Vés al contingut

Reimpulsem la promoció econòmica internacional

#MAIENSATUREM

Barcelona, la nova ciutat global, s’enfronta ara al repte de la recuperació econòmica post-covid19, apostant per un model de ciutat compromesa amb la seva gent, treballant per una recuperació econòmica sostenible i connectada amb el món per fer-ho possible.

Connectats amb els agents internacionals: empresa, inversió i talent

Reactivem la promoció econòmica internacional de Barcelona amb visió de futur, per impulsar el model de ciutat segura, sostenible, connectada, innovadora i diversa que ens defineix.

Destaquem

Darreres novetats sobre la promoció econòmica internacional a Barcelona

 • El Pacte Industrial impulsa l’economia circular per a la recuperació econòmica

  El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb el Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa” ha celebrat la jornada de clausura del cicle Diàlegs i sinergies per a la transició circular en l’horitzó 2030, un projecte iniciat el mes d’octubre de l’any passat i que ha congregat diversos experts amb l’objectiu de fomentar el diàleg i la col·laboració entre els diferents agents socioeconòmics del territori per impulsar la transició cap a una economia circular en l’horitzó 2030.

 • La 1a “Barcelona Expat Week” finalitza amb més de 2.600 participants de 130 països

  La Barcelona Expat Week ha estat la primera de diverses accions que es desenvoluparan durant tot l’any a través d’una plataforma virtual innovadora per potenciar els contactes i compartir el coneixement i la participació de l’ecosistema del talent internacional de la ciutat. Les activitats han estat conduïdes per 88 ponents de 27 països, majoritàriament dones, i nou persones amfitriones que s’han establert professionalment a Barcelona.

 • ONU-Habitat i Barcelona, juntes per fer ciutats més resilients en temps de pandèmia

  L’Ajuntament de Barcelona i ONU-Habitat han renovat el conveni de col·laboració del Programa global de ciutats resilients de Nacions Unides, que permet mantenir al Recinte Modernista de Sant Pau l’oficina que treballa per crear i planificar ciutats més resilients en l’actual escenari de pandèmia mundial per la covid-19. El conveni referma l’aposta i la confiança d’ONU-Habitat per Barcelona, la única ciutat del món que acull un programa fora de la seva seu central.

 • Neix Barcelona & Partners per captar inversions per a la ciutat

  La creació de la nova agencia publicoprivada Barcelona & Partners suposa un nou impuls per atreure inversions internacionals a la ciutat. L’agència ha estat impulsada en col·laboració amb Barcelona Global i es convertirà en un organisme independent al servei de la ciutat de Barcelona i de l’àrea metropolitana. Amb un programa per identificar sectors econòmics, institucions, empreses, mercats, territoris, inversors, perfils professionals i grans esdeveniments susceptibles de desenvolupar les seves activitats a Barcelona, l'agència preveu desenvolupar estratègies, programes i projectes per atreure’ls, acompanyar-los i facilitar-ne la implantació a la ciutat.

 • Barcelona fa un reconeixement a les empreses turístiques per la pandèmia amb els Premis BST

  En el marc de l’esdeveniment Business With Social Value, que aquest any s’ha reconvertit en l’esdeveniment “Coses que importen”, s’han lliurat els  Premis Barcelona Sustainable Tourism (BST) als candidats, empreses o institucions del sector social i turístic per la seva contribució i conducta exemplar durant la pandèmia. Un dels objectius dels guardons és reconèixer també les empreses que han aconseguit reinventar-se durant la pandèmia.

 • Barcelona Global i l’Ajuntament signen un acord per impulsar les inversions i l'ocupació

  El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, han signat el protocol de col·laboració de Barcelona & Partners, el programa d’identificació, captació i implantació d’activitat econòmica per a la Gran Barcelona que impulsa Barcelona Global. Barcelona & Partners identificarà i acompanyarà l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió de qualitat per crear llocs de treball.

 • Més de mig milió d’euros per fer front als efectes de la covid-19 arreu del món

  Vuit projectes internacionals d’acció humanitària es beneficiaran del fons d’emergència per fer front als efectes de la covid-19 arreu del món. Les iniciatives, que les desenvoluparan ONG de Barcelona, provenen de ciutats que estan travessant el pic de la corba amb desbordament del sistema sanitari i la impossibilitat de mantenir el confinament per la necessitat d’aconseguir alimentació i recursos bàsics.

 • Sessió del Plenari de juliol de 2020
  L’Ajuntament aprova un Fons Covid de 90 milions d’euros

  El Plenari del Consell Municipal ha aprovat una modificació pressupostària per disposar d’un Fons Covid de 90 milions d’euros amb l’objectiu de fer front a l’emergència sanitària, social i econòmica. Del conjunt del fons, 35 milions serviran per atendre les necessitats socials; 30 milions es destinaran a la reactivació econòmica; 15 milions es destinaran a les mesures de transformació de l’espai urbà i 10 milions es destinaran a l’àmbit cultural.

 • Barcelona City Council, the Government of Catalonia and Futbol Club Barcelona have signed an agreement
  L’Ajuntament de Barcelona, el FCB i la Generalitat faran promoció internacional

  L’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i el Futbol Club Barcelona han signat un conveni per dur a terme accions de promoció internacional de manera conjunta. L’objectiu de l’acord de col·laboració és impulsar el posicionament de Barcelona i Catalunya a l’exterior i atreure noves inversions d’empreses estrangeres.

 • Webinar Avalanding
  “Barcelona no perdrà el seu ADN a causa d’aquesta crisi”

  La ciutat de Barcelona continuarà sent una oportunitat per als inversors i les empreses estrangeres que cerquen expansió i creixement. Aquesta ha estat la premissa fonamental del webinar organitzat conjuntament per l’empresa AvaLanding i l’Ajuntament de Barcelona, dirigit al públic internacional amb interès de radicar-se a la ciutat per desenvolupar els seus negocis.

 • Barcelona es referma com a seu del Mobile World Congress

  Nou acord entre la Fundació Barcelona Mobile World Capital i la GSMA per prorrogar la celebració del Mobile World Congress a Barcelona fins a l’any 2024 i per rellançar la propera edició, prevista per a l’any vinent.

 • Les empreses turístiques adherides al Compromís Biosphere rebran assessorament sobre prevenció postCOVID

  El procés d’adhesió al Compromís de Sostenibilitat Turística Barcelona Biosphere (CSTBB) incorporarà a partir d’ara per a les empreses turístiques que hi participin mesures de seguretat sanitària, que seran d’obligada implantació per a obtenir la distinció. 

 • La taxa turística, al servei de la reactivació econòmica

  Gairebé tres milions d’euros recaptats amb la taxa turística s’invertiran a reactivar l’economia i donar suport al sector turístic.

 • L’Ajuntament rep més de 200 propostes d’innovació urbana per fer front a la crisi

  L’Ajuntament de Barcelona, mitjançant la Fundació municipal BIT Habitat, ha rebut més de 200 propostes d’innovació urbana que responen a la convocatòria d’ajuts “La ciutat proactiva. Barcelona: i ara?”, llançada el passat mes de juny amb l’objectiu de trobar solucions als reptes urbans.

 • Barcelona debat sobre el paper clau de la marca i reputació de les ciutats després de la Covid-19

  El webinar “Rethinking the City Brand in times of Covid19. Roadmaps to economic and social recovery” aplega persones expertes i ponents de sis ciutats i quatre universitats internacionals especialistes en Marca de Ciutat.

BCN Safe City. BCN Safe Visit

#MAIENSATUREM

Barcelona ha teixit una aliança público-privada per coordinar la informació sobre els protocols que donin prioritat a la salut i la mobilitat de les persones en els espais públics, equipaments i instal·lacions de la ciutat.

Barcelona és una ciutat compromesa, amb centres clínics i hospitalaris de referència que treballen en xarxa amb organismes internacionals per a la generació d’una vacuna contra la covid-19.

Safe Barcelona

Connectada

#MAIENSATUREM

Barcelona és una ciutat connectada, que fomenta l’avenç digital i la connexió internacional.

Amb esdeveniments, iniciatives i plataformes de referència que n’impulsen el posicionament internacional, Barcelona és el hub 5G del sud d’Europa i la 3a smart city del món.

Barcelona, generadora de noves oportunitats com a blended city, on la ciutat real es juxtaposa a la virtual, en paraules del professor Greg Clark.

Barcelona ciutat connectada

Innovadora

#MAIENSATUREM

Barcelona és un laboratori d’innovació, amb gran capacitat d’adaptar-se a nous reptes.

Projectes com ara les superilles han revolucionat l’espai públic, retornant els carrers als vianants, i el projecte Decidim Barcelona ha situat ciutadans i ciutadanes al centre de les decisions que afecten la ciutat.

Aquest entorn ha propiciat que Barcelona esdevingui un entorn referent en recerca, innovació en ciències de la vida, tecnologia mòbil, i tingui un ric ecosistema d’institucions punteres en aquests àmbits.

Barcelona ciutat innovadora

Especialista en la diversitat

#MAIENSATUREM

Barcelona és reconeguda per la seva diversitat, i destaca pel seu potencial en àmbits tan diversos com la biociència, el disseny i les indústries creatives, el turisme o l’organització de grans esdeveniments internacionals.

Barcelona ciutat especialista en la diversitat

Enllaços d'interès

 • Portal d’acollida de la comunitat internacional, amb informació i tràmits per facilitar als professionals d’arreu del món que decideixen venir a viure i treballar a Barcelona.

 • Projecte conjunt de l’Incasòl-Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, per promocionar el territori i atreure activitat econòmica internacional.

 • El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) és una plataforma impulsada per la Generalitat de Catalunya, AENA, la Cambra de Comerç i l’Ajuntament de Barcelona per captar i fidelitzar enllaços aeris intercontinentals des de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat.

 • El nou relat de Barcelona, resultat d’un procés participatiu amb agents locals i internacionals en favor de la marca Barcelona, com a palanca per a la promoció internacional de la ciutat. El Brand book és una eina per agents locals i internacionals.

 • Barcelona Digital Talent és una aliança formada per una xarxa d'actors de l'ecosistema digital que fomenta la creació i captació de talent digital.

 • El Centre de diplomàcia en ciències i tecnologia de Barcelona, ​​és una associació pionera sense ànim de lucre públic-privada per posicionar Barcelona com un laboratori global en la diplomàcia científica per a ciutats arreu del món.

 • Barceloc és una plataforma conjunta d’ACCIÓ-Generalitat de Catalunya, el Port de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona que promou la ciutat com seu de activitat logística internacional i el Port com a infrastructura clau en l’intercanvi de mercaderies entre els mercats exteriors i la Unió Europea.

 • Estudi sobre l’evolució de la percepció internacional de Barcelona.

Anar al principi