Barcelona Cultura
Vés al contingut
Santa Eulàlia 2023

10, 11 i 12 de febrer de 2023

Ja hi tornem a ser! Les Festes de Santa Eulàlia són un moment clau del calendari festiu de la ciutat. Durant un cap de setmana els carrers s’omplen de guspires, dansa, música i tradicions, mentre celebrem la festa major d’hivern amb les colles vingudes de molts dels barris de Barcelona.

També és un moment molt especial per a la canalla, que any rere any treballa de valent per fer el Pregó dels Infants i pren protagonisme amb els gegants infantils i d’escola, les colles de diables infantils, els esbarts infantils i les bèsties més menudes. Totes aquestes expressions de la cultura popular són encapçalades per l’emblema de la festa: la gegantona Laia, que enguany celebra 25 anys!

Però les celebracions no s’acaben aquí. Un any més, també podrem gaudir de les exposicions d’imatgeria festiva, les puntaires, els castells, els falcons, la Lali Jove, les colles bastoneres, els concerts, les sardanes, la Ruta Eulalienca, el cant coral i diverses novetats, com el concert-ball de festa major a càrrec del Tradicionàrius.

Tot plegat, sense oblidar-nos de les Laies, les gegantes que cada 12 de febrer surten a desfilar per la ciutat i que, com Santa Eulàlia, mantenen viu l’esperit solidari i valent de les barcelonines i barcelonins de totes les èpoques.

Bona Festa Major!