Concerts 'Clàssica a la platja'

Platja de Sant Sebastià

Des de 11/07/2024 al 12/07/2024

Clàssica a la Platja torna aquest estiu, els dies 11 i 12 de juliol, ampliant el seu format i amb noms de referència i impacte internacional. De la mà de Barcelona Obertura, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música i L’Auditori, oferiran dos concerts amb els millors directors del moment: Gustavo Dudamel i Ludovic Morlot, amb un programa accessible per a tots els públics. Dos grans concerts a l’aire lliure, oberts a tota la ciutadania, que compten amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa” i que s’ubicaran a la platja de Sant Sebastià.

El primer concert, programat per l’11 de juliol, farà pujar a l’escenari l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya sota la batuta del seu director titular, Ludovic Morlot, i l’Orfeó Català, acompanyats de grans veus catalanes com la soprano Serena Sáenz i el baríton Josep Ramon Olivé i veus internacionals tan reconegudes com la mezzosoprano Rinat Shaham i el tenor Freddie de Tommaso. El repertori serà una oda als himnes de grans esdeveniments esportius i inclourà peces tan apreciades pel públic com l’últim moviment de la Novena Simfonia de L.V. Beethoven, l’ària Nessum dorma de Turandot de G. Puccini, l’O’Fortuna de C. Orff i el mític tema Barcelona, que Freddie Mercury va compondre per a Montserrat Caballé i els Jocs Olímpics de 1992.

El segon concert, previst el dia 12 de juliol, estarà protagonitzat pel Cor i l’Orquestra Simfònica del Liceu, sota la batuta del Gustavo Dudamel, amb la participació de dos solistes de renom internacional, la violinista María Dueñas i el violoncel·lista Pablo Fernández, i amb la col·laboració del Cor Infantil de l’Orfeó Català. El públic assistent podrà gaudir d’un repertori per a tots els públics amb una selecció de les composicions més emblemàtiques del conegut compositor John Williams. Durant la vetllada s’interpretaran peces de Superman, Jurassic Park, E. T., Star Wars, Harry Potter, etc. Una vetllada amb el mar de fons per gaudir tant en família com amb amics.

I amb la voluntat d’apropar la música també a col·lectius vulnerables que no poden acostar-se a la platja, el Cor Petits i el Cor Mitjans de l'Orfeó Català faran diverses actuacions i tallers a residències de gent gran del barri, així com també el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferirà una actuació gratuïta a l'Hospital del Mar de Barcelona.

11 de juliol

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya

Orfeó Català del Palau de la Música Catalana

Serena Sáenz, soprano

Rinat Shaham, mezzosoprano

Freddie de Tommaso, tenor

Josep-Ramon Olivé, baríton

Arnau Tordera, veu

Director: Ludovic Morlot

  • John Williams: Olympic Fanfare
  • Georg Friedrich Händel: Himne de coronació n. 1, HWV 258
  • Carl Orff: “O fortuna!” i “Fortune plango vulnera” de Carmina burana 
  • Michael Torke: Javelin 
  • Richard Wagner: Obertura de L’holandés errant 
  • Ludwig Van Beethoven: Simfonia n. 9 en re m, op. 125, “Coral”. Quart moviment
  • Giuseppe Verdi: “E strano… Ah fors’e lui” de La Traviata 
  • Giacomo Puccini: “Nessun dorma!” de Turandot 
  • Freddie Mercury: Barcelona

12 de juliol

Orquestra del Gran Teatre del Liceu

Cor Infantil de l’Orfeó Català

Cor del Gran Teatre del Liceu

Director: Gustavo Dudamel

  • Selecció de les obres més emblemàtiques de John Wiliams

Accessibilitat

Persones amb mobilitat reduïda podràn gaudir dels concerts des d’un espai reservat o zona “accessible” que es troba al Passeig Marenostrum, 15, davant de l’edifici Desigual.

A més, el públic amb sordesa i discapacitat auditiva podrà testar a través del Sistema IMMERSIVE LIVE 10 motxilles vibratòries i 10 Bucles d’inducció individual. Aquest servei comptarà amb un professional que té per a segona llengua la LSC. Per a reserves del servei: irene.calvis@liceubarcelona.cat

Platja de Sant Sebastià

Adreça:
Passeig Marítim de la Barceloneta - Oriol Bohigas, 2
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
la Barceloneta

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER

Horaris

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER