Museu Nacional d’Art de Catalunya

El Modernisme i Gaudí troben seu al Museu Nacional.

El Museu Nacional esdevé el centre de referència del Modernisme amb la incorporació d’un gran espai dedicat al moviment. S’ha creat un nou espai permanent dedicat a Gaudí amb més de 35 obres originals que constitueixen la mostra permanent més extensa de l’artista. Acords amb la Sagrada Família, l’arxiu Jujol i altres col·leccions han permès una aportació nombrosa d’obres originals i l’inici d’una nova línia de treball d’investigació i difusió internacional de Gaudí.

El conjunt de l’obra modernista del Museu Nacional és la més representativa d’aquest moviment, ja que conserva i mostra el més destacat de la seva producció artística en tota la seva diversitat: pintura, escultura i arts decoratives. D’altra banda, la visita al museu és imprescindible per entendre l’aparició de la figura de l’artista modern en àmbits com els retrats i els autoretrats, l’aprenentatge a l’acadèmia i al taller, la bohèmia, la burgesia, l’orientalisme…

Per completar la visió de l’art modernista a Catalunya, els visitants no poden obviar l’escultura, amb obres de Josep Llimona, Eusebi Arnau i Miquel Blay. També cal conèixer la segona generació d’autors modernistes, com Isidre Nonell i Joaquim Mir, o els autors del període noucentista, com Joaquim Sunyer, Joaquim Torres García o Manolo Hugué, entre d’altres, i l’escultura d’avantguarda de Gargallo i Juli González.

També es podrà gaudir de l’exposició temporal Gala Salvador Dalí, una habitació pròpia a Púbol. Objectes personals, fotografies d’artistes de l’època i obres de Dalí desvelen qui va ser en realitat Gala: musa, artista i figura clau de l’art del segle XX.