Exposició 'IMPERIVM, històries romanes'

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Acte permanent

La nova exposició permanent del MAC (Museu d’Arqueologia de Catalunya), IMPERIVM, històries romanes, és una guia cap a la descoberta i el coneixement de la civilització romana a través de les històries de diferents habitants de l’imperi romà, dels seus neguits i anhels, que en primera persona expressen l’experiència de com es vivia un món complex i divers, però, al mateix temps, global i integrador.

El context d’aquestes històries el trobarem en els diferents àmbits, que ens parlaran de manera general, oberta i transversal dels temes substancials que conformaven la civilització i la cultura romanes, com ara els principis i les manifestacions del poder, les creences, l’estructura social, l’oci, el treball, entre d’altres. A través de la presentació i el diàleg amb els objectes i recursos de l’exposició, el visitant podrà reconèixer i copsar l’essència de Roma, així com la projecció del seu poder i la seva cultura durant gairebé més de 700 anys per tota la Mediterrània i Europa.

Les obres exposades pertanyen a la col·lecció romana del MAC, procedents sobretot de les ciutats romanes de Barcelona, Tarragona i Empúries, però també de la resta de territoris fins on es va estendre el poder de Roma. Els recursos audiovisuals i interactius tindran un paper fonamental en la presentació, la qual es basarà en un sistema d’audioguia integrat i individualitzat.

Aquesta activitat forma part de la Regata Cultural, el programa d’activitats que impulsa l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya per acompanyar la celebració de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Adreça:
Passeig de Santa Madrona, 39*41
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER

Horaris

Altres
Se celebra a
Museu d'Arqueologia de Catalunya

Si vols fer una esmena sobre aquesta activitat...

FES-NOS-LA SABER