Vés al contingut

Pla d'acció

Immersos en un context global difícil en què conflueixen elements que combinen complexitat i una certa inestabilitat, la ciutat de Barcelona continua transmetent certeses i oportunitats.

Actuem d’acord amb el que s’espera d’una ciutat líder i global de l’ordre de Barcelona. A través del Centre de Coordinació de la Resposta Econòmica (CECORE), hem enfocat tots els nostres recursos per intentar minimitzar els efectes de la crisi, donant suport a persones treballadores, a la petita economia i les empreses.

Al mateix temps, també hem fet una mirada més estratègica, impulsant projectes a mitjà i llarg termini per diversificar l’economia, generar nous llocs de treball, atreure talent, potenciar la digitalització i per dotar la ciutat de més valor afegit.

En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Barcelona estem iniciant un projecte de recuperació econòmica a partir de set objectius estratègics:

  • Nous models per fer de Barcelona una ciutat més resilient.
  • Mantenir i enfortir el teixit empresarial de la ciutat.
  • Protegir el treball i fomentar l'ocupació.
  • Fomentar de manera prioritària el consum local.
  • Protegir i rellançar la reputació internacional de la ciutat.
  • Obrir Barcelona al talent, a les inversions i als visitants.
  • Definir solucions transformadores amb visió metropolitana.

 

ÀMBITS D'ACTUACIÓ

Per tal d’assolir aquests objectius, es duran a terme una sèrie de mesures que s’engloben en els àmbits d’actuació següents:

Subvencions, ajuts i finançament

L’Ajuntament de Barcelona ha mobilitzat recursos destinats a les empreses, als comerços i a les persones autònomes que els necessitin per tal de mantenir la seva activitat econòmica. Així doncs, protegim els llocs de treball alhora que impulsem la seva transformació per adaptar-se a la Barcelona del futur

Assessorament

Des de l’Ajuntament de Barcelona, volem ajudar a començar nous projectes, consolidar-los o fer que segueixin evolucionant.  Així doncs, oferim suport a l’hora de cercar informació, tramitar ajuts o una assistència  personalitzada dels nostres experts per tal d’elaborar plans de futur personalitzats per al teu negoci.

Formació

Volem que la millora competitiva sigui un accelerador de la recuperació econòmica. Amb aquest fi, posem a disposició dels usuaris i usuàries un ampli ventall de línies de formació especialitzada pensada per encarar el futur amb més empenta que mai. Aptes per a emprenedors, persones que cerquen feina, o simplement per a tothom qui vulgui ampliar els seus horitzons professionals.

Promoció

A mesura que els mercats internacionals es recuperen, des de l’Ajuntament de Barcelona posem en marxa eines de promoció per a la reactivació de l’economia de la ciutat. Volem que els ciutadans i ciutadanes tornin a consumir i redescobreixin espais de la ciutat, a més d’atreure inversions i visitants internacionals.

Canvis normatius

Tenim la voluntat d’aconseguir que Barcelona sigui una ciutat fàcil per a l’activitat econòmica: tothom que tingui una bona idea ha de saber que pot venir a desenvolupar-la a la nostra ciutat. Així doncs, impulsem canvis normatius i administratius per tal de facilitar les gestions a la ciutadania i fer més ràpids dels tràmits.

 

Anar al principi