Vés al contingut

#MAIENSATUREM

En el marc de les circumstàncies excepcionals i de la crisi econòmica derivada de la covid-19, des de l’Ajuntament de Barcelona estem iniciant un projecte de recuperació econòmica amb el desplegament d’una bateria de mesures que tenen per objectiu la regeneració del teixit econòmic i social, i l’acceleració econòmica de Barcelona.

Novetats

Informació actualitzada o incorporada en les darreres hores en aquest web

 • L’Ajuntament aprova un Fons Covid de 90 milions d’euros

  El Plenari del Consell Municipal ha aprovat una modificació pressupostària per disposar d’un Fons Covid de 90 milions d’euros amb l’objectiu de fer front a l’emergència sanitària, social i econòmica.

  Del conjunt del fons, 35 milions serviran per atendre les necessitats socials; 30 milions es destinaran a la reactivació econòmica; 15 milions es destinaran a les mesures de transformació de l’espai urbà i 10 milions es destinaran a l’àmbit cultural.

 • Més de mig milió d’euros per fer front als efectes de la covid-19 arreu del món

  Vuit projectes internacionals d’acció humanitària es beneficiaran del fons d’emergència per fer front als efectes de la covid-19 arreu del món. Les iniciatives, que les desenvoluparan ONG de Barcelona, provenen de ciutats que estan travessant el pic de la corba amb desbordament del sistema sanitari i la impossibilitat de mantenir el confinament per la necessitat d’aconseguir alimentació i recursos bàsics.

 • Foto de Barcelona
  Barcelona posa l’impost turístic al servei de la recuperació econòmica

  L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un paquet d’inversions de 3.318.000 euros provinents d’una part de la recaptació de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) en projectes d’impuls econòmic, sostenibilitat i promoció de la ciutat. Aquest 2020, el consistori ha destinat més de 9,34 milions provinents de la recaptació de l’IEET de l’any 2019 a projectes centrats en l’impuls de l’economia del visitant post covid-19, a la posada en valor d’elements d’interès als districtes, així com a la promoció internacional.

 • BizBarcelona
  Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació s’uneixen aquest setembre

  Enguany Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació se celebraran plegats tres dies, del 21 al 23 de setembre, tant en format presencial —complint totes les mesures de seguretat i prevenció— com virtual. L’objectiu de la doble cita, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i altres institucions i entitats, és reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats de treball.

 • Paquet de mesures per a la transformació digital del teixit comercial

  Conjunt de recursos per ajudar el teixit comercial i el sector de la restauració a fer el salt al món digital.  

 • Views of Barcelona
  95 milions d’euros del Banc Europeu d’Inversions finançaran l’acció climàtica

  El Banc Europeu d’Inversions (BEI) finançarà prop de 40 projectes de l’Ajuntament de Barcelona que tenen com a objectiu donar suport a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic de la ciutat. Per aconseguir-ho, el banc de la UE facilitarà 95 milions d’euros destinats a afavorir la regeneració urbana amb un focus mediambiental i, a la vegada, a promoure la inclusió social i la creació d’ocupació per impulsar la recuperació econòmica arran la crisi de la covid-19.

 • Impuls del Pacte per Barcelona

  L'Ajuntament de Barcelona ja ha presentat el document final del Pacte per Barcelona, després d’un ampli procés de participació i debat iniciat arran de l’emergència sanitària de la Covid-19.

 • BCN Safe City. BCN Safe Visit

  L’Ajuntament de Barcelona ofereix a les empreses vinculades a l’economia del visitant un servei d’assessorament en línia per conèixer quins són els protocols o mesures de seguretat sanitària més adients per a cada tipus de negoci.

 • Ajuts per reduir el lloguer de locals comercials

  L'Ajuntament de Barcelona destina un milió d'euros a subvencions per incentivar la rebaixa dels lloguers comercials arran de la crisi per la covid-19. Els ajuts es poden sol·licitar fins al 24 d'agost.

 • L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa una oficina per a la captació de Fons Europeus de Reconstrucció

  El Consistori activa aquest servei per captar els fons de reconstrucció anunciats post Consell Europeu, intensificant també la màxima coordinació amb les delegacions a Brussel·les i Madrid des de l’Ajuntament de Barcelona.

 • El patronat de Mobile World Capital Barcelona ratifica l’acord d’extensió del MWC Barcelona fins a 2024

  El patronat de Mobile Word Capital Barcelona ha celebrat una nova reunió en la qual ha ratificat l’acord d’extensió del MWC Barcelona fins al 2024, un fet que consolida el posicionament de la ciutat com a capital mundial del mòbil.

RECUPEREM L'ACTIVITAT DE LA CIUTAT

EL COMERÇ DE BARRI FA CIUTAT

Quan s'apugen les persianes, els carrers s'omplen de vida

Barcelona té un teixit comercial de proximitat que t'escolta i et cuida. El forner que t'atén cada dia, la botiguera a qui vas comprar la teva samarreta preferida, el dependent de la ferreteria que t'ho soluciona tot... Més de 61.000 comerços i 43 mercats tenen ganes de veure't.

Tornem a gaudir de la restauració

Els bars i restaurants de la ciutat t'esperen

El cambrer que sap com t'agrada el cafè, el cap de sala que et col·loca sempre a la millor taula, el cuiner que et prepara el teu plat preferit, el gelater que et refresca els estius... Barcelona té una oferta gastronòmica potent i de qualitat. Ara toca tornar-ne a gaudir.

Gent asseguda a una terrassa amb les taules adequadament separades conversant i prenent una beguda

Economia social i solidària, ara més que mai!

Descobreix els serveis, productes i activitats d'economia social i solidària que hi ha a Barcelona!

Sabies que hi ha una altra manera de fer economia i societat que no només és possible, sinó que ja està present en el nostre dia a dia?

Economia Social i Solidària

Som el que mengem: tria aliments de proximitat!

Descobreix alternatives d’alimentació de proximitat a Barcelona.

A la nostra ciutat hi ha un ampli ventall d’alternatives per al consum conscient, que permeten que els ciutadans i ciutadanes puguin omplir el cistell amb aliments frescos, ecològics, de temporada i de proximitat, i es redueixi així la distància entre la persona productora i la persona consumidora.

Beneficis alimentació sostenible

Redescobrim la nostra ciutat

Passegeu i gaudiu dels racons que encara no coneixeu

És temps de retrobar-nos amb la ciutat, de descobrir tots els llocs interessants que tenim a prop de casa. Aquí trobareu algunes propostes per aprofitar Barcelona al màxim.

Culturament actius

Barcelona es bolca amb el sector i teixit cultural de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona reforça la cultura de base, manté o amplia programes existents com el Grec Festival de Barcelona, entre d'altres, i ofereix ajuts a l'adaptació física dels espais culturals a l'escenari post-covid-19 i a la creació de projectes innovadors.

 

Imatge del MACBA

Reimpulsem la promoció econòmica internacional

Barcelona té molt poder!

Barcelona és una ciutat oberta al món, amb una combinació d'atributs que la fan única i la converteixen en una ciutat atractiva, tant per les seves idees com per la seva manera de ser i de fer.

Anar al principi