Image

El port Olímpic, nou espai ciutadà

El Port Olímpic reneix aquest 2024 com a nou espai de ciutat totalment renovat, accessible, i sostenible. Un entorn amb àmplies zones de passeig i d’estada a la vora del Mediterrani, connectat amb les platges i el passeig Marítim.

Aquest any, el Port Olímpic s’estrenarà com a escenari de la Mercè. I durant setembre i octubre oferirà un programa gratuït d’activitats culturals i lúdiques diürnes per acompanyar la celebració de les regates de dones i de joves, que tenen el Port Olímpic com a base d’operacions.

Al Moll de Gregal obrirà portes el Balcó Gastronòmic, una nova zona de restauració on es podran degustar propostes culinàries de qualitat, diverses i amb caràcter barceloní.  

Al Port Olímpic també s’hi establirà el primer pol d’economia blava de la ciutat, un projecte que farà del port un centre d’activitat empresarial especialitzat en serveis nàutics, innovació, tecnologia, economia circular i sostenibilitat aplicada al mar. 

Tota la transformació es caracteritza per un ferm compromís amb la sostenibilitat. N’és una mostra la gran pèrgola fotovoltaica que cobrirà el consum energètic del Port Olímpic i d’altres equipaments propers. També servirà per abastir els carregadors ultraràpids per a embarcacions elèctriques que situen el Port Olímpic com a capdavanter en nàutica sostenible.

El Port Olímpic també ha impulsat la configuració d’un escull de bioregeneració per afavorir la regeneració del fons marí més proper i el foment de la biodiversitat. 

Centre Municipal de Vela

El Centre Municipal de Vela s’ha renovat integralment per ampliar-ne els serveis i promoure la pràctica dels esports nàutics, especialment entre les persones més joves.

L’objectiu de la reforma d’aquest espai tan emblemàtic, que es va inaugurar l’any 1992 amb motiu dels Jocs Olímpics i forma part del Pavelló Blau, és convertir-lo en la plataforma esportiva d’accés al mar per a la ciutadania de Barcelona i de qualsevol amant de la vela. 

La intervenció augmenta la seva oferta de serveis, crea una nova sala polivalent situada a la part superior i adequa totes les instal·lacions amb criteris d’eficiència, sostenibilitat i accessibilitat.

Moment clau de la vela

Aquesta actuació vol potenciar la nàutica popular com un dels eixos centrals del projecte del nou Port Olímpic, així com consolidar el Centre Municipal de Vela com a punt de trobada entre els esports nàutics i la ciutadania en un moment clau de la vela a Barcelona per la proximitat de la Copa Amèrica. 

El Centre Municipal de Vela serà una peça destacada de l’ecosistema nàutic del Port Olímpic, que treballarà amb aquesta comunitat per afavorir la celebració de regates i tota mena d’activitats de divulgació marina.