Casa Vicens

La Casa Vicens, la primera casa de Gaudí, i primera obra rellevant de l’arquitecte, posa a l’abast del visitant una de les peces clau de la trajectòria artística d’Antoni Gaudí: l’obra que va marcar el seu punt de partida, una joia arquitectònica que va ser declarada Patrimoni Mundial per la Unesco el 2005.

Construïda entre 1883 i 1885 per encàrrec del senyor Manuel Vicens, la Casa Vicens és una de les primeres obres mestres del Modernisme, l’anticipació de l’obra posterior de Gaudí i un exemple viu dels aires de renovació estètica que bufaven a la fi del segle XIX en tota Europa.

A l’origen, va ser projectada com una casa d’estiueig amb jardí, en la qual, les formes geomètriques i la rica ornamentació, inspirada en la vegetació de l’entorn, són presents tant en l’exterior de la casa com als seus diferents espais interiors. Una explosió de color i creativitat, que es materialitza en les característiques rajoles de ceràmica que cobreixen la façana i en els elements decoratius presents en els espais interiors.

Situada al bell mig del singular barri de Gràcia de Barcelona, la Casa Vicens proposa una visita amena i rigorosa per a tots els públics, que inclou una exposició permanent i un recorregut per les estances originals de Gaudí, restaurades acuradament en l’actualitat.

Mitjançant peces originals, maquetes, peces audiovisuals i d’arxiu, el visitant descobreix la història i l’evolució de Casa Vicens al llarg del temps, així com el moment sociocultural en que va ser construïda i com s’integra dins el panorama de l’arquitectura internacional del moment. Seguidament, el visitant inicia un viatge en el temps on descobreix les estances privades i nobles de la casa que va habitar la família Vicens, tal com van ser dissenyades per Gaudí.

Una programació d’exposicions temporals, així com activitats didàctiques, completen l’oferta cultural.