Activitats
culturals

Quina activitat cultural estàs cercant?

Disciplina
Data
Espai cultural
Teatre Música Dansa Exposició Circ
Octubre Novembre Desembre Gener Febrer Març Abril Maig Juny Juliol Agost Setembre
Caixaforum Barcelona Castell de Montjuïc Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB CosmoCaixa El Born Centre de Cultura i Memòria Fundació Antoni Tàpies Museu Frederic Marès Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani Museu d'Art Contemporani de Barcelona Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC Barcelona Museu d'Història de Catalunya Museu de la Música de Barcelona Museu de Ciències Naturals de Barcelona Disseny Hub Barcelona Museu Etnològic i de Cultures del Món Museu Marítim de Barcelona Museu Picasso BCN Clàssics IBERCAMERA L'Auditori Barcelona Gran Teatre del Liceu Mercat de les Flors Palau de la Música Catalana SAT! Sant Andreu Teatre Teatre Lliure Teatre Nacional de Catalunya Franz Schubert Filharmonia

Ignasi Cambra, piano

Palau de la Música Catalana

04/04 al 04/04

Ignasi Cambra, tot i la seva joventut, és una figura habitual dins la programació del Palau.
Amb un talent més enllà de qualsevol barrera, el pianista barceloní presentarà un programa eclèctic amb obres de Mompou, Cruixent, Mozart i Schubert.

+ Més informació

'Maaambo!'

L'Auditori Barcelona

06/04 al 06/04

Feu les maletes i acompanyeu als músics de la Banda Municipal de Barcelona en aquest viatge pels ritmes de l’Amèrica llatina. Del tango a la salsa passant pel mambo, el danzón o el cha cha cha. Una proposta única dirigida per La Cubana.
Artistes: Carlos Ramon Pérez, direcció musical, La Cubana, direcció escènica, Blanca Pujol, direcció pedagògica, Banda Municipal de Barcelona.
+ Més informació

Martha Argerich

IBERCAMERA

09/04 al 09/04

Marha Argerich es reinventa impulsada per la seva força sobrenatural i el seu amor a la música.
+ Més informació

Marius Neset Quintet

L'Auditori Barcelona

10/04 al 10/04

En aquest espectacle podràs gaudir de la música del Marius Neset Quintet.
Artistes: Marius Neset, saxo, Magnus Hjorth, piano, Elliot Galvin, teclats, Conor Chaplin, baix,  Anton Eger, bateria.
+ Més informació

‘Via injabulo’, Cia. Via Katlehong, Marco Da Silva Ferreira i Amala Dianor

Mercat de les Flors

13/04 al 14/04

La companyia sud-africana Via Katlehong ha encarregat la seva nova creació a dos talents de la dansa europeus: Amala Dianor i Marco da Silva Ferreira. 
Via Katlehong Dance duu el nom del municipi d’East Rand, de la República de Sud-àfrica on va començar com un projecte comunitari el 1992, en què la gent jove trobava una via d’escapament de les seves vides difícils a través de la dansa. 
La base està formada per la pantsula, un ball ultra energètic que va néixer durant el règim de l’apartheid. La força de Via Katlehong consisteix en el fet que el grup combina de manera innovadora la pantsula amb altres balls, com el tap, step i gumboot, el “ball del miner” a base de colpejar les cuixes i els panxells.
+ Més informació

Cuarteto Quiroga

Palau de la Música Catalana

17/04 al 17/04

El Cuarteto Quiroga és una de les formacions de cambra més consolidades del panorama musical i una cita imperdible en la nostra programació.

Aquest any la cita és molt especial, donat que el quartet de corda celebra el seu vintè aniversari sobre els escenaris. El programa triat per a aquesta efemèride inclourà obres de Haydn, Beethoven i Bartók, entre altres.

+ Més informació

'Ifigènia'

Teatre Lliure

24/04 al 26/05

Ifigènia, la filla d’Agamèmnon i Clitemnestra i germana d’Orestes —el futur legitimador de la democràcia a Atenes— ha de ser sacrificada perquè els déus bufin a favor dels soldats grecs i puguin arribar a Troia per recuperar Helena. Mentre el seu pare es debat entre matar o no matar la filla, l’exèrcit es desespera acampat a la platja. Aviat es quedaran sense menjar, l’estiu és a tocar, la impaciència augmenta, l’atmosfera és sufocant... I, un cop més, la noia verge és a punt de ser sacrificada. 
Però qui és Ifigènia? La noia que accepta ser immolada per al bé comú o la víctima que acaba representant la bondat més pura? Una noia innocent o una dona conscient? Algú modèlic que cal homenatjar? Una còmplice de la violència? O una rebel?
+ Més informació

'El baile de la zurda', Cia. LaCerda

SAT! Sant Andreu Teatre

26/04 al 27/04

El ball és un fenomen social que sovint succeeix en el context d’una festa, sigui en un bar, una revetlla popular o una discoteca, on l’esdeveniment transcorre marcat per l’atzar i l’imprevisible, i entrellaça les persones i les seves històries.
LaCerda investiga la naturalesa del ball com a moviment, com a espai de trobada i paradigma de la col·lectivitat. El coreògraf Edward Tamayo ha creat un sistema de composició coreogràfica que anomena mantres, inspirat en les maratons ballables i els ritmes llatinoamericans.

El baile de la zurda és, en definitiva, un homenatge al ball, a les ganes de viure ballant malgrat tot.
+ Més informació

Ton Koopman i l’Amsterdam Baroque Orchestra

BCN Clàssics

29/04 al 29/04

El 1747 Johann Sebastian Bach va visitar el rei Frederic II de Prússia, que també era compositor i flautista. A la residència del monarca, després d’oferir-li que provés tots els teclats de la cort, el rei li va demanar que improvisés una fuga a partir d’un tema seu, i així ho va fer. Quan Bach va tornar a Leipzig, va seguir treballant-hi fins a donar forma a la seva Ofrena musical, una col·lecció de peces que fan palès el seu domini incomparable de l’art del contrapunt.
Ton Koopman dirigirà l’orquestra que ell mateix va fundar el 1979, l’Amsterdam Baroque Orchestra. Fascinat pels instruments antics, Koopman també és organista i clavecinista i ha tocat els instruments històrics més importants d’Europa. Ha col·laborat com a director convidat amb les orquestres més destacades del món i és membre honorífic de la Reial Acadèmia de Música de Londres.
L’Orquestra Barroca d’Amsterdam està formada per especialistes barrocs de renom internacional. Entre el 1994 i el 2004 va realitzar un dels projectes discogràfics més ambiciosos de les últimes dècades: l’enregistrament integral de les cantates sacres i profanes de J. S. Bach.

+ Més informació

Cançons i àries d’òpera amb Sara Blanch i Albert Guinovart

Palau de la Música Catalana

02/05 al 02/05

La soprano catalana Sara Blanch farà el seu debut en solitari. I quin millor escenari que el Palau de la Música Catalana, on se l’estima i coneix molt bé gràcies al seu breu però intens pas pel Cor Jove de l’Orfeó Català.

Intèrpret expansiva, amb un gran domini de l’escena, una vocalitat fresca i molt brillant, oferirà un programa de cançó catalana i àries d’òpera del repertori italià que domina plenament, acompanyada al piano per Albert Guinovart.

+ Més informació

‘Foreshadow’, Cia. Not Standing i Alexander Vantournhout

Mercat de les Flors

03/05 al 04/05

Amb música rock experimental com a banda sonora, vuit ballarins-acròbates exploren els límits físics d’un obstacle vertical gegant. 
I si una paret alta divideix l’escenari en dos i l’espai restant és massa petit per a vuit ballarins? Pot ser la paret un obstacle o crearà noves oportunitats? 
Si les produccions anteriors van ser un diàleg amb el terra i l’horitzontalitat, Foreshadow és una exploració de la verticalitat, en què Vantournhout posa en primer pla la paret posterior del teatre i desafia no tan sols les nocions de gravetat, moviment i espacialitat, sinó també de potencial pur.
+ Més informació

‘Morricone & John Williams’

L'Auditori Barcelona

05/05 al 05/05

El director italià Andrea Gasperin presenta un programa de pel·lícula, amb obres de dos consagrats compositors de música per a cinema que són dues autèntiques llegendes: l’estatunidenc John Williams i l’italià Ennio Morricone.
Curiosament, obre el programa una obra que no anava destinada al setè art: l’Olympic Fanfare and Theme de Williams va ser la música que va escriure per a les Olimpíades de l’any 1984 celebrades a Los Angeles. Sonarà també l’Hymn to the Fallen, de la pel·lícula Salvem el soldat Ryan i dues seleccions de dues sagues que romanen en la nostra memòria visual i sonora: Star Wars i Indiana Jones.
De Morricone, escoltarem una àmplia selecció dels seus èxits amb dos arranjaments. El primer pren el nom de Celebrating Ennio Morricone; el segon, C’era una volta... Sergio Leone, repassa la col·laboració durant dues dècades entre el compositor i el director italià, que va fructificar en sis westerns entre els quals hi ha l’icònic El bo, el lleig i el dolent.
+ Més informació

Mal pelo & Trio Fortuny

Palau de la Música Catalana

07/05 al 07/05

El Trio Fortuny (violoncel, violí i piano) i la companyia de dansa contemporània Mal Pelo s’uneixen en aquest projecte singular que versarà sobre composicions musicals que tenen com a eix central la nit.

El programa inclourà obres de Bonis, Magrané, Schönberg i Bloch.

+ Més informació

La Novena de Beethoven

Franz Schubert Filharmonia

07/05 al 07/05

El 7 de maig de 1824, Beethoven va estrenar a Viena la Novena simfonia, dos-cents anys després, aquesta obra continua sent l’afirmació musical definitiva de la llibertat i la germanor entre cultures. Cap altra obra ofereix aquest missatge de manera tan profunda i a la vegada tan comprensible per a tothom.
Celebrarem junts el 200 aniversari d’aquesta obra que, cada cop que l’escoltem, ens encoratja a cultivar l’esperit fraternal de la humanitat.
+ Més informació

Alexandra Dovgan, piano

Palau de la Música Catalana

08/05 al 08/05

Amb només 16 anys, ja és la segona vegada que el Palau de la Música Catalana té el plaer de programar un recital d’aquesta veritable nena prodigi del teclat.
Apadrinada per un dels pianistes més estimat a Barcelona i arreu, Grigory Sokolov, Alexandra Dovgan encisarà el públic amb el seu talent indiscutible.

+ Més informació

'Proyecto Helen Keller'

Teatre Lliure

09/05 al 19/05

Als 19 mesos, Helen Keller va perdre la vista i l’oïda per una malaltia. Així i tot, el 1904 es va convertir en la primera persona sorda i cega que va obtenir un títol universitari. Tota la seva vida, però, va haver de lluitar menys contra les discapacitats que contra una societat dissenyada per a ‘vidents’ i ‘oients’.
Dissident anticapitalista en un context anticomunista, redescobrir-la és trencar el silenci que plana sobre les dones rebels.
+ Més informació

'Wagner: el crepuscle dels déus'

L'Auditori Barcelona

11/05 al 11/05

Una selecció de la impressionant última part de la tetralogia del mestre alemany.
Richard Wagner és ben conegut com a autor operístic. Tanmateix, mai va definir com a òpera la seva tetralogia L’anell del nibelung, sinó que la va anomenar “drama musical”. Atès que la seva concepció artística anava molt més enllà, va introduir el concepte de Gesamtkunstwerk —l’obra d’art total—, on es conjuguen diferents disciplines a la vegada.
Escoltarem una selecció de Götterdämmerung (“El crepuscle dels déus”), la quarta i última jornada de l’esmentada tetralogia, que tanca el relat de la lluita entre déus i humans —i algun monstre— per aconseguir l’anell que converteix en dominador del món qui el posseeix. Conté músiques tan impressionants com el descriptiu interludi Viatge de Sigfrid pel Rin o la colpidora Marxa fúnebre, que ret homenatge a la mort de l’heroi Sigfrid.
+ Més informació

Sebastian Heindl, orgue

Palau de la Música Catalana

12/05 al 12/05

L’organista alemany Sebastian Heindl és un dels joves talents internacionals que presenta l’organització de sales de concerts europees ECHO. Amb el seu guiatge, podrem gaudir de la sonoritat especial de l’imponent orgue Walcker que presideix l’escenari de la sala modernista des de la seva inauguració, l’any 1908. Heindl oferirà un concert que inclourà obres de Bach, Mozart, Schumann i Liszt, entre altres. 
Així mateix, serà una ocasió especial per assistir a un concert matinal que permetrà admirar l’esplendor de la sala modernista amb llum natural.
+ Més informació

‘Stabat Mater’, de Salvador Brotons

Palau de la Música Catalana

21/05 al 21/05

Salvador Brotons serà la batuta que dirigirà a l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, el Cor de Cambra de Granollers, el Cor Jove Amics de la Unió i l’ARSinNOVa cor de Cambra en un concert que té com a peça central l’Stabat Mater, composició del mateix Brotons.
Com a solistes destaca la participació de la soprano Marta Mathéu, el tenor Roger Padullés i el baríton Pau Armengol.
+ Més informació

Romeu i Julieta

IBERCAMERA

21/05 al 21/05

Ens enorgulleix presentar un pianista per als propers 40 anys: Alexandre Kantorow.
Programa: Fauré, Pavana en fa sostingut menor, op. 50- Chopin, Concert per a piano i orquestra núm. 2 en fa menor, op. 21 - Prokófiev, Romeu i Julieta. Suite.
+ Més informació

'Maestro Espada'

L'Auditori Barcelona

23/05 al 23/05

En aquest espectacle podràs gaudir de la música del duet format pels germans Alejandro i Víctor Hernández.
Intèrprets: Alejandro i Víctor Hernández, veu, sintetitzadors, panderetes i castanyetes.
+ Més informació

'Aclucalls', Cia. laSADCUM

SAT! Sant Andreu Teatre

24/05 al 25/05

Una peça de dansa multidisciplinària que exposa els traumes i les frustracions de la generació Z. Un retrat grotesc de la societat postinternet.
Nascuts entre tecnologia i entre lemes com ‘tot és possible’ o ‘si vols, pots’, els personatges d’Aclucalls han crescut en un bombardeig d’informació constant i un optimisme forçat i cruel.

L’obra convida a l’espectador a viatjar amb els protagonistes per un mar de saturació i sobreinformació, i posa al descobert la influència de la tecnologia en el comportament humà, especialment en aquesta generació.

+ Més informació

Rakhmàninov 3 i la Consagració de la primavera

Franz Schubert Filharmonia

26/05 al 26/05

La pianista ucraïnesa, Anna Fedorova, reconeguda per la seva poètica musicalitat i guanyadora del premi Rubistein de piano l’any 2009, serà l’encarregada d’interpretar un dels concerts per a piano més estimats del repertori, el Tercer de Rakhmàninov, un compositor íntimament lligat a la seva trajectòria.
A la segona part, Tomàs Grau es posarà al capdavant de la Franz Schubert Filharmonia per dirigir una de les obres més impressionants, impactants i colpidores de la història de la música, la Consagració de la primavera, d’Igor Stravinski.
+ Més informació

'Rhapsody in Blue'

L'Auditori Barcelona

26/05 al 26/05

Una altra de les grans cites de la temporada de la BMB és aquest concert que presenta dues primeres audicions i una estrena, i que gira al voltant de la música del compositor Johan de Meij, també convidat a dirigir.
El neerlandès fa sonar per primera vegada a Barcelona The Painted Bird, basada en la novel·la de Jerzy Kosinski, que explica la terrible història d’un nen jueu durant la Segona Guerra Mundial. També s’inspira en el llibre El libro olvidado, estrena per encàrrec de la banda, que el compositor ha basat en L’ombra del vent, de l’escriptor Carlos Ruiz Zafón.
Completen el programa dues obres més: la famosíssima Rhapsody in Blue, de George Gershwin, en què actuarà amb la pianista Judith Jáuregui, i L’any 1941, de Serguei Prokófiev, que per primera vegada s’interpreta en la versió per a banda. Aquesta dramàtica suite porta el nom de l’any en què el compositor —juntament amb altres col·legues— va ser evacuat de la Unió Soviètica quan va ser atacada per l’Alemanya nazi.
+ Més informació

Hélène Grimaud

BCN Clàssics

27/05 al 27/05

La pianista francesa Hélène Grimaud va ser acceptada al Conservatori de París als 13 anys i va guanyar el premi d’interpretació només tres anys després. Alumna de György Sándor i Leon Feisher, va fer el seu recital de debut el 1987 a Tòquio. Aquell mateix any, Daniel Barenboim la va convidar a actuar amb l’Orquestra de París, circumstància que va donar l’embranzida definitiva a la seva carrera musical.
A banda dels seus concerts amb les orquestres i els directors més importants del món, Hélène Grimaud és una artista compromesa, membre de l’organització Musicians for Human Rights i defensora del medi ambient i els animals en perill d’extinció. 
En la seva visita a Barcelona, ens oferirà un programa amb tres grans noms: Beethoven, Brahms i Bach.
+ Més informació

'La torre dels somnis'

Gran Teatre del Liceu

01/06 al 29/06

Una proposta a mig camí entre l’òpera i el circ, on (re)visitem les àries i les infinites melodies que va escriure Puccini. L’espectacle porta el segell del director d’escena Lluís Danés i la direcció musical de Sergi Cuenca, que també és qui ha escrit la revisió musical a partir de l’obra de Puccini. 
La trama ens explica com els habitants de la Torre dels Somnis hauran de defensar i protegir els seus somnis i utopies per salvar el seu statu quo. En un món compromès pels interessos més foscos, “els impossibles”, que habiten la torre, desafiaran el seu propi destí. La part del circ inclourà números tradicionals d’aquest art escènic: equilibris, corda, suspensions, trapezi i dansa. 

+ Més informació

'La Cenerentola'

Gran Teatre del Liceu

18/05 al 01/06

Els aspectes més innovadors de La Cenerentola i l’èxit que molt aviat va assolir —es va estrenar a Barcelona el 1818, un any després de la seva estrena absoluta— neixen del contrast violent entre la personalitat de la protagonista, el sentimentalisme de la trama i els personatges del món buffo rossinià que l’envolten. Des de la malenconiosa cançó inicial d’Angelina, “Una volta c’era un re”, sentim una heroïna d’òpera seriosa amb una escriptura vocal extremament virtuosística. 
Un vendaval de gran música, plena d’humor, servida pels millors cantants rossinians del moment, amb un producció signada per Emma Dante, que és delicada, plena de matisos subtils, però que també té una malenconia ombrívola i burlesca. Un dramma giocoso ple d’aprenentatges per a la societat d’avui.
+ Més informació

Cosmos Quartet & friends

Palau de la Música Catalana

04/06 al 04/06

Helena Satué, Bernat Prat, Lara Fernández i Oriol Prat són els integrants de Cosmos Quartet, una de les formacions de cambra emergents que més destaca actualment en el panorama nacional i que durant dues temporades ha desenvolupat amb gran èxit una residència musical al Palau de la Música, que es clou amb aquest concert. 
+ Més informació

Les quatre estacions de Max Richter

Franz Schubert Filharmonia

11/06 al 11/06

En la història recent de la música simfònica poques obres han aconseguit el reconeixement que han tingut Les quatre estacions de Max Richter. Una obra que reimagina Vivaldi i que ja s’ha convertit en tot un clàssic de la música.
La violinista Sayaka Shoji, una de les artistes més sol·licitades de la seva generació i habitual d’orquestres com la Filharmònica d’Israel o la Philharmonia Orchestra de Londres, dirigirà el concert des del seu Stradivarius Recamier del 1729, en la que serà la seva segona col·laboració amb la Franz Schubert Filharmonia.
+ Més informació

Memorial Pau Casals

Palau de la Música Catalana

12/06 al 12/06

Concert celebrat en commemoració dels 50 anys de la mort de l’insigne Pau Casals, un català universal que ha transcendit més enllà de la seva carrera musical. El seu mestratge amb el violoncel va suposar un punt d’inflexió en la interpretació d’aquest instrument.
Tres solistes seran els protagonistes d’aquest homenatge al mestre: R. Capuçon (violí), D. Müller-Schott (violoncel) i F. Piemontesi (piano). 
+ Més informació

'Adriana Lecouvreur'

Gran Teatre del Liceu

16/06 al 29/06

Al segle xviii, la llengua francesa tenia com a ambaixadora més important l’actriu Adrienne Lecouvreur: sobirana de les tragèdies de Voltaire, dels versos de Racine i Corneille, i de la declamació cantada de la Comédie-Française. La seva vida es va fer curta, ja que li va sobrevenir la mort als 38 anys. La seva relació amorosa amb el mariscal Maurici de Saxònia va provocar la gelosia de la duquessa de Bouillon i, a continuació, es va produir un misteriós accident, en què la llegenda va voler que un ram enverinat, ofert per la seva rival, fos el causant de la seva mort. La gelosia, causada per unes fissures impossibles de curar, és el poderós vehicle que desencadena aquesta tragèdia.

+ Més informació

'Sacre' (La consagració de la primavera), Sasha Waltz & Guests

Gran Teatre del Liceu

06/07 al 10/07

Una composició arcaica, carregada de tensió i que es caracteritza per un accentuat ritme i una multiplicitat de textures i motius musicals obstinats. Les seves dissonàncies han fet de l’obra una de les peces musicals més famoses de l’avantguarda moderna i més representatives del segle XX. 
La proposta per a Sacre és feroç, carnal, vigorosa, caòtica i talment magnètica: una explosió amb 28 ballarins de totes les edats que generen una enorme turbulència sobre l’escenari. Celebren l’arribada de la primavera, quan una jove és escollida com a víctima a sacrificar i ha de ballar fins a la mort. Alarmisme, inquietud, por…, un drama que manté el públic atent davant de la nuesa de la víctima, que balla agònica fins que les forces l’abandonen. Una dansa macabra que no pot sanar les impertorbables esquerdes vitals de la decisió de la comunitat. 
+ Més informació

Al voltant d’Ola Gjeilo

Palau de la Música Catalana

07/07 al 07/07

L’Orfeó Català i els cors de l’Escola Coral posaran veu a les obres d’Ola Gjeilo, compositor convidat de la temporada 2023-2024 del Palau de la Música Catalana.
El músic noruec, resident als Estats Units i un dels compositors de música coral més efervescents, hi serà present també interpretant les seves obres al piano.
+ Més informació

Entrada general al Museu d’Arqueologia de Catalunya

Museu d'Arqueologia de Catalunya - MAC Barcelona

15/07 al 15/07

La seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona està ubicada en el que fou l’edifici del Palau de les Arts Gràfiques a l’Exposició Internacional de Barcelona, l’any 1929. Exposa la col·lecció arqueològica més important de Catalunya, començant per les sales de la prehistòria fins a l’època romana i l’antiguitat tardana, passant per una excepcional col·lecció de vidres. 
També hi tenen un gran pes les exposicions temporals: hi podeu visitar “Naufragis. Història submergida”, que presenta la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, i “Els Bronzes de Riace. La mirada artística de Luigi Spina”, una mostra de fotografia al voltant d’una de les troballes al fons del mar més impressionants de tota la història.
Consulteu al web del MAC la informació actualitzada sobre les exposicions.
+ Més informació

'El llac dels cignes'

Gran Teatre del Liceu

19/07 al 23/07

Estrenat el 1877 al Teatre Bolxoi de Moscou, és reconegut com el sinònim de fantasia goticoromàntica, no només per la seva extraordinària música, sinó també per una trama amb traços d’engany, amor i sacrifici en un entorn irreal i màgic. Amb un final tràgic i carregat d’emoció, la companyia de l’Òpera de Roma interpreta, al Gran Teatre del Liceu, aquesta història d’amor atemporal basada en l’obra original de Marius Petipa i Lev Ivanov. 
Un clàssic sobre els clàssics i ideal estètic que segueix encantant a un públic àvid de bellesa en plena era digital. 
+ Més informació

Entrada general al CaixaForum

Caixaforum Barcelona

01/09 al 31/08

L'entrada és vàlida per a totes les exposicions vigents en el moment de la visita. Consulta la programació d’exposicions i activitats.
+ Més informació

Entrada general al Museu Marítim de Barcelona

Museu Marítim de Barcelona

01/10 al 31/08

Accés a l’espai expositiu del Museu Marítim per visitar les exposicions vigents durant la temporada 2023-2024.
Inclou la visita al pailebot Santa Eulàlia, una embarcació del museu situada al moll de Bosch i Alsina, i a les exposicions permanents “7 vaixells, 7 històries”, “Drassanes i galeres”, “Catalunya mar enllà” i “Les Sorres X. Un vaixell medieval”. També permet l’accés a les exposicions temporals “Retrats de vaixells. Del segle XIX als shipspotters”, "Animals a bord", "Sama-bajau, nòmades de la mar" i “Gotes d’arxiu. El paper de la dona en la salvaguarda del patrimoni cultural”.
+ Més informació

Entrada general per a la Fundació Antoni Tàpies

Fundació Antoni Tàpies

01/09 al 31/08

Descobreix la col·lecció de la Fundació Antoni Tàpies, constituïda majoritàriament per obres donades per Antoni Tàpies i Teresa Barba.
Entre pintures, escultures, objectes, dibuixos, llibres i gravats, la col·lecció conté mostres de tots els vessants de l’activitat artística de Tàpies, com també de les tipologies, tècniques i materials diferents emprats per l’artista.
+ Més informació

Entrada general al Museu Frederic Marès

Museu Frederic Marès

01/09 al 31/08

La visita-taller “D’auca en auca i tiro perquè em toca!” té com a fil conductor un joc que permet l’exploració del Gabinet del Col·leccionista i que planteja preguntes i dinàmiques per interactuar amb els objectes insòlits de la col·lecció. Una vegada acabada aquesta dinàmica, es proposa que cada grup pugui crear la seva pròpia auca mitjançant imatges adhesives i retoladors.
Aquesta activitat és de tipus autònom i es porta a terme els dissabtes a partir de les 16.00 h. 
Per poder fer l’activitat és necessari enviar un correu a reservesmuseumares@bcn.cat amb les dades dels participants. Es recomana enviar el correu amb una antelació mínima d’una setmana.
Públic destinatari: unitats familiars formades per nens/nenes d’entre 6-12 anys i almenys un adult acompanyant.
+ Més informació

Visita guiada al jaciment del Born i a l’exposició “Barcelona 1700, de les pedres a les persones”

El Born Centre de Cultura i Memòria

01/09 al 01/09

Contemplar el jaciment de l’antic Mercat del Born és fer una aproximació a la vida quotidiana de la Barcelona de finals del segle XVII i principis del XVIII, i és trepitjar els carrers de la ciutat que va resistir el setge de les tropes de Felip V fins a la capitulació de l’11 de setembre de 1714.
Aquest és un espai arqueològic únic i excepcional: per dimensions, per l’estat de conservació, per la seqüència històrica que presenta i perquè la documentació històrica ha permès posar nom a les famílies que hi vivien.
+ Més informació

Entrada general al Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

01/09 al 01/09

El Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, fundat l’any 1326 per la reina Elisenda de Montcada, tercera esposa de Jaume II, és un testimoni cultural i històric únic de la comunitat de clarisses, que hi visqué de manera pràcticament ininterrompuda des del 1327 fins a l’any 1982.
L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l’església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d’aquest estil. El seu patrimoni artístic és un referent per a l’estudi dels costums, les modes i els models vida religiosa i secular.
+ Més informació

Entrada general a la Fundació Joan Miró

Fundació Joan Miró. Centre d'Estudis d'Art Contemporani

01/09 al 01/09

Visita la mostra permanent “Col·lecció Joan Miró”, una de les més completes de l’obra de l’artista, i també les exposicions temporals “Miró-Picasso” i “Premi Joan Miró: Tuan Andrew Nguyen”.

+ Més informació

Entrada general al Museu d’Història de Catalunya

Museu d'Història de Catalunya

01/09 al 01/09

Vine al Museu d’Història de Catalunya i viatja en el temps fent un recorregut des de la prehistòria fins als nostres dies. Descobreix la nostra història a través d’objectes, documents, elements interactius i recreacions d’ambients que et permetran reviure el passat d’una manera diferent i divertida.
Al museu hi pots construir un arc de mig punt com els artesans medievals, moldre blat com els ibers, observar com era una cuina a principis del segle XX o veure el No-Do en un antic cinema. Ara pots veure i viure tot el que t’han explicat tantes vegades... T’ho perdràs? 

Els diumenges i festius pots gaudir també d’una visita guiada gratuïta. 

L’entrada inclou la visita a les exposicions temporals vigents. Consulta les condicions de reserva a la pàgina web.

+ Més informació

Entrada general al CCCB

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - CCCB

01/09 al 01/09

El CCCB normalment presenta exposicions temàtiques i espectaculars. Aquest curs podràs visitar tres exposicions al CCCB. 
Comencem per l’exposició “Intel·ligència artificial”, que presenta un recorregut des dels primers somnis de la intel·ligència artificial fins a mostrar com la IA ens envolta i modela les nostres vides tant en l’espai públic com en el privat. 
A continuació, “World Press Photo 23”, la mostra més important en l’àmbit del fotoperiodisme. 
Acabarem el curs amb l’exposició “Suburbia”. La construcció del somni americà, que ens presenta com la vida a les zones residencials de cases unifamiliars va transformar un país.


+ Més informació

Entrada general al MACBA

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

01/09 al 01/09

Vine al MACBA i coneix la “Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció Poètica”. Passats els compassos inicials de l’exposició i donat el seu caràcter múltiple i mutable, realitzem el primer canvi d’algunes de les obres i obrim nous diàlegs.
També podràs visitar les exposicions temporals següents: “Corpus Infinitum’’, el projecte expositiu d’Arjuna Neuman i Denise Ferreira da Silva, i la gran composició mòbil d’artefactes penjants de l’artista brasilera “Laura Lima. Balé Literal’’, ambdós disponibles fins al 25 de setembre; “Nancy Holt / Dins Fora’’, obrirà de cara al públic el 13 de juliol i continuarà present fins al 7 de gener de 2024; “Daniel Steegmann Mangrané’’ obrirà portes el 27 d’octubre de 2023 i tindrà continuïtat fins al 20 de maig de 2024; i finalment, “Lydia Ourahmane’’, que es podrà visitar de l’1 de desembre de 2024 a l’1 d’abril de 2025.
+ Més informació

Entrada general al Museu Picasso

Museu Picasso

01/09 al 01/09

Picasso va viure a Barcelona uns anys fonamentals: els del seu període de formació. Amb Barcelona va establir i va mantenir uns forts lligams durant tota la seva vida. A Barcelona hi va voler tenir el seu museu.
Així va ser com el 1960, i per voluntat expressa del mateix Picasso, el seu amic i secretari personal Jaume Sabartés proposa a l’Ajuntament de Barcelona la creació d’un museu dedicat a la seva obra. El 1963 el museu era una realitat i obria les portes al palau Aguilar, al número 15 del carrer de Montcada.
+ Més informació

Entrada general al Museu de Ciències Naturals de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

01/09 al 01/09

Amb “Planeta Vida” assistiràs al relat de la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta fins a arribar a les col·leccions del museu, passant entre “illes” de temàtiques monogràfiques de les ciències naturals.
A més, també podràs visitar l’exposició temporal “Hi havia una vegada...”, en què descobriràs la ciència i la tecnologia a partir de les històries màgiques de deu contes clàssics de la literatura infantil. Una proposta interactiva per aprendre conceptes científics que es relacionen amb la nostra realitat.
L’entrada també inclou l’accés a la mostra “Imprescidibles”, que explica la història de les treballadores del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, del 1917 al 1987. Una història discreta, gairebé invisible, centrada majoritàriament en unes tasques considerades com a subsidiàries, però que van ser imprescindibles per a la vida del museu tant pel que fa a la relació amb els públics com a la recerca i la conservació del patrimoni científic.
Durant el primer semestre de 2024 hi podràs visitar també les exposicions “Aigua. Una exposició sense filtre” i “Animals invisibles”.
+ Més informació

Entrada general al Jardí Botànic de Barcelona

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

01/09 al 01/09

“Més que abelles. Pol·linitzadors i flors, la vida en joc”  
El declivi dels pol·linitzadors en tots els continents posa en risc la sostenibilitat de l’agricultura. Les causes d’aquest declivi són múltiples.
Amb un plantejament visual innovador, aquesta exposició traça l’estat de la qüestió des de la pedagogia fins a la proposta d’implicar-nos mitjançant diverses bones pràctiques i accions per capgirar la situació.
També podràs visitar les exposicions “Unísono”, “Bonsais” i “Gabinet Salvador”.
+ Més informació

Entrada general al Centre Martorell d’Exposicions

Museu de Ciències Naturals de Barcelona

01/09 al 01/09

Podràs visitar l’exposició “Col·leccionar la natura”.

+ Més informació

Visita lliure a l'exposició permanent

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

Les restes que inclou el conjunt monumental de la plaça del Rei abracen la Bàrcino romana del segle I aC, la Barchinona visigòtica del segle VII dC i la Barcelona medieval del segle XIII.
La visita al subsol permet passejar pels carrers de la Barcelona romana, atansar-se a la muralla de l’època, entrar en una tintoreria del segle II dC i veure els vestigis de la primera comunitat cristiana de la ciutat.

El conjunt es completa amb importants edificis medievals, com ara el Palau Reial, la capella de Santa Àgata o el palau gòtic conegut com a Casa Padellàs.

+ Més informació

Entrada general al Centre d’Interpretació de la Via Sepulcral Romana

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

Aquesta zona funerària es va utilitzar entre els segles I i III de la nostra era i, amb el pas del temps i amb les deposicions constants de la riera, va acabar quedant totalment colgada, la qual cosa en va facilitar la conservació.
Al costat de l’àrea arqueològica trobem el Centre d’Interpretació, on es poden veure els objectes trobats al jaciment i on s’explica l’organització del territori de Bàrcino, la centuriació, les vies, els camins i també el complex món funerari romà, gràcies als diferents ritus documentats a la necròpolis.
+ Més informació

Entrada general al Centre d’Interpretació del Call

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

La seu del Museu d’Història de Barcelona al Call, inaugurada el març del 2015, està ubicada al bell mig de l’antic barri jueu, on hi havia la casa de Jucef Bonhiac, antic teixidor de vels. Es tracta d’un edifici d’origen medieval on es conserven restes originals dels segles XIII i XIV.
El MUHBA El Call constitueix el millor punt de partida per endinsar-se en la vida de la comunitat jueva en la Barcelona dels temps medievals. Aquest museu aborda la trajectòria d’aquest col·lectiu en connexió amb la història de la ciutat i mostra l’esplendor del seu llegat cultural.

+ Més informació

Entrada general a l’espai arqueològic Domus de Sant Honorat

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

En aquest espai es conserven les restes d’una gran domus romana i de diversos locals comercials del segle IV, propietat d’un personatge important.
Del segle XIII-XIV se’n conserven sis sitges per emmagatzemar tota mena de productes.
+ Més informació

Entrada general al Refugi 307

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

El Refugi 307 és un dels refugis antiaeris construïts durant la Guerra Civil amb l’objectiu de protegir la població dels bombardejos indiscriminats que va patir Barcelona.
Disposa de tres entrades d’accés al carrer Nou de la Rambla i té prop de 400 metres de túnels, amb una alçària de 2,10 metres i una amplada que oscil·la entre 1,5 i 2 metres. El refugi tenia diverses estances: lavabos, font, infermeria, sala d’infants i llar de foc, entre altres.
+ Més informació

Entrada general a la Casa del Guarda del Park Güell

Museu d’Història de Barcelona (MUHBA)

01/09 al 01/09

La Casa del Guarda del Park Güell és un exemple d’habitatge modest construït per Gaudí entre el 1901 i el 1903 com a lloc de residència del porter d’allò que, inicialment, havia de ser una urbanització. Aquest petit espai, concebut per a l’ús d’una família humil, presenta una gran riquesa i complexitat compositiva.
Gestionat pel MUHBA, s’hi mostra l’exposició “Güell, Gaudí i Barcelona, l’expressió d’un ideal urbà”, mitjançant tres nivells d’explicació: la casa, el parc i la ciutat, que es corresponen amb els tres pisos de l’edifici.
+ Més informació

Entrada general al Museu de la Música de Barcelona

Museu de la Música de Barcelona

01/09 al 01/09

Visita la col·lecció permanent i les exposicions temporals del Museu de la Música de Barcelona!
La música ens emociona i participa d’una manera decisiva en la construcció de la nostra vida social. El Museu de la Música de Barcelona et proposa un viatge pels mons de la música —la història i les cultures— a través dels instruments, d’escoltar i d’interactuar sonorament.
Cada instrument d’aquesta excepcional col·lecció —se’n mostren cinc-cents dels més de dos mil dos-cents— conserva la petjada de l’acció humana que s’ha fixat en l’objecte. És el rastre de les persones que l’han elaborat, l’han manipulat i l’han utilitzat per fer una de les activitats socials més íntimes i, alhora, més intenses i compartides de la vida col·lectiva dels humans. Els podem contemplar alhora que escoltem des del violoncel de Pau Casals fins a un sarangui de l’Índia, des d’Albéniz fins a Granados, Sor, Paco de Lucía i The Rolling Stones.
+ Més informació

Entrada al recinte del Castell de Montjuïc

Castell de Montjuïc

01/09 al 01/09

Visita lliure pel recinte del Castell de Montjuïc. 
La visita inclou l’entrada al recinte i permet accedir al Centre d’Interpretació de Montjuïc així com a les exposicions temporals.
+ Més informació

Entrada general al MUEC Seu Montjuïc

Museu Etnològic i de Cultures del Món

01/09 al 01/09

L’exposició permanent de la Seu Montjuïc té per títol “Sentir el patrimoni” i està dedicada a explicar com l’objecte s’impregna del caràcter de la comunitat que el concep i l’utilitza.

+ Més informació

Entrada general al MUEC Seu Montcada

Museu Etnològic i de Cultures del Món

01/09 al 01/09

Mostra una selecció d’unes cinc-centes trenta peces d’arreu del món, distribuïdes per continents. Un conjunt de mitjans interactius i audiovisuals ajuden a situar els objectes en el context en el qual van ser creats.

+ Més informació

Entrada general al Museu de la Ciència CosmoCaixa

CosmoCaixa

01/10 al 30/09

Un espai privilegiat per a la ciència. Entre els espais i exposicions més singulars del museu destaca l’exposició permanent "Sala Univers", on podràs descobrir el cosmos i la seva evolució des del big-bang fins ara. Un recorregut interactiu que es remunta a la creació del cosmos, recorre l’evolució de les espècies i penetra en les profunditats del cervell humà. El Bosc Inundat, la selva amazònica a CosmoCaixa, t’ofereix l’oportunitat de submergir-te en aquest ecosistema on habita el 50% de la biodiversitat del planeta. 
En aquest tros de selva tropical de 1.000 metres quadrats podràs descobrir algunes de les espècies més representatives de l’Amazones (caimans, formigues, boes, peixos, ocells tropicals i plantes); el mur geològic format per set grans talls de roca real que permeten interpretar la geologia del món, i les exposicions temporals “Dinosaures de la Patagònia”, on podrem reconstruir el passat mentre descobrim les rèpliques dels esquelets de dinosaures que s’han trobat a la Patagònia.
+ Més informació

Entrada general al Museu del Disseny de Barcelona

Disseny Hub Barcelona

01/09 al 30/09

El Museu del Disseny de Barcelona reuneix les col·leccions històriques d’arts decoratives, arts tèxtils i d’indumentària i arts gràfiques, les col·leccions de disseny de producte, gràfic, de moda i arts contemporànies d’autor. 
Us convidem a descobrir una part d’aquestes col·leccions a través de cinc exposicions que proposen diversos itineraris a través de més de dos mil objectes del segle III fins a l’actualitat.

+ Més informació