Image

La Copa Amèrica

Image

Entre el 22 d’agost i finals d’octubre de 2024, Barcelona serà la seu de la 37a edició de la Copa Amèrica, la competició esportiva més antiga de la història i la més important del món de la vela. 

Amb aquesta espectacular regata, Barcelona esdevé la primera ciutat del món que haurà acollit els tres esdeveniments esportius globals amb més audiència: uns jocs olímpics, un mundial de futbol i, ara, la Copa Amèrica.

Els equips participants tenen la seva base al Port Vell, on s’habilitaran diverses zones per seguir les regates, a més del Race Village al Moll de la Fusta, amb accés gratuït, i el nou Port Olímpic, que s’obre aquest estiu després d’una profunda transformació.

Vaixells d’última tecnologia, dotats d’hidroales, volaran sobre les aigües del litoral barceloní a gairebé 100 km/hora per aconseguir el primer lloc en una cursa on només hi ha un guanyador. 

Els equips

Sis equips competiran a la Louis Vuitton 37th America’s Cup Barcelona per endur-se la llegendària copa de plata:

  • Emirates Team New Zealand (Nova Zelanda), l’equip que va guanyar l’última edició i està en possessió del trofeu.
  • INEOS Britannia, l’equip que va desafiar els guanyadors.
  • Alingui Red Bull Racing (Suïssa)
  • Luna Rossa Prada Pirelli Team (Itàlia)
  • New York Yacht Club American Magic (Estats Units)
  • Orient Express Racing Team (França)
     

Més informació

Per primer cop, regata de dones

L’edició de Barcelona incorpora també la celebració de la Youth America’s Cup i, per primera vegada en la història, una categoria especialment dedicada a les dones, la Puig Women’s America’s Cup. 

Els dotze equips d’aquestes dues categories tenen la base al Port Olímpic.