“Competir a mar. Regates de vela a Catalunya”

Museu Marítim de Barcelona - Espai Mirador

Des de 07/06/2024 al 10/11/2024

Esports de mar. Les regates a Catalunya, des del seu naixement als clubs de platja fins a la participació d’esportistes d’elit a les grans competicions.

Competir a mar  viatja als clubs nàutics del segle XIX, on van sorgir les primeres competicions, inicialment de rem i després de vela. I repassa la forta efervescència de la vela als anys seixanta del segle XX.

L’exposició també fa un repàs dels noms destacats en regates olímpiques, de vela oceànica, de regates en solitari al més alt nivell, de la classe mini...  Persones que han esdevingut referents tant per a la seva generació com per a les posteriors.

Aquesta activitat forma part de la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona per acompanyar la celebració de la Copa Amèrica de vela a Barcelona.

Museu Marítim de Barcelona - Espai Mirador

Adreça:
Av Drassanes, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER

Horaris

Observacions
La compra de l’entrada cal fer-la físicament, a les taquilles del Museu. La venda d’entrades en línia no està disponible.

Accés al Museu per la plaça del Portal de la Pau.

Accés al museu tanca 1 h abans

L'entrada individual inclou la visita a les exposicions temporals i al pailebot Santa Eulàlia

Les exposicions temporals al vestíbul i l'Espai Mirador són gratuïtes.

Altres
Se celebra a
Espai Mirador
Organitzat per
Museu Marítim de Barcelona

Competir a mar és una exposició que explica la història les regates en l’àmbit català, des del seu naixement als clubs de platja, fins a la seva consolidació a través d’un gran nombre d’esportistes d’elit que participen en les grans regates nacionals i internacionals.

Al segle XIX, l’ús lúdic del mar a Catalunya es limitava als banys i a les passejades amb barques de rem. La primera competició documentada és del 10 de juny de 1821 que es va fer a Barcelona i va ser a rem. A partir d’aleshores, començarien a aparèixer els clubs nàutics  —el primer dels quals va ser el de Tarragona, l’any 1878— per impulsar la navegació a rem i, més tard, també a vela.

Al litoral català, la vela esportiva va viure una forta efervescència als anys seixanta del segle passat, amb la creació de molts clubs nàutics, marines i, evidentment, flotes. La multiplicació de les regates va generar una creixent indústria nàutica, amb empreses tan destacades com la Industrial Velera Marsal, Manufacturas Mistral o Toni Tió, entre altres. Amb la consolidació de la navegació esportiva van anar sorgint esportistes d’elit en totes les modalitats de regates.

Competir a mar fa un repàs dels noms destacats en regates olímpiques, de vela oceànica, de regates en solitari al més alt nivell, de la classe mini... que han esdevingut referents tant per a la seva generació com per a les posteriors.

Catalunya és un lloc molt adient per practicar vela, com demostra la quantitat de regates que s’hi celebren, tant locals com internacionals. D’aquí que hi hagi gairebé 34.000 esportistes federats, més de 27.000 són escolars.

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER