Vés al contingut

Tornem a gaudir de la restauració

Comerços amb cara i ulls - Barc amb cambrer darrera la barra i noia somrient davant

#MAIENSATUREM

Quan els restaurants encenen els fogons i els bars obren les terrasses, la ciutat torna a omplir-se de vida. Barcelona té un sector de la restauració potent, de qualitat, sostenible i compromès amb lentorn, que inclou 9.300 bars i restaurants i 5.500 llicències de terrasses ordinàries. A través d’aquesta oferta gastronòmica, pots emocionar-te, compartir moments amb els éssers estimats i recórrer les cultures que han trobat en Barcelona l’indret idoni per arrelar, créixer i brotar amb força.

Però el sector de la restauració de Barcelona és molt més que això. És la promoció del producte ecològic i de proximitat; la contribució a crear uns barris més dinàmics, segurs i atractius, i l’aparador d’una part important de la nostra cultura davant els visitants.

Per fer front al moment actual i contribuir a tornar a omplir de vida els bars i restaurants de la ciutat, l’Ajuntament ha posat en marxa diferents ajuts. Destaquen, entre d’altres mesures, una línia d’ajuts de 3 milions d’euros, ampliables fins als 4,5 milions en funció de les necessitats, per subvencionar la instal·lació de terrasses a la calçada.

Barcelona té un gust excel·lent! La tornes a tastar?

  • La restauració de Barcelona cuida tots els detalls perquè, quan hi vagis, en surtis amb un somriure. La formacióconstant del seu personal, l'aposta pel producte fresc i de qualitat, la innovació als fogons i a la sala. T'escolten, aprenen què t'agrada i evolucionen per servir-te millor.

    Per acompanyar el sector en aquest progrés, l'Ajuntament de Barcelona ha atorgat els darrers anys un segell de qualitat i treballa conjuntament amb el Gremi de Restauració per continuar donant suport als bars i restaurants de la ciutat.

  • Cada vegada són més els restaurants i bars de Barcelona que aposten per elaborar la seva oferta culinària amb productes ecològics i de proximitat. D'aquesta manera, contribueixen a augmentar la qualitat i l'excel·lència dels seus plats, però també ajuden a frenar la petjada de carboni.

    A més, la restauració de Barcelona participa conjuntament amb el comerç de proximitat i els mercats municipals de la ciutat a minimitzar tant com sigui possible el malbaratament alimentari. Junts contribueixen a fer de Barcelona una ciutat més solidària i sostenible.

  • La multiculturalitat de Barcelona també n'enriqueix l'oferta gastronòmica. Els barris de la ciutat ofereixen la possibilitat de viatjar a un munt de països a través del paladar. I tot això, sempre amb l'excel·lència i la qualitat que defineix el sector de la restauració de Barcelona. El bon servei, la màxima professionalitat, el compliment escrupolós de totes les normatives de seguretat alimentària, la innovació constant per fer-te sentir com a casa...

Anar al principi