Espectacle 'De sirenes i robots', amb Tarta Relena i Joan Llort

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

08/10/2024

Tarta Relena, un dels duos musicals amb més projecció del moment, s’uneix a l’oceanògraf Joan Llort per explorar els sons de l’oceà i imaginar com serien els cants de les sirenes.

Com devia ser el cant que va seduir Odisseu i els seus homes? Què el feia tan irresistible? Les sirenes, un dels mites més transversals a totes les cultures del món, segueixen formant part avui de l’imaginari popular. Vistes a vegades com a monstres perillosos i d’altres com a éssers marins innocents, el que sempre han tingut les sirenes és la seva capacitat per generar fascinació. Però, en realitat, sabem ben poc de com havia de ser el seu cant i d’on sortia aquesta capacitat d’atracció irresistible.

Per esbrinar el misteri, les cantants que composen el duo Tarta Relena s’han posat a investigar els sons que podrien generar aquest poder. Ho fan acompanyades de l’oceanògraf Joan Llort, que investiga els sons reals del Mediterrani amb robots que vaguen pel mar enregistrant tot el que succeeix en el fons i en la superfície marines. El resultat és un espectacle inesperat i poètic que ens convida a endinsar-nos en el poder de fascinació dels sons de l’oceà.

L’espectacle es presentarà en el marc de la Biennal del Pensament 2024 i comptarà amb una instal·lació sonora i amb un concert en el qual el dúo musical presentarà al públic de Barcelona el seu nou treball discogràfic.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER

Horaris

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER