Vés al contingut

Tinc un projecte turístic o internacional

MESURES DE REACTIVACIÓ ECONÒMICA

Consulta tots els recursos per al sector cultural i el sector turístic que tens a l'abast per fer front a la crisi per la Covid-19: informació actualitzada i assessorament online per als sectors de la cultura i el turisme de Barcelona i mesures de reactivació econòmica.

Ajuts econòmics

Convocatòria d’ajuts per a la dinamització de l’economia de proximitat. Es pot finançar fins a un 80% del projecte. Disposarà de sis modalitats: dinamització de locals buits en planta baixa, ocupació, innovació socioeconòmica i ESS en sectors estratègics, turisme responsable i sostenible, alimentació sostenible i consum responsable, centres de distribució urbana de mercaderies d’últim quilòmetre i indústries creatives.

Termini: Abril de 2022.

ASSESSORAMENT

L’Ajuntament de Barcelona és al teu costat ajudant-te a buscar informació, seleccionant els recursos que més bé s’adaptin a les teves necessitats o donant-te suport a l’hora de tramitar ajuts o elaborar amb l’ajut d’experts plans de futur personalitzats per al teu negoci. Amb els serveis d’assessorament t’ajudarem a començar nous projectes, consolidar-los o fer que segueixin evolucionant.

 • Servei d’informació sobre els protocols que prioritzen la salut i mobilitat de les persones en els espais
  públics, els equipaments i les instal·lacions de la ciutat. Oferim a les empreses vinculades a l’economia
  del visitant un servei d’assessorament en línia perquè coneguin quins són els protocols o mesures en matèria de seguretat sanitària més adients per al seu negoci.

 • Acompanyament personalitzat a petites empreses, empreses emergents (start-up), persones treballadores autònomes, comerços i organitzacions de l’economia social i solidària en la definició d’un pla estratègic empresarial que permeti accelerar la seva recuperació econòmica en el context post covid-19.

  Concretament, els Plans de Reactivació Empresarial 'Rethinking' estan adreçats a petites empreses, persones treballadores autònomes, comerços i organitzacions de l’ESS que necessitin assessorament per tornar a impulsar l’activitat econòmica en el context post covid-19. Un equip tècnic especialitzat acompanyarà cada negoci de forma individualitzada per definir una estratègia empresarial a mida que permeti accelerar la seva recuperació econòmica.

  L’assessorament personalitzat inclou un paquet d’entre 5 i 10 hores per a cada empresa per elaborar una diagnosi de la seva situació i un full de ruta per orientar la seva estratègia futura, amb prioritat sobretot en tres àrees clau de la gestió empresarial: les vendes, el model organitzatiu i el finançament.

  Més informació

 • Safe Travels és un segell promogut per la World Travel & Tourism Council (WTTC) que reconeix a escala mundial els protocols de viatge segur i mesures preventives davant la covid-19. Fruit d’un acord assolit amb el consorci Turisme de Barcelona, les empreses vinculades a l’economia del visitant que compleixin els requisits poden optar-hi per millorar el seu servei, oferir confiança als seus clients i enfortir el seu posicionament. Termini: Durant el 2022 Més informació  
 • Fruit d’un esforç compartit entre diverses institucions, Barcelona disposa d’una plataforma d’informació estadística, coneixement i intel·ligència turística, que ofereix estudis i dades actualitzades de la ciutat i el conjunt de la regió que componen la Destinació Barcelona. S’hi poden consultar xifres sobre el perfil dels visitants, el seu impacte econòmic, dades laborals del sector turístic i informació relativa a l’allotjament, infraestructures i transport.

  Termini: Durant el 2022.

 • Programa que distingeix els operadors turístics que aposten per una gestió responsable, d’acord amb uns requisits basats en els objectius de desenvolupament sostenible (ODS). Les empreses i entitats reben formació i assessorament per fer un pla de millora i obtenir la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle, que els permet millorar el seu posicionament. Inclou formació en protocols covid-19 i accés al segell Safe Travels atorgat pel World Travel & Tourism Council (WTTC).

  Termini: Gener-abril de 2022.

   

 • Programa de suport a la creació d’empreses innovadores i sostenibles, que donin resposta a les noves necessitats del sector turístic de la ciutat i la província de Barcelona. Els projectes participants reben formació i un pla d’acompanyament personalitzat.

  El programa està promogut per Barcelona Activa, el Gremi d’Hotels de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades. 

  Termini: A partir del segon trimestre de 2022.

PROMOCIÓ

 • L’Ajuntament de Barcelona transformarà els baixos del Palau de la Virreina (Rambla, 99), on ara hi ha l’oficina Tiquet Rambles, en la nova Oficina Ciutadana de la Cultura, un nou espai d’acollida per donar suport i assessorament al teixit cultural de la ciutat.

 • El BICD és un esdeveniment presencial que inclou una fira d’expositors i un ampli programa d’activitats (seminaris, tallers, taules rodones i activitats de networking) amb l’objectiu d’acollir la comunitat internacional de la ciutat, oferir informació i recursos útils per viure, treballar i fer negocis a Barcelona.

  Termini: L’edició del 2022 està prevista per al dissabte 22 d’octubre.

 • El Consorci de Turisme de Barcelona duu a terme una sèrie de campanyes de promoció turística de la ciutat. Dotades d’un important component digital, s’adrecen a diferents segments específics amb la finalitat d’atreure un perfil de visitant de proximitat, d’alt valor i que comparteixi els atributs de Barcelona. Destaquen nous continguts, relacionats amb l’oferta cultural, creativa i gastronòmica, i amb públics prioritaris com el col·lectiu LGTBIQ+ o els nòmades digitals.

  Termini: Durant el 2022.

 • Programa de captació i fidelització de congressos i esdeveniments que vol consolidar la posició líder de Barcelona en el segment del turisme de negocis. Es prioritzen aquells que tinguin més de 500 participants, estiguin vinculats a àmbits estratègics com el digital, científic o creatiu i que incorporin criteris de sostenibilitat i de retorn a la ciutat. Amb el suport de Fira de Barcelona i BSM, el Barcelona Convention Bureau és l’encarregat de la gestió d’aquesta línia d’ajuts i suports.

  Termini: Durant el 2022.

 • Nova webapp que ofereix a les persones que visiten Barcelona informació en temps real sobre l’estat d’ocupació, protocols sanitaris i aforaments dels diferents espais, així com la possibilitat de reservar en línia. Optimitza la visita i millora la gestió d’afluències als equipaments turístics més demanats. Impulsada per l’Ajuntament i Turisme de Barcelona, juntament amb Eurecat, Tech City i la Fundació Mobile, és la primera aplicació europea que integra diferents repositoris per gestionar els fluxos de visitants.

  Termini: Durant el 2022.

Mesures de reactivació de l’economia

Ajuts econòmics, assessorament laboral i empresarial, formació, normativa... Selecciona el teu perfil i explora totes les eines i recursos que estem implementant per fer front a la crisi econòmica de la Covid-19. Barcelona mai s'atura!

Guia Reactivació Econòmica 2022
Anar al principi