Activitats
culturals

Quina activitat cultural estàs cercant?

Disciplina
Data
Espai cultural
Teatre Música Dansa Exposició Circ
Octubre Novembre Desembre Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre
Caixaforum Barcelona Castell de Montjuïc Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB CosmoCaixa El Born Centre de Cultura i Memòria Fundació Antoni Tàpies Museu Frederic Marès Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani Museu d'Art Contemporani de Barcelona Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC Barcelona Museu d'Història de Catalunya Museu de la Música de Barcelona Museu de Ciències Naturals de Barcelona Disseny Hub Barcelona Museu Etnològic i de Cultures del Món Museu Marítim de Barcelona Museu Picasso BCN Clàssics IBERCAMERA L'Auditori Barcelona Gran Teatre del Liceu Mercat de les Flors Palau de la Música Catalana SAT! Sant Andreu Teatre Teatre Lliure Teatre Nacional de Catalunya Franz Schubert Filharmonia

Entrada general al Museu d’Arqueologia de Catalunya

Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC Barcelona

15/07 al 15/07

La seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona està ubicada en el que fou l’edifici del Palau de les Arts Gràfiques a l’Exposició Internacional de Barcelona, l’any 1929. Exposa la col·lecció arqueològica més important de Catalunya, començant per les sales de la prehistòria fins a l’època romana i l’antiguitat tardana, passant per una excepcional col·lecció de vidres. 
També hi tenen un gran pes les exposicions temporals: hi podeu visitar “Naufragis. Història submergida”, que presenta la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, i “Els Bronzes de Riace. La mirada artística de Luigi Spina”, una mostra de fotografia al voltant d’una de les troballes al fons del mar més impressionants de tota la història.
Consulteu al web del MAC la informació actualitzada sobre les exposicions.
+ Més informació

'El llac dels cignes'

Gran Teatre del Liceu

19/07 al 23/07

Estrenat el 1877 al Teatre Bolxoi de Moscou, és reconegut com el sinònim de fantasia goticoromàntica, no només per la seva extraordinària música, sinó també per una trama amb traços d’engany, amor i sacrifici en un entorn irreal i màgic. Amb un final tràgic i carregat d’emoció, la companyia de l’Òpera de Roma interpreta, al Gran Teatre del Liceu, aquesta història d’amor atemporal basada en l’obra original de Marius Petipa i Lev Ivanov. 
Un clàssic sobre els clàssics i ideal estètic que segueix encantant a un públic àvid de bellesa en plena era digital. 
+ Més informació

Entrada general al CaixaForum

Caixaforum Barcelona

01/09 al 31/08

L'entrada és vàlida per a totes les exposicions vigents en el moment de la visita. Consulta la programació d’exposicions i activitats.
+ Més informació

Entrada general al Museu Marítim de Barcelona

Museu Marítim de Barcelona

01/10 al 31/08

Accés a l’espai expositiu del Museu Marítim per visitar les exposicions vigents durant la temporada 2023-2024.
Inclou la visita al pailebot Santa Eulàlia, una embarcació del museu situada al moll de Bosch i Alsina, i a les exposicions permanents “7 vaixells, 7 històries”, “Drassanes i galeres”, “Catalunya mar enllà” i “Les Sorres X. Un vaixell medieval”. També permet l’accés a les exposicions temporals “Retrats de vaixells. Del segle XIX als shipspotters”, "Competir a mar" i "Penèlope, la mar és teva".
+ Més informació

Entrada general per a la Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tàpies

01/09 al 31/08

Descobreix la col·lecció de la Fundació Antoni Tàpies, constituïda majoritàriament per obres donades per Antoni Tàpies i Teresa Barba.
Entre pintures, escultures, objectes, dibuixos, llibres i gravats, la col·lecció conté mostres de tots els vessants de l’activitat artística de Tàpies, com també de les tipologies, tècniques i materials diferents emprats per l’artista.
+ Més informació

Entrada general al Museu Frederic Marès

Museu Frederic Marès

01/09 al 31/08

La visita-taller “D’auca en auca i tiro perquè em toca!” té com a fil conductor un joc que permet l’exploració del Gabinet del Col·leccionista i que planteja preguntes i dinàmiques per interactuar amb els objectes insòlits de la col·lecció. Una vegada acabada aquesta dinàmica, es proposa que cada grup pugui crear la seva pròpia auca mitjançant imatges adhesives i retoladors.
Aquesta activitat és de tipus autònom i es porta a terme els dissabtes a partir de les 16.00 h. 
Per poder fer l’activitat és necessari enviar un correu a reservesmuseumares@bcn.cat amb les dades dels participants. Es recomana enviar el correu amb una antelació mínima d’una setmana.
Públic destinatari: unitats familiars formades per nens/nenes d’entre 6-12 anys i almenys un adult acompanyant.
+ Més informació

Visita guiada al jaciment del Born i a l’exposició “Barcelona 1700, de les pedres a les persones”

El Born Centre de Cultura i Memòria

01/09 al 01/09

Contemplar el jaciment de l’antic Mercat del Born és fer una aproximació a la vida quotidiana de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del XVIII, i és trepitjar els carrers de la ciutat que va resistir el setge de les tropes de Felip V fins a la capitulació de l’11 de setembre de 1714.
Aquest és un espai arqueològic únic i excepcional: per dimensions, per l’estat de conservació, per la seqüència històrica que presenta i perquè la documentació històrica ha permès posar nom a les famílies que hi vivien.
+ Més informació

Entrada general al Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

01/09 al 01/09

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, fundat l’any 1326 per la reina Elisenda de Montcada, tercera esposa de Jaume II, és un testimoni cultural i històric únic de la comunitat de clarisses, que hi visqué de manera pràcticament ininterrompuda des del 1327 fins a l’any 1982.
L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l’església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d’aquest estil. El seu patrimoni artístic és un referent per a l’estudi dels costums, les modes i els models vida religiosa i secular.
+ Més informació

Entrada general a la Fundació Joan Miró

Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani

01/09 al 01/09

Visita la mostra permanent “Col·lecció Joan Miró”, una de les més completes de l’obra de l’artista, i també les exposicions temporals “Miró-Picasso” i “Premi Joan Miró: Tuan Andrew Nguyen”.

+ Més informació

Entrada general al Museu d’Història de Catalunya

Museu d'Història de Catalunya

01/09 al 01/09

Vine al Museu d’Història de Catalunya i viatja en el temps fent un recorregut des de la prehistòria fins als nostres dies. Descobreix la nostra història a través d’objectes, documents, elements interactius i recreacions d’ambients que et permetran reviure el passat d’una manera diferent i divertida.
Al museu hi pots construir un arc de mig punt com els artesans medievals, moldre blat com els ibers, observar com era una cuina a principis del segle XX o veure el No-Do en un antic cinema. Ara pots veure i viure tot el que t’han explicat tantes vegades... T’ho perdràs? 

Els diumenges i festius pots gaudir també d’una visita guiada gratuïta. 

L’entrada inclou la visita a les exposicions temporals vigents. Consulta les condicions de reserva a la pàgina web.

+ Més informació

Entrada general al CCCB

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB

01/09 al 01/09

El CCCB normalment presenta exposicions temàtiques i espectaculars. Aquest curs podràs visitar tres exposicions al CCCB. 
Comencem per l’exposició “Intel·ligència artificial”, que presenta un recorregut des dels primers somnis de la intel·ligència artificial fins a mostrar com la IA ens envolta i modela les nostres vides tant en l’espai públic com en el privat. 
A continuació, “World Press Photo 23”, la mostra més important en l’àmbit del fotoperiodisme. 
Acabarem el curs amb l’exposició “Suburbia”. La construcció del somni americà, que ens presenta com la vida a les zones residencials de cases unifamiliars va transformar un país.


+ Més informació

Entrada general al MACBA

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

01/09 al 01/09

Vine al MACBA i coneix la “Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció Poètica”. Passats els compassos inicials de l’exposició i donat el seu caràcter múltiple i mutable, realitzem el primer canvi d’algunes de les obres i obrim nous diàlegs.
També podràs visitar les exposicions temporals següents: “Corpus Infinitum’’, el projecte expositiu d’Arjuna Neuman i Denise Ferreira da Silva, i la gran composició mòbil d’artefactes penjants de l’artista brasilera “Laura Lima. Balé Literal’’, ambdós disponibles fins al 25 de setembre; “Nancy Holt / Dins Fora’’, obrirà de cara al públic el 13 de juliol i continuarà present fins al 7 de gener de 2024; “Daniel Steegmann Mangrané’’ obrirà portes el 27 d’octubre de 2023 i tindrà continuïtat fins al 20 de maig de 2024; i finalment, “Lydia Ourahmane’’, que es podrà visitar de l’1 de desembre de 2024 a l’1 d’abril de 2025.
+ Més informació

Entrada general al Museu Picasso

Museu Picasso

01/09 al 01/09

Picasso va viure a Barcelona uns anys fonamentals: els del seu període de formació. Amb Barcelona va establir i va mantenir uns forts lligams durant tota la seva vida. A Barcelona hi va voler tenir el seu museu.
Així va ser com el 1960, i per voluntat expressa del mateix Picasso, el seu amic i secretari personal Jaume Sabartés proposa a l’Ajuntament de Barcelona la creació d’un museu dedicat a la seva obra. El 1963 el museu era una realitat i obria les portes al palau Aguilar, al número 15 del carrer de Montcada.
+ Més informació

Entrada general al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

01/09 al 01/09

Amb “Planeta Vida” assistiràs al relat de la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta fins a arribar a les col·leccions del museu, passant entre “illes” de temàtiques monogràfiques de les ciències naturals.
A més, també podràs visitar l’exposició temporal “Hi havia una vegada...”, en què descobriràs la ciència i la tecnologia a partir de les històries màgiques de deu contes clàssics de la literatura infantil. Una proposta interactiva per aprendre conceptes científics que es relacionen amb la nostra realitat.
L’entrada també inclou l’accés a la mostra “Imprescidibles”, que explica la història de les treballadores del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, del 1917 al 1987. Una història discreta, gairebé invisible, centrada majoritàriament en unes tasques considerades com a subsidiàries, però que van ser imprescindibles per a la vida del museu tant pel que fa a la relació amb els públics com a la recerca i la conservació del patrimoni científic.
Durant el primer semestre de 2024 hi podràs visitar també les exposicions “Aigua. Una exposició sense filtre” i “Animals invisibles”.
+ Més informació

Entrada general al Jardí Botànic de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

01/09 al 01/09

“Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc”  
El declivi dels pol·linitzadors en tots els continents posa en risc la sostenibilitat de l’agricultura. Les causes d’aquest declivi són múltiples.
Amb un plantejament visual innovador, aquesta exposició traça l’estat de la qüestió des de la pedagogia fins a la proposta d’implicar-nos mitjançant diverses bones pràctiques i accions per capgirar la situació.
També podràs visitar les exposicions “Unísono”, “Bonsais” i “Gabinet Salvador”.
+ Més informació

Entrada general al Centre Martorell d’Exposicions

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

01/09 al 01/09

Podràs visitar l’exposició “Col·leccionar la natura”.

+ Més informació

Visita lliure a l'exposició permanent

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

Les restes que inclou el conjunt monumental de la plaça del Rei abracen la Bàrcino romana del segle I aC, la Barchinona visigòtica del segle VII dC i la Barcelona medieval del segle XIII.
La visita al subsol permet passejar pels carrers de la Barcelona romana, atansar-se a la muralla de l’època, entrar en una tintoreria del segle II dC i veure els vestigis de la primera comunitat cristiana de la ciutat.

El conjunt es completa amb importants edificis medievals, com ara el Palau Reial, la capella de Santa Àgata o el palau gòtic conegut com a Casa Padellàs.

+ Més informació

Entrada general al Centre d’Interpretació de la Via Sepulcral Romana

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

Aquesta zona funerària es va utilitzar entre els segles I i III de la nostra era i, amb el pas del temps i amb les deposicions constants de la riera, va acabar quedant totalment colgada, la qual cosa en va facilitar la conservació.
Al costat de l’àrea arqueològica trobem el Centre d’Interpretació, on es poden veure els objectes trobats al jaciment i on s’explica l’organització del territori de Bàrcino, la centuriació, les vies, els camins i també el complex món funerari romà, gràcies als diferents ritus documentats a la necròpolis.
+ Més informació

Entrada general al Centre d’Interpretació del Call

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

La seu del Museu d’Història de Barcelona al Call, inaugurada el març del 2015, està ubicada al bell mig de l’antic barri jueu, on hi havia la casa de Jucef Bonhiac, antic teixidor de vels. Es tracta d’un edifici d’origen medieval on es conserven restes originals dels segles XIII i XIV.
El MUHBA El Call constitueix el millor punt de partida per endinsar-se en la vida de la comunitat jueva en la Barcelona dels temps medievals. Aquest museu aborda la trajectòria d’aquest col·lectiu en connexió amb la història de la ciutat i mostra l’esplendor del seu llegat cultural.

+ Més informació

Entrada general a l’espai arqueològic Domus de Sant Honorat

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

En aquest espai es conserven les restes d’una gran domus romana i de diversos locals comercials del segle IV, propietat d’un personatge important.
Del segle XIII-XIV se’n conserven sis sitges per emmagatzemar tota mena de productes.
+ Més informació

Entrada general al Refugi 307

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona.
Disposa de tres entrades d’accés al carrer Nou de la Rambla i té prop de 400 metres de túnels, amb una alçària de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre 1,5 i 2 metres. El refugi tenia diverses estances: lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre altres.
+ Més informació

Entrada general a la Casa del Guarda del Park Güell

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

La Casa del Guarda del Park Güell és un exemple d’habitatge modest construït per Gaudí entre el 1901 i el 1903 com a lloc de residència del porter d’allò que, inicialment, havia de ser una urbanització. Aquest petit espai, concebut per a l’ús d’una família humil, presenta una gran riquesa i complexitat compositiva.
Gestionat pel MUHBA, s’hi mostra l’exposició “Güell, Gaudí i Barcelona, l’expressió d’un ideal urbà”, mitjançant tres nivells d’explicació: la casa, el parc i la ciutat, que es corresponen amb els tres pisos de l’edifici.
+ Més informació

Entrada general al Museu de la Música de Barcelona

Museu de la Música de Barcelona

01/09 al 01/09

Visita la col·lecció permanent i les exposicions temporals del Museu de la Música de Barcelona!
La música ens emociona i participa d’una manera decisiva en la construcció de la nostra vida social. El Museu de la Música de Barcelona et proposa un viatge pels mons de la música —la història i les cultures— a través dels instruments, d’escoltar i d’interactuar sonorament.
Cada instrument d’aquesta excepcional col·lecció —se’n mostren cinc-cents dels més de dos mil dos-cents— conserva la petjada de l’acció humana que s’ha fixat en l’objecte. És el rastre de les persones que l’han elaborat, l’han manipulat i l’han utilitzat per fer una de les activitats socials més íntimes i, alhora, més intenses i compartides de la vida col·lectiva dels humans. Els podem contemplar alhora que escoltem des del violoncel de Pau Casals fins a un sarangui de l’Índia, des d’Albéniz fins a Granados, Sor, Paco de Lucía i The Rolling Stones.
+ Més informació

Entrada al recinte del Castell de Montjuïc

Castell de Montjuïc

01/09 al 01/09

Visita lliure pel recinte del Castell de Montjuïc. 
La visita inclou l’entrada al recinte i permet accedir al Centre d’Interpretació de Montjuïc així com a les exposicions temporals.
+ Més informació

Entrada general al MUEC Seu Montjuïc

Museu Etnològic i de Cultures del Món

01/09 al 01/09

L’exposició permanent de la Seu Montjuïc té per títol “Sentir el patrimoni” i està dedicada a explicar com l’objecte s’impregna del caràcter de la comunitat que el concep i l’utilitza.

+ Més informació

Entrada general al MUEC Seu Montcada

Museu Etnològic i de Cultures del Món

01/09 al 01/09

Mostra una selecció d’unes cinc-centes trenta peces d’arreu del món, distribuïdes per continents. Un conjunt de mitjans interactius i audiovisuals ajuden a situar els objectes en el context en el qual van ser creats.

+ Més informació

Entrada general al Museu de la Ciència CosmoCaixa

CosmoCaixa

01/10 al 30/09

Un espai privilegiat per a la ciència. Entre els espais i exposicions més singulars del museu destaca l’exposició permanent "Sala Univers", on podràs descobrir el cosmos i la seva evolució des del big-bang fins ara. Un recorregut interactiu que es remunta a la creació del cosmos, recorre l’evolució de les espècies i penetra en les profunditats del cervell humà. El Bosc Inundat, la selva amazònica a CosmoCaixa, t’ofereix l’oportunitat de submergir-te en aquest ecosistema on habita el 50% de la biodiversitat del planeta. 
En aquest tros de selva tropical de 1.000 metres quadrats podràs descobrir algunes de les espècies més representatives de l’Amazones (caimans, formigues, boes, peixos, ocells tropicals i plantes); el mur geològic format per set grans talls de roca real que permeten interpretar la geologia del món, i les exposicions temporals “Dinosaures de la Patagònia”, on podrem reconstruir el passat mentre descobrim les rèpliques dels esquelets de dinosaures que s’han trobat a la Patagònia.
+ Més informació

Entrada general al Museu del Disseny de Barcelona

Disseny Hub Barcelona

01/09 al 30/09

El Museu del Disseny de Barcelona reuneix les col·leccions històriques d’arts decoratives, arts tèxtils i d’indumentària i arts gràfiques, les col·leccions de disseny de producte, gràfic, de moda i arts contemporànies d’autor. 
Us convidem a descobrir una part d’aquestes col·leccions a través de cinc exposicions que proposen diversos itineraris a través de més de dos mil objectes del segle III fins a l’actualitat.

+ Més informació