Vés al contingut

Economia social i solidària, ara més que mai!

#MAIENSATUREM

A Barcelona hi ha multitud d’iniciatives de producció, serveis, activitats, consum i finançament que funcionen i que fan propostes més democràtiques, solidàries i respectuoses amb les persones i els territoris, i que permeten revertir l’emergència climàtica. I tu, com a persona ciutadana, et pots sumar a totes aquestes iniciatives!

Què és l’economia social i solidària?

#MAIENSATUREM

L’economia social i solidària és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques, formals o informals, individuals o col·lectives, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del lucre. També es caracteritzen perquè són independents respecte als poders públics, actuen orientades per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat, la participació, la inclusió i el compromís amb la comunitat i, també, són promotores de canvi social.
L’economia social és local, és sostenible, és pròxima, és responsable, és transformadora, és innovadora, és plural i diversa, i és vida!

Què és l'Economia Social i Solidària

Com puc sumar-me a l’economia social i solidària?

#MAIENSATUREM

Barcelona és una ciutat on l’economia social i solidària té una presència en pràcticament qualsevol sector, des de l’habitatge, l’alimentació, l’energia, les finances, la cultura, fins a l’atenció a les persones; avui en dia, més de 4.700 iniciatives socioeconòmiques s’inspiren en els valors de l’ESS! I ho fan posant les persones al centre, per garantir un treball digne i la defensa de valors com la igualtat, l’autogestió i la cooperació.
Al web d’Economia Social i Solidària hi podràs descobrir tot un ventall d’informació, recursos, serveis, entitats, tallers i activitats que et permetran endinsar-te dins d’aquest món i descobrir totes les seves possibilitats a Barcelona.

Com puc sumar-me a l'ESS

Vols emprendre un projecte d’economia social i solidària?

#MAIENSATUREM

Des de l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb Barcelona Activa, fomentem i impulsem les iniciatives socioeconòmiques de l'àmbit de l'economia social i solidària, oferint formació i acompanyament durant tot el procés de creació, i també enfortint-les econòmicament.

Vull informació sobre les formacions:

Vull informació sobre el servei d’assessorament:

Vols emprendre un projecte d'ESS

#MAIENSATUREM

Anar al principi