Vés al contingut

Cap a la Barcelona del 2030

Descobreix el mapa! anar al mapa

La transformació econòmica, urbana i social de Barcelona

La transformació econòmica, urbana i social de Barcelona avança perquè el 2030 la capital catalana sigui una ciutat competitiva, sostenible i equitativa, amb una economia diversificada, que generi ocupació de qualitat i que s’adapti a reptes nous, com la transició ecològica i digital.


Per ser motor i referent de la reactivació, Barcelona compta amb un pla, el Barcelona Green Deal, que està prenent forma aquest 2022. Aquest full de ruta consta de tres 3 eixos estratègics —la competitivitat, l’equitat i la sostenibilitat— que agrupen 10 objectius i 66 accions estratègiques.

Sis grans àrees urbanes i set sectors estratègics

Per fer realitat el Barcelona Green Deal, la ciutat s’ha desplegat en sis grans àrees urbanes de desenvolupament i set sectors estratègics que han d’ajudar a rellançar l’economia.

Cadascuna de les sis grans àrees urbanes està vinculada a un (o a més d’un) d’aquests sectors per mitjà de diferents iniciatives. Es tracta de projectes tractors, però també n’hi ha de transversals, com la remodelació dels mercats municipals i l’Endolla.

Skyline de Barcelona

Descobreix els projectes de la Barcelona del futur!

Anar al principi