Vés al contingut

#MAIENSATUREM

En el marc de les circumstàncies excepcionals i de la crisi econòmica derivada de la covid-19, des de l’Ajuntament de Barcelona estem iniciant un projecte de recuperació econòmica amb el desplegament d’una bateria de mesures que tenen per objectiu la regeneració del teixit econòmic i social, i l’acceleració econòmica de Barcelona.

Novetats

Informació actualitzada o incorporada en les darreres hores en aquest web

 • Comença el cicle de seminaris web “Barcelona mai s’atura: reactivem l’economia!"

  Per fer front a la crisi econòmica causada per la covid-19, s’ha desplegat una bateria de mesures que tenen per objectiu tant la regeneració del teixit econòmic i social com l’acceleració econòmica de la ciutat. Per consultar quines eines s’han posat en marxa, descobrir quines són les més indicades per a cada activitat econòmica o fins i tot aprendre com s’hi accedeix, es posa a l’abast de la ciutadania un cicle de seminaris web. Descobreix-lo!

 • Estàs buscant feina? Barcelona Activa t'orienta

  Barcelona Activa s'apropa a tu per oferir-te un servei informatiu sobre tots els recursos que tens disponibles per a l'orientació i la recerca de feina. Si vols informar-te dels serveis que posa a la teva disposició pots trucar o enviar un whatsapp al 608573263, o bé enviar un correu electrònic a porta22@barcelonactiva.cat. L'horari d'atenció és de 8h del matí a 20h del vespre, de forma ininterrompuda. A través d'aquestes vies, podràs concertar una cita, virtual o presencial, per ajudar-te a trobar feina.

 • IT Academy de Cibernàrium t'ofereix cursos gratuïts de programació web

  Vols reconvertir-te o trobar feina al sector TIC, un dels sectors amb més demanda, projecció i millor remunerats? IT Academy de Cibernàrium t'ofereix cursos gratuïts de programació web (back-end Java, front-end, .NET i Android).Utilitza un mètode basat en l'autoaprenentatge personalitzat i flexible, que s'adapta al teu ritme de treball i a la teva disponibilitat, i inclou un servei de mentoria expert que t'acompanya durant tot el procés. Aquest model de formació ha rebut recentment el reconeixement del Fòrum de Desenvolupament Local de l'OCDE. 

 • Ajuts per reduir el lloguer de locals comercials

  L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un ajut econòmic dirigit a persones físiques o jurídiques que siguin arrendadores de béns inmobles destinats a locals comercials que redueixin el lloguer als seus arrendataris de forma significativa durant un període mínim de sis mesos des de la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19. 

  L’import de la subvenció és de 600 € si els propietaris rebaixen la quantia entre un 25 i un 50 %, i de 1.200 € si la rebaixa és superior al 50 %. Els ajuts es poden sol·licitar fins al 3 de novembre.

 • Ajuts de 5.000 euros a empreses per fomentar la contractació laboral

  L’Ajuntament de Barcelona destina 1,5 milions d’euros a les empreses per contractar 300 persones en situació d’atur de la ciutat de Barcelona. Les empreses de l’Àrea Metropolitana es poden acollir a aquests ajuts fins al 20 de novembre de 2020. Es tracta del llançament del programa Crea Feina-Barcelona de Barcelona Activa, mitjançant el qual cada empresa rebrà 5.000 euros per cada nou contracte d’un mínim de sis mesos, o indefinit i a jornada completa.

 • Signat amb el Col·legi de Gestors un acord per agilitzar els tràmits de les empreses

  Davant de l’emergència econòmica generada per la pandèmia de la covid-19, Barcelona Activa ha establert una col·laboració amb el Col·legi de Gestors Administratius de Catalunya (COGAC) amb la finalitat d’oferir a les empreses de la ciutat informació i recursos per accedir a serveis de gestió administrativa i assessorament especialitzat. Actualment la ciutat i la seva província compta amb més de 600 gestors administratius col·legiats que donen servei d’assessorament a empreses i autònoms.

 • El dia del talent internacional es reinventa amb la Barcelona Expat Week

  Del 19 al 23 d’octubre, Barcelona organitza l’Expat Week, un esdeveniment híbrid, presencial i telemàtic, que proposa tallers, seminaris webs i actes de ‘meet & share’ per  convertir-se en el punt de trobada anual del talent internacional de la ciutat. Ofereix 39 activitats, amb 88 ponents de 27 països, majoritàriament dones, i nou persones amfitriones que s’han establert professionalment a Barcelona.

 • El Pacte Industrial impulsa l’economia circular per a la recuperació econòmica

  El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona en col·laboració amb el Palau Macaya de la Fundació ”la Caixa” ha celebrat la jornada de clausura del cicle Diàlegs i sinergies per a la transició circular en l’horitzó 2030, un projecte iniciat el mes d’octubre de l’any passat i que ha congregat diversos experts amb l’objectiu de fomentar el diàleg i la col·laboració entre els diferents agents socioeconòmics del territori per impulsar la transició cap a una economia circular en l’horitzó 2030.

 • ONU-Habitat i Barcelona, juntes per fer ciutats més resilients en temps de pandèmia

  L’Ajuntament de Barcelona i ONU-Habitat han renovat el conveni de col·laboració del Programa global de ciutats resilients de Nacions Unides, que permet mantenir al Recinte Modernista de Sant Pau l’oficina que treballa per crear i planificar ciutats més resilients en l’actual escenari de pandèmia mundial per la covid-19. El conveni referma l’aposta i la confiança d’ONU-Habitat per Barcelona, la única ciutat del món que acull un programa fora de la seva seu central.

 • 'B·crèdits': una nova línia de crèdits de 12M€ per a micropimes i autònoms

  L’ICF, Avalis de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, han llançat una línia de finançament, anomenada B·Crèdits, de 12 milions d’euros per el teixit econòmic de la ciutat, per tal de cobrir la manca de liquiditat puntual derivada de la covid-19. Aquests préstecs aniran destinats preferentment als sectors del comerç, la restauració, el turisme, les indústries creatives, les cures, l’educació i l’esport, i a dones treballadores autònomes i empresàries.

 • Nous premis de recerca científica per fer front als reptes urbans en l’època de la covid

  L’Ajuntament de Barcelona fa una crida a l’ecosistema local de recerca científica per investigar les solucions als reptes que té la ciutat davant la crisi sobrevinguda per la pandèmia de la Covid-19. Des de l’àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat s’obre la convocatòria d’uns nous premis de recerca dirigits als i les membres de la comunitat científica de qualsevol branca del coneixement que tinguin fins a 40 anys, amb la clara intenció d’estimular i reforçar el talent jove barceloní.

 • Barcelona tindrà un nou espai central d’economia digital, formació i recerca a Ciutat Vella

  L’Ajuntament de Barcelona, Correus i el Consorci de la Zona Franca han signat un protocol d’intencions per convertir els actuals edificis de la seu central de Correus a Barcelona de la plaça Antonio López i el carrer Ángel Baixeras en un pol d’activitat econòmica i empresarial. Es tracta d’una iniciativa pública per reeconomitzar el districte de Ciutat Vella, regenerar el teixit productiu i impulsar l’ocupació d’alt valor afegit al centre de la ciutat.

   

 • L’Ajuntament de Barcelona edita una guia amb els serveis i ajuts en marxa per a la reactivació econòmica (PDF 1.49 MB)

  La guia “Barcelona mai s’atura. Guia pràctica de serveis” recull 55 mesures engegades pel consistori sobre ajuts i iniciatives en marxa per donar suport al teixit empresarial, emprenedor i econòmic de Barcelona davant la situació provocada per la covid-19.

  Se’n distribuiran més de 24.000 exemplars impresos a mercats i comerços de tots els districtes de la ciutat, i es pot consultar i descarregar en línia.

   

 • Pacte per fomentar una nova mobilitat laboral a Barcelona

  L’Ajuntament de Barcelona ha signat un acord de col·laboració amb les principals organitzacions sindicals i associacions empresarials per potenciar una mobilitat més sostenible, eficient i segura a la ciutat i a la seva àrea metropolitana. Un dels objectius principals del pacte passa per reduir la congestió i evitar que els desplaçaments es concentrin a les hores punta. Per assolir-ho es proposen diverses mesures. Llegeix-ne més.

 • Tothom amb cultura. Compra'l per 30 €, més 1 € de despeses de gestió, i l'Ajuntament t'hi afegeix 10 €
  Bonus Cultura

  El Bonus Cultura és una iniciativa impulsada per entitats del sector cultural, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, que té com a objectiu incentivar el consum cultural en el sector empresarial de la cultura de Barcelona.

  En el projecte s’hi inverteixen 2 milions d’euros provinents del fons extraordinari de recuperació de l’economia a Barcelona creat a través del CECORE, activat pel consistori des de l’àrea econòmica arran de la crisi de la covid-19. En total es posaran en circulació 200.000 Bonus Cultura fins a final d’any.

 • Barcelona veu en l’Agenda 2030 una oportunitat per sortir reforçats de la covid-19

  Coincidint amb el cinquè aniversari de l’aprovació per part de Nacions Unides dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), l’Ajuntament de Barcelona segueix reivindicant la vigència de l’Agenda 2030, el pla d’acció que planteja 17 grans objectius per a un món més sostenible. Ho fa através d'una campanya a les xarxes socials anomenada "Queden deu anys". La campanya es fa ressò de les reflexions del Consell Acadèmic Assessor pel desenvolupament de l’Agenda 2030

 • Bizbarcelona reconeix 11 projectes per la seva contribució en temps de la covid-19

  Bizbarcelona, el saló per a emprenedors, startups i pimes, ha lliurat els reconeixements “Barcelona mai s’atura” per posar en valor la tasca de ciutadans, organitzacions, emprenedors, autònoms, pimes i empreses que han ajudat a mantenir l’activitat durant la covid-19. S’han avaluat 95 propostes i s’han reconegut 11 propostes en tres categories: “Crear o reinventar un negoci”, “Iniciatives per mantenir l’activitat empresarial” i “Col·laboració o iniciativa compartida”.

 • 20,5 M€ en ajuts per a l’eficiència energètica i la reactivació econòmica

  El Consorci de l’Habitatge de Barcelona ha publicat la nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges 2020 amb una despesa total de 20,5 M€ que inclou diferents línies d’ajuda: elements comuns, interiors d’habitatges, rehabilitació d’edificis amb comunitats vulnerables i territoris específics. Té l’objectiu de millorar el parc residencial de la ciutat, així com aspectes vinculats amb l’emergència climàtica i la reactivació econòmica.

 • Diverses universitats i Barcelona Activa s’alien per solucionar reptes de futur

  Barcelona Activa, amb les cinc universitats públiques de la ciutat (la UB, la UAB, la UPC, la UPF i la UOC), aposten per la innovació i les empreses “deeptech” per encarar els reptes a què s’enfronta la ciutat. Ho han fet durant la jornada Deeptech, com les universitats responen als reptes de la societat i l’empresa, en la qual han reflexionat sobre el paper catalitzador de les universitats dins de l’ecosistema empresarial.

 • Barcelona Global i l’Ajuntament signen un acord per impulsar les inversions i l'ocupació

  El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, i la presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, han signat el protocol de col·laboració de Barcelona & Partners, el programa d’identificació, captació i implantació d’activitat econòmica per a la Gran Barcelona que impulsa Barcelona Global. Barcelona & Partners identificarà i acompanyarà l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió de qualitat per crear llocs de treball.

 • L’Ajuntament crea un fons d'emergència per a les necessitats bàsiques de 34.000 persones

  L’Ajuntament amplia i agrupa els ajuts econòmics a les famílies en situació de vulnerabilitat amb un nou fons, apostant per una gestió automàtica, senzilla i que dota de major autonomia les 33.873 persones que se’n podran beneficiar. Aquesta nova prestació busca satisfer les necessitats puntuals, urgents i bàsiques de subsistència i minimitzar l’impacte de la crisi provocada per la pandèmia durant el segon semestre de 2020.

 • Més de mig milió d’euros per fer front als efectes de la covid-19 arreu del món

  Vuit projectes internacionals d’acció humanitària es beneficiaran del fons d’emergència per fer front als efectes de la covid-19 arreu del món. Les iniciatives, que les desenvoluparan ONG de Barcelona, provenen de ciutats que estan travessant el pic de la corba amb desbordament del sistema sanitari i la impossibilitat de mantenir el confinament per la necessitat d’aconseguir alimentació i recursos bàsics.

 • Barcelona fa un reconeixement a les empreses turístiques per la pandèmia amb els Premis BST

  En el marc de l’esdeveniment Business With Social Value, que aquest any s’ha reconvertit en l’esdeveniment “Coses que importen”, s’han lliurat els  Premis Barcelona Sustainable Tourism (BST) als candidats, empreses o institucions del sector social i turístic per la seva contribució i conducta exemplar durant la pandèmia. Un dels objectius dels guardons és reconèixer també les empreses que han aconseguit reinventar-se durant la pandèmia.

 • Barcelona accelerarà 14 projectes a través del programa CREAmedia

  Barcelona Activa, el Servei de Desenvolupament empresarial de l’ICEC i la Fundació Catalunya Cultura han impulsat una nova edició del programa CREAmedia. Enguany s'hi han presentat una setantena de projectes. D'aquests, se n'han seleccionat 14 projectes d’activitats relacionades amb l’audiovisual, el disseny i les plataformes de suport de les indústries creatives i culturals que rebran assessorament per definir i concretar el seu model de negoci durant el 2020.

 • Barcelona disposarà de sis espais de canguratge per facilitar la conciliació

  L’anomenat Projecte Concilia, que es posarà en marxa aquest setembre, funcionarà en un primer moment com a prova pilot durant cinc mesos, de manera ininterrompuda fins al proper 31 de gener, amb l’objectiu de facilitar la conciliació laboral, familiar i personal en zones de la ciutat amb menor renta i que formen part del Pla de Barris. Per aquesta raó, el nou servei estarà actiu entre les 8.00 i les 20.00 hores, durant els set dies de la setmana.

 • L’Ajuntament aprova un Fons Covid de 90 milions d’euros

  El Plenari del Consell Municipal ha aprovat una modificació pressupostària per disposar d’un Fons Covid de 90 milions d’euros amb l’objectiu de fer front a l’emergència sanitària, social i econòmica.

  Del conjunt del fons, 35 milions serviran per atendre les necessitats socials; 30 milions es destinaran a la reactivació econòmica; 15 milions es destinaran a les mesures de transformació de l’espai urbà i 10 milions es destinaran a l’àmbit cultural.

 • Barcelona avança el 65% de les subvencions atorgades en la convocatòria general

  Per assegurar la màxima eficiència dels recursos públics i garantir la liquiditat a empreses, pimes i autònoms, l’Ajuntament de Barcelona ha agilitzat els tràmits de les subvencions i ha reduït els terminis de pagament a proveïdors. Aquestes dues mesures han comportat que per primer cop, a l’agost s’hagin pagat ja el 65% de les subvencions sol·licitades al Consistori i s’hagi reduït un terç els terminis de pagament situant-se per cinquè més consecutiu en els 20 dies de pagament.

 • Foto de Barcelona
  Barcelona posa l’impost turístic al servei de la recuperació econòmica

  L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un paquet d’inversions de 3.318.000 euros provinents d’una part de la recaptació de l’Impost d’Estades en Establiments Turístics (IEET) en projectes d’impuls econòmic, sostenibilitat i promoció de la ciutat. Aquest 2020, el consistori ha destinat més de 9,34 milions provinents de la recaptació de l’IEET de l’any 2019 a projectes centrats en l’impuls de l’economia del visitant post covid-19, a la posada en valor d’elements d’interès als districtes, així com a la promoció internacional.

 • Paquet de mesures per a la transformació digital del teixit comercial

  Conjunt de recursos per ajudar el teixit comercial i el sector de la restauració a fer el salt al món digital.  

 • Views of Barcelona
  95 milions d’euros del Banc Europeu d’Inversions finançaran l’acció climàtica

  El Banc Europeu d’Inversions (BEI) finançarà prop de 40 projectes de l’Ajuntament de Barcelona que tenen com a objectiu donar suport a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic de la ciutat. Per aconseguir-ho, el banc de la UE facilitarà 95 milions d’euros destinats a afavorir la regeneració urbana amb un focus mediambiental i, a la vegada, a promoure la inclusió social i la creació d’ocupació per impulsar la recuperació econòmica arran la crisi de la covid-19.

 • Impuls del Pacte per Barcelona

  L'Ajuntament de Barcelona ja ha presentat el document final del Pacte per Barcelona, després d’un ampli procés de participació i debat iniciat arran de l’emergència sanitària de la Covid-19.

 • BCN Safe City. BCN Safe Visit

  L’Ajuntament de Barcelona ofereix a les empreses vinculades a l’economia del visitant un servei d’assessorament en línia per conèixer quins són els protocols o mesures de seguretat sanitària més adients per a cada tipus de negoci.

 • L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa una oficina per a la captació de Fons Europeus de Reconstrucció

  El Consistori activa aquest servei per captar els fons de reconstrucció anunciats post Consell Europeu, intensificant també la màxima coordinació amb les delegacions a Brussel·les i Madrid des de l’Ajuntament de Barcelona.

 • El patronat de Mobile World Capital Barcelona ratifica l’acord d’extensió del MWC Barcelona fins a 2024

  El patronat de Mobile Word Capital Barcelona ha celebrat una nova reunió en la qual ha ratificat l’acord d’extensió del MWC Barcelona fins al 2024, un fet que consolida el posicionament de la ciutat com a capital mundial del mòbil.

RECUPEREM L'ACTIVITAT DE LA CIUTAT

EL COMERÇ DE BARRI FA CIUTAT

Quan s'apugen les persianes, els carrers s'omplen de vida

Barcelona té un teixit comercial de proximitat que t'escolta i et cuida. El forner que t'atén cada dia, la botiguera a qui vas comprar la teva samarreta preferida, el dependent de la ferreteria que t'ho soluciona tot... Més de 61.000 comerços i 43 mercats tenen ganes de veure't.

Tornem a gaudir de la restauració

Els bars i restaurants de la ciutat t'esperen

El cambrer que sap com t'agrada el cafè, el cap de sala que et col·loca sempre a la millor taula, el cuiner que et prepara el teu plat preferit, el gelater que et refresca els estius... Barcelona té una oferta gastronòmica potent i de qualitat. Ara toca tornar-ne a gaudir.

Gent asseguda a una terrassa amb les taules adequadament separades conversant i prenent una beguda

Economia social i solidària, ara més que mai!

Descobreix els serveis, productes i activitats d'economia social i solidària que hi ha a Barcelona!

Sabies que hi ha una altra manera de fer economia i societat que no només és possible, sinó que ja està present en el nostre dia a dia?

Economia Social i Solidària

Som el que mengem: tria aliments de proximitat!

Descobreix alternatives d’alimentació de proximitat a Barcelona.

A la nostra ciutat hi ha un ampli ventall d’alternatives per al consum conscient, que permeten que els ciutadans i ciutadanes puguin omplir el cistell amb aliments frescos, ecològics, de temporada i de proximitat, i es redueixi així la distància entre la persona productora i la persona consumidora.

Beneficis alimentació sostenible

Redescobrim la nostra ciutat

Passegeu i gaudiu dels racons que encara no coneixeu

És temps de retrobar-nos amb la ciutat, de descobrir tots els llocs interessants que tenim a prop de casa. Aquí trobareu algunes propostes per aprofitar Barcelona al màxim.

Culturament actius

Barcelona es bolca amb el sector i teixit cultural de la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona reforça la cultura de base, manté o amplia programes existents com el Grec Festival de Barcelona, entre d'altres, i ofereix ajuts a l'adaptació física dels espais culturals a l'escenari post-covid-19 i a la creació de projectes innovadors.

 

Imatge del MACBA

Reimpulsem la promoció econòmica internacional

Barcelona té molt poder!

Barcelona és una ciutat oberta al món, amb una combinació d'atributs que la fan única i la converteixen en una ciutat atractiva, tant per les seves idees com per la seva manera de ser i de fer.

#MAIENSATUREM

Anar al principi