar —fent servir l’engany, si cal— un desig irrefrenable de seducció i de sotmetiment. Però posats sota el prisma de la mirada social, Mme. de Merteuil hi tindrà molt a dir.
+ Més informació

De la Rubia & Cor de Cambra del Palau

Palau de la Música Catalana

21/05 al 21/05

L’organista Juan de la Rubia, un habitual en la programació del Palau, s’uneix al Cor de Cambra del Palau per presentar un programa que fa un recorregut que va des del romanticisme alemany fins a la música contemporània catalana i fa parades en obres de Brahms, Mendelssohn, Rheinberger, Reger, Prat, Ollé, Requesens i Vivancos.
+ Més informació

VARIACIONS GOLDBERG

IBERCAMERA

23/05 al 23/05

Variacions per a un arquitecte
Les Variacions Goldberg són un prodigi de tècnica compositiva i un veritable monument d’arquitectura musical. Com si es tractés d’un ritual, les persones aficionades a la música necessitem tornar a escoltar-les de tant en tant. Aquesta vegada les hem encarregat a Varvara, que n’acaba de fer un enregistrament en viu que creiem que serà referencial.
Aquestes variacions són un exemple de la forta vinculació entre música i arquitectura com a disciplines. Per això, volem dedicar aquest concert a la memòria de Ricardo Bofill, que el maig del 1981 ens va obrir les portes del seu taller d’arquitectura perquè hi organitzéssim el nostre primer concert. D’aquesta manera també volem honrar la memòria de tants i tantes arquitectes que han estat aficionats a Ibercamera.
+ Més informació

'Rèquiem Nocturn', de PERE FAURA

Mercat de les Flors

25/05 al 27/05

CÈL·LULA#2: segona producció del Mercat de les Flors dins del projecte CÈL·LULA
Torna al Mercat el rèquiem de Pere Faura, un Rèquiem nocturn personal i sincer per acomiadar totes les danses caduques que cal deixar enrere. I ho fa a través de l’univers artístic del director de cinema i coreògraf Bob Fosse, gran expert en l’espectacle de la mort, per crear un ritual festiu i ple de purpurina amb un repartiment multidisciplinari i multigeneracional de nou ballarins i ballarines, un actor i dos músics en directe interpretant una banda sonora electrònica completament inèdita.
Escenes icòniques i d’altres de més desconegudes de Fosse seran reinterpretades en una missa laica però fúnebre, alegre però punyent, per tal de reflexionar sobre la vida de la dansa i la bellesa de la mort.

+ Més informació

El monstre al laberint

Gran Teatre del Liceu

31/05 al 06/06

Una òpera participativa i coral de Jonathan Dove que reinterpreta un mite clàssic —Teseu i el minotaure— des d’una mirada actual que pretén oferir a la gent jove, a banda d’una experiència artística, una reflexió sobre realitats socials ben properes. Un viatge iniciàtic en la cultura i el pensament.

+ Més informació

Orchestre des Champs-Élysées

BCN Clàssics

31/05 al 31/05

La ‘Júpiter’ de Mozart i l’‘Heroica’ de Beethoven.
L’Orchestre des Champs-Élysées interpretarà, sota la direcció de Philippe Herreweghe, la triomfal i solemne Simfonia núm. 41 de Mozart i la Simfonia núm. 3 de Beethoven, dedicada a Napoleó.
+ Més informació

Les quatre estacions de vivaldi (I Musici)

BCN Clàssics

07/06 al 07/06

Concert de tancament de la temporada 2022-2023 amb l’emblemàtica formació de cambra I Musici, que interpretarà la música del ballet Les quatre estacions de Giuseppe Verdi i els quatre primers concerts de l’Opus 8 d’Antonio Vivaldi, altrament coneguts com Les quatre estacions.

+ Més informació

Diada Pau Casals

Palau de la Música Catalana

15/06 al 15/06

Una vetllada emmarcada dins la VII Diada Pau Casals Barcelona i amb la qual celebrem i commemorem el vincle històric i simbòlic de Pau Casals amb el Palau i la dimensió musical internacional del mestre. En aquesta ocasió, l’efemèride és, ni més ni menys, pel cinquantenari de la mort del mític artista català.
La trajectòria i la projecció internacional del violoncel·lista Pablo Ferrández ha crescut de forma exponencial i ha estat elogiat per la seva autenticitat i “dotat d’un magnetisme d’ídol pop, una tècnica superior i una musicalitat excitant”, segons Los Angeles Times.
Ferrández ha estat becat per la Fundació Pau Casals i ECHO Rising Stars i ha guanyat el XV Concurs International Txaikovski, el premi Princesa de Girona (2018) i el prestigiós Opus Klassik Award al millor artista de l’any (2021). 
+ Més informació

Rèquiem de Fauré (concert participatiu)

Palau de la Música Catalana

18/06 al 18/06

Viu una tarda on el Palau de la Música serà, més que mai, la casa dels cants, i oferirà un concert participatiu que tindrà les veus de cantaires de l’Orfeó Català, el Cor Jove i el Cor de Noies, entre altres. Serà tota una festa coral on l’obra triada és el Rèquiem de Gabriel Fauré.

+ Més informació

Banda Municipal de Barcelona

Palau de la Música Catalana

29/06 al 29/06

La Banda Municipal de Barcelona, sota la batuta de José Rafael Pascual-Vilaplana, ha triat un programa amb obres de Txaikovski, Liàdov i De Meij per a la seva visita anual al Palau de la Música.
Una ocasió ineludible per gaudir d’un concert de tarda amb la sala modernista il·luminada per la llum natural.

+ Més informació

Entrada general al Museu Frederic Marès

Museu Frederic Marès

05/09 al 30/06

Descobreix el Gabinet de Col·leccionista del museu a través de la visita-taller "D'auca en auca i tiro perquè em toca!", una activitat que planteja preguntes i dinàmiques per interactuar amb els objectes insòlits de la col·lecció.
Una vegada acabada aquesta visita, es proposa que cada grup pugui crear la seva pròpia auca mitjançant imatges adhesives i retoladors.



Aquesta activitat es porta a terme els dissabtes a partir de les 16.00 hores.


Donada la situació actual derivada de la pandèmia de la covid-19 i per poder controlar l'aforament al museu, és imprescindible reservar la data de l'activitat en el correu electrònic: reservesmuseumares@bcn.cat.
+ Més informació

Cosmos Quartet: Debussy i Vivancos

Palau de la Música Catalana

05/07 al 05/07

La formació cambrística de corda Cosmos Quartet va iniciar, en la temporada 2021-22, una exitosa residència musical al Palau de la Música que es perllongarà. Enguany els portarà a la sala modernista amb un concert amb una obra d’encàrrec i que serà estrena absoluta de B. Vivancos i el Quartet en sol menor, op. 10 de C. Debussy.
Aquesta cita coincidirà amb la instal·lació escultòrica de Naxo Farreras, artista plàstic convidat de la temporada.
+ Més informació

'L’incoronazione di Poppea', de Claudio Monteverdi

Gran Teatre del Liceu

12/07 al 12/07

Una producció signada per Calixto Bieito, aclamada tant per públic com per crítica, amb uns personatges obsessius que es presenten al límit de la vanitat, mentre que les pantalles de vídeo que dominen l’escenari completen el glamurós món d’infinita autoadulació i autocomplaença.
L’obra revela trets sorprenentment moderns, amb profunditats i passions que són equivalents a les del nostre temps. Monteverdi va capturar brillantment la naturalesa musical de la histèria tirànica de Neró i la sensualitat irresistible de Popea . L’autor utilitza paraula i música per aconseguir un drama d’alt nivell, barrejant comèdia i tragèdia d’una manera virtuosa.

+ Més informació

Wagnerisme amb l’Orq. Simfònica del Gran Teatre del Liceu

Palau de la Música Catalana

13/07 al 13/07

La passió wagneriana a Barcelona està documentada des de ja fa moltes dècades. Aquest programa s’adreça a tota la legió de melòmans i melòmanes encisats per El capvespre dels déus, Tristany i Isolda o La valquíria, entre altres.
Al voltant del llibre Wagnerismo d’Alex Ross (Seix Barral, 2021), el concert desgranarà algunes de les influències històriques de la música de Wagner, compositor predilecte de Lluís Domènech i Montaner, arquitecte del Palau. Història, música i patrimoni material i immaterial.
+ Més informació

'Coppél-i.A.' (Les Ballets de Monte-Carlo)

Gran Teatre del Liceu

29/07 al 29/07

Aquest títol emblemàtic del repertori clàssic es basa en la Coppélia del 1870, creada per Arthur Saint-León i Léo Delibes a partir del conte Der Sandmann d’Ernst Theodor Amadeus  Hoffmann. Coppél-i.A. projecta el públic en un futur proper en el qual dos joves amants, Frantz i Swanhilda, descobreixen l’amor carnal en una societat que exigeix cada cop més progrés, seguretat i higiene.
Quan l’erotisme irromp en les seves vides, un ésser artificial sacseja les seves certeses i desafia tot allò que creien que sabien sobre l’amor.
El coreògraf, en la seva revisió, dota de vida i sentiments l’autòmat creat  pel Dr. Coppélius, que adquireix així una categoria humana que va més enllà de la versemblança dels moviments humans.

+ Més informació

Entrada al recinte del Castell de Montjuïc

Castell de Montjuïc

01/10 al 31/08

Visita lliure per accedir al recinte del Castell de Montjuïc.
La visita inclou l’entrada al recinte i permet entrar al Centre d’Interpretació de Montjuïc, així com a les exposicions temporals.
+ Més informació

Entrada general al CCCB

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB

01/10 al 31/08

El CCCB normalment presenta exposicions diverses i, a vegades, espectaculars.
Aquest curs podreu visitar tres exposicions al CCCB. Comencem per l’exposició “Cervell(s)”, que ens endinsa tant en l’anatomia del cervell com en la consciència, el pensament abstracte, el llenguatge, la imaginació, els somnis i la memòria.
A continuació, hi ha la “World Press Photo ‘22”, la mostra més important en l’àmbit del fotoperiodisme.
Acabarem el curs amb l’exposició “Constel·lació gràfica. Joves autores de còmic d’avantguarda”, que agrupa l’obra de nou autores d’ara, la vitalitat de les quals es tradueix en un esclat de color i contundència visual.
+ Més informació

Entrada general a la Fundació Joan Miró

Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani

01/09 al 31/08

Visita la mostra permanent “Joan Miró. Col·lecció”, una de les més completes de l’obra de l’artista, i també les exposicions temporals “Paul Klee i els secrets de la natura” i “Amics Imaginaris”.

+ Més informació

Entrada general al MACBA

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

01/09 al 31/08

Vine al MACBA i gaudeix del museu al teu ritme.
Coneix la Col·lecció MACBA i la seva nova presentació, així com les exposicions temporals “Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert”, disponible fins a l’11 de setembre de 2022; “Cinthia Marcelle. Una conjunció de factors”, visitable fins al 8 de gener de 2023; “Carrie Mae Weems. Lincoln, Lonnie and Me”, una exposició que s’inaugurarà el 5 d’octubre de 2022 i estarà vigent fins al 15 de gener de 2023; “María Teresa Hincapié. Si això fos un principi d’infinit”, que s’inaugurarà el 20 d’octubre i continuarà present fins al 26 de febrer de 2023, i “Ayuujkjä’äy ëy konk. Una fabulació basada en un mite mixe”, una exposició visitable a partir del 10 de novembre de 2022 fins al 26 de febrer de 2023.
Per acabar, el MACBA presentarà, fins al 25 de setembre al Centre d’Estudis i Documentació (CED), l’exposició “Sismografia de les lluites. Cap a una història global de les revistes culturals i de pensament crític”.
+ Més informació

Entrada general al Museu d'Arqueologia de Catalunya

Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC Barcelona

01/10 al 31/08

La seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona proposa un viatge fascinant a les arrels històriques de Catalunya, des de la prehistòria fins a l’edat mitjana, gràcies a les seves exposicions de llarga durada. També programa exposicions temporals que permeten oferir un relat d’actualitat de les col·leccions.
Durant el 2022 i fins al juliol del 2023 s’ha programat l’exposició temporal “Naufragis. Història submergida”, que permet oferir un relat d’actualitat de l’arqueologia subaquàtica.
+ Més informació

Entrada general al Museu Picasso

Museu Picasso

01/10 al 31/08

Picasso va viure a Barcelona uns anys fonamentals: els del seu període de formació. Amb Barcelona va establir i va mantenir uns forts lligams durant tota la seva vida. A Barcelona, hi va voler tenir el seu museu.
Així va ser com el 1960, i per voluntat expressa del mateix Picasso, el seu amic i secretari personal, Jaume Sabartés, proposa a l’Ajuntament de Barcelona la creació d’un museu dedicat a la seva obra. El 1963 el museu era una realitat i obria portes al palau Aguilar, al número 15 del carrer de Montcada.
+ Més informació

Entrada general al Museu Marítim de Barcelona

Museu Marítim de Barcelona

01/10 al 31/08

Accés a l’espai expositiu del Museu Marítim per visitar les exposicions vigents durant la temporada 2022-2023.


Inclou la visita al pailebot Santa Eulàlia, una embarcació del museu situada al Moll Bosch i Alsina, i també permet l’accés a les exposicions següents: “7 vaixells, 7 històries”, “Drassanes i galeres”, “Catalunya mar enllà”, “Les Sorres X. Un vaixell medieval” i “Imatges trobades. La Barcelona marítima de postguerra”.
+ Més informació

Entrada general, Seu Montjuïc

Museu Etnològic i de Cultures del Món

01/09 al 31/08

L’exposició permanent de la Seu Montjuïc porta per títol “Sentir el patrimoni” i està dedicada a explicar com l’objecte s’impregna del caràcter de la comunitat que el concep i l’utilitza.

+ Més informació

Entrada general, Seu Montcada

Museu Etnològic i de Cultures del Món

01/09 al 31/08

Mostra una selecció d’unes cinc-centes trenta peces d’arreu del món, distribuïdes per continents. Un conjunt de mitjans interactius i audiovisuals ajuden a situar els objectes en el context en el qual van ser creats.

+ Més informació

Visita lliure a l’exposició permanent

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/10 al 31/08

Les restes que inclou el conjunt monumental de la plaça del Rei abracen la Barcino romana del segle I aC, la Barchinona visigòtica del segle VII dC i la Barcelona medieval del segle XIII.


La visita al subsol permet passejar pels carrers de la Barcelona romana, atansar-se a la muralla de l'època, entrar en una tintoreria del segle II dC i veure els vestigis de la primera comunitat cristiana de la ciutat.


El conjunt es completa amb importants edificis medievals, com ara el Palau Reial, la capella de Santa Àgata o el palau gòtic conegut com a Casa Padellàs.
+ Més informació

Visita lliure al Centre d’interpretació

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/10 al 31/08

Aquesta zona funerària es va utilitzar entre els segles I i III de la nostra era i, amb el pas del temps i amb les deposicions constants de la riera, va acabar quedant totalment colgada, la qual cosa en va facilitar la conservació.


Al costat de l’àrea arqueològica trobem el Centre d’Interpretació, on es poden veure els objectes trobats al jaciment i on s’explica l’organització del territori de Barcino, la centuriació, les vies, els camins i també el complex món funerari romà, gràcies als diversos ritus documentats a la necròpolis.
+ Més informació

Visita lliure al Centre d’Interpretació del Call

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/10 al 31/08

La seu del Museu d’Història de Barcelona al Call, inaugurada el març del 2015, està ubicada al bell mig de l’antic barri jueu, on hi havia la casa de Jucef Bonhiac, antic teixidor de vels. Es tracta d’un edifici d’origen medieval on es conserven restes originals dels segles XIII i XIV.


El MUHBA El Call constitueix el millor punt de partida per endinsar-se en la vida de la comunitat jueva en la Barcelona dels temps medievals. Aquest museu aborda la trajectòria d’aquest col·lectiu en connexió amb la història de la ciutat i mostra l’esplendor del seu llegat cultural.
+ Més informació

Visita lliure a l’espai arqueològic

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/10 al 31/08

En aquest espai es conserven les restes d’una gran domus romana i de diversos locals comercials del segle IV, propietat d’un personatge important.
Del segle XIII-XIV se’n conserven sis sitges per emmagatzemar tota mena de productes.
+ Més informació

Visita lliure al Refugi 307

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/10 al 31/08

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona.
Disposa de tres entrades d’accés al carrer Nou de la Rambla i té prop de quatre-cents metres de túnels, amb una alçària de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre 1,5 i 2 metres. El refugi tenia diverses estances: lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre d’altres.
+ Més informació

Visita lliure a la Casa del Guarda del Park Güell

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/10 al 31/08

La Casa del Guarda del Park Güell és un dels exemples d’habitatge modest construït per Gaudí entre 1901 i 1903 com a lloc de residència del porter del que inicialment havia de ser una urbanització. Aquest petit espai, concebut per a ús d’una família humil, presenta una gran riquesa i complexitat compositiva.
Gestionat pel MUHBA, s’hi mostra l’exposició “Güell, Gaudí i Barcelona, l’expressió d’un ideal urbà” mitjançant tres nivells d’explicació: la casa, el parc i la ciutat, que es corresponen amb els tres pisos de l’edifici.
+ Més informació

Entrada general a El Born CCM

El Born Centre de Cultura i Memòria

01/09 al 01/09

Contemplar el jaciment de l’antic Mercat del Born és fer una aproximació a la vida quotidiana de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del XVIII, i és trepitjar els carrers de la ciutat que va resistir el setge de les tropes de Felip V fins a la capitulació de l’11 de setembre de 1714.


Aquest és un espai arqueològic únic i excepcional: per dimensions, per l’estat de conservació, per la seqüència històrica que presenta i perquè la documentació històrica ha permès posar nom a les famílies que hi vivien.
+ Més informació

Entrada general al Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

01/09 al 01/09

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, fundat l’any 1326 per la reina Elisenda de Montcada, tercera esposa de Jaume II, és un testimoni cultural i històric únic de la comunitat de clarisses, que hi visqué de manera pràcticament ininterrompuda des del 1327 fins a l’any 1982.
L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català tant per l’església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d’aquest estil. El seu patrimoni artístic és un referent per a l’estudi dels costums, les modes i els models de vida religiosa i secular.
+ Més informació

Entrada general al Museu del Disseny de Barcelona

Museu del Disseny de Barcelona

01/09 al 01/09

Visita lliure per les exposicions permanents del museu: “Objectes comuns. Històries locals, debats globals”, “Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives (segles III-XIX)”, “Modernisme, cap a la cultura del disseny”, “El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2015)” i “Dissenyes o treballes? La nova comunicació visual. 1980-2003”.
També podràs visitar les exposicions temporals “Enric Majoral. La joia expandida”, “Toquem Fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat” i  "Picasso i la ceràmica espanyola a les col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona".
+ Més informació

Entrada general al Museu de la Música de Barcelona

Museu de la Música de Barcelona

01/09 al 01/09

Visita la col·lecció permanent i les exposicions temporals del Museu de la Música de Barcelona!
La música ens emociona i participa d’una manera decisiva en la construcció de la nostra vida social. El Museu de la Música de Barcelona us proposa un viatge pels mons de la música —la història i les cultures— a través dels instruments, d’escoltar i d’interactuar sonorament.



Cada instrument d’aquesta excepcional col·lecció —se’n mostren cinc-cents dels més de dos mil dos-cents— conserva la petjada de l’acció humana que s’ha fixat en l’objecte. És el rastre de les persones que l’han elaborat, l’han manipulat i l’han utilitzat per fer una de les activitats socials més íntimes i, alhora, més intenses i compartides de la vida col·lectiva dels humans.


Els podem contemplar alhora que escoltem des del violoncel de Pau Casals fins a un sarangui de l’Índia, des d’Albéniz fins a Granados, Sor, Paco de Lucía i els Rolling Stones.
+ Més informació

Entrada general al CaixaForum

Caixaforum Barcelona

01/09 al 01/09

CaixaForum ofereix una programació diversa per a tota mena de públic amb exposicions temporals d’art antic, modern i contemporani.
També s’hi poden visitar, de manera permanent, la instal·lació "Hinter dem Knochen wird gezählt - Schmerzraum" (‘Es compta darrere de l’os – Espai de dolor’) de Joseph Beuys i l’"Estrella de Miró", el gran tapis que Joan Miró i Josep Royo van crear el 1980 per a “la Caixa”. 
CaixaForum és un dels espais més dinàmics, actius i vius de la ciutat. Consulta la programació d’exposicions.
+ Més informació

Entrada general al Museu d'Història de Catalunya

Museu d'Història de Catalunya

15/09 al 03/09

Vine al Museu d’Història de Catalunya i viatja en el temps fent un recorregut des de la prehistòria fins als nostres dies. Descobreix la nostra història a través d’objectes, documents, elements interactius i recreacions d’ambients que et permetran reviure el passat d’una manera diferent i divertida.
Al museu hi pots construir un arc de mig punt com els artesans medievals, moldre blat com els ibers, observar com era una cuina a principis del segle XX o mirar el No-Do en un antic cinema. Ara pots veure i viure tot el que t’han explicat tantes vegades... T’ho perdràs?
Els diumenges i festius també pots gaudir d’una visita guiada gratuïta. A més, l’entrada inclou la visita a les exposicions temporals vigents. Consulta les condicions de reserva a la pàgina web.
+ Més informació

Entrada general per a la Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tàpies

01/10 al 30/09

Descobreix la col·lecció de la Fundació Antoni Tàpies constituïda majoritàriament per obres donades per Antoni Tàpies i Teresa Barba.
Entre pintures, escultures, objectes, dibuixos, llibres i gravats, la col·lecció conté mostres de tots els vessants de l’activitat artística de Tàpies, com també de les tipologies, tècniques i materials diferents emprats per l’artista.
+ Més informació

Entrada general al CosmoCaixa

CosmoCaixa

01/09 al 30/09

Entre els espais i les exposicions més singulars del museu destaca l’exposició permanent de la Sala Univers on podreu descobrir el cosmos i la seva evolució des del big-bang fins ara. És un recorregut interactiu que es remunta a la creació del cosmos, recorre l’evolució de les espècies i penetra en les profunditats del cervell humà.
El Bosc Inundat t’ofereix l’oportunitat de submergir-te en aquest ecosistema, on habita el 50% de la biodiversitat del planeta. En aquest tros de selva tropical de mil metres quadrats podràs descobrir algunes de les espècies més representatives de l’Amazones.
D’altra banda, el Mur Geològic està format per set grans talls de roca real que permeten interpretar la geologia del món.
I tenim les exposicions temporals “El Sol. Vivint amb la nostra estrella”, fins al gener del 2023, “Colors”, del febrer a l’abril del 2023, i “Pixar i la ciència”, a partir del maig del 2023.
+ Més informació

Entrada general al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

01/09 al 01/10

Amb “Planeta Vida” assistireu al relat de la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta fins a arribar a les col·leccions del museu, passant entre “illes” de temàtiques monogràfiques de les ciències naturals.
A més, també podràs visitar l’exposició temporal “Hi havia una vegada...”, en què descobriràs la ciència i la tecnologia a partir de les històries màgiques de deu contes clàssics de la literatura infantil. Una proposta interactiva per aprendre conceptes científics que es relacionen amb la nostra realitat.
+ Més informació

'Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc'

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

01/09 al 31/12

El declivi dels pol·linitzadors en tots els continents posa en risc la sostenibilitat de l’agricultura. Les causes d’aquest declivi són múltiples.
Amb un plantejament visual innovador, aquesta exposició traça l’estat de la qüestió des de la pedagogia fins a la proposta d’implicar-nos mitjançant diverses bones pràctiques i accions per capgirar la situació.
+ Més informació