Regata cultural

La Copa Amèrica a Barcelona

Què és la regata cultural?

La Regata Cultural és el programa d’activitats que acompanya la celebració de la Copa Amèrica de vela a Barcelona. Amb propostes culturals, artístiques, gastronòmiques, de ciència i d’oci, convida tota la ciutadania a conèixer i gaudir d’un dels principals esdeveniments esportius del món.

Prop de seixanta entitats, institucions i equipaments ofereixen més de 200 activitats abans, durant i després de la Copa Amèrica.

Viu la Regata Cultural

Grans moments de la Regata Cultural

Hi ha moments de la Regata Cultural que no us podeu perdre. 

Són moments singulars d’art i d’emoció, com la Cerimònia Copa Amèrica Barcelona 2024 que obrirà la Match Race Final de la competició i se seguirà arreu del món. O la trobada amb la potència de la creativitat artística de Barcelona en ple cor del Race Village.

Museus, biblioteques i cultura

Amb la Copa Amèrica, els museus, les biblioteques i els equipaments culturals de Barcelona s’inunden d’idees i d’activitats per submergir-se en mars i oceans des de les perspectives més diverses.  Exposicions, xerrades, debats, instal·lacions, espectacles i propostes familiars us conviden a explorar-los.

El port Olímpic, nou espai ciutadà

Amb la Copa Amèrica, el Port Olímpic reneix com a nou espai de ciutat totalment renovat i a més s’estrena com a escenari de la Mercè, amb actuacions familiars i diürnes per descobrir el nou espai transformat. Les regates de dones i joves també s’acompanyaran d’activitats culturals.

Gastronomia, comerç i mercats

El Tast a la Rambla 2024 presentarà una mostra de la gastronomia dels dotze països competidors a la Louis Vuitton 37th America’s Cup. També hi haurà festivals i espais gastronòmics, de comerç i d’artesania al Born i a la Barceloneta, la creació d’un còctel, una edició especial del Poblenou Wine Festival i degustacions de cuina marinera als mercats.

Esports i educació

En un any clau per a la vela i la nàutica, la Copa Amèrica esdevé oportunitats esportives i de formació. Barcelona vol que la passió per aquest esport i pel mar arribi a tothom, amb programes com “Viu la vela”, que fomenten aquesta pràctica esportiva entre els nens i nenes de la ciutat. Així mateix, nombroses accions formatives impulsen el sector nàutic i l’economia blava com a carrera professional.

Viu la Barceloneta, viu Ciutat Vella

Ciutat Vella i la Barceloneta són el centre operatiu de la Louis Vuitton 37th America’s Cup.  El barri mariner de Barcelona, el barri dels pescadors, porta a la Regata Cultural la força de la seva història, de les seves tradicions i la vitalitat del seu teixit comunitari. Una cultura de mar que s’expressa a través d’exposicions, itineraris i activitats artístiques de tota mena. 

Panoràmica del barri de la Barceloneta

Agenda d'activitats

 • "Mar de fons"

  Xerrades. Diàlegs i presentacions editorials sobre la cultura del mar, els esports nàutics, la tecnologia, els viatges i les expedicions marítimes.

  • Quan: Del 04/06/2024 al 04/07/2024
  • On:Diverses biblioteques de Barcelona
 • Còctel Copa Amèrica

  Rutes. El còctel insígnia de la 37a Louis Vuitton America’s Cup es pot assaborir a trenta cocteleries de Barcelona.

  • Quan: Del 04/06/2024 al 27/10/2024
  • On:Diverses cocteleries de la ciutat

La Copa Amèrica

Entre el 22 d’agost i finals d’octubre de 2024, Barcelona serà la seu de la 37a edició de la Copa Amèrica, la competició esportiva més antiga de la història i la més important del món de la vela.

La regata es podrà seguir de manera gratuïta des del Race Village al Moll de la Fusta i des del nou Port Olímpic, entre d'altres zones.

Més informació