Vés al contingut

Festes de Santa Eulàlia 20249, 10, 11 i 12 de febrer de 2024

Ja són aquí les Festes de Santa Eulàlia! El fred de l’hivern decreix amb l’escalfor de la festa, del foc, dels balls, dels sentiments i de l’emoció de veure els elements festius envoltats de la ciutadania barcelonina, que surt al carrer a celebrar la festa major de la ciutat.

Aquests dies, la mainada és la protagonista. Des dels gegants infantils i d’escola, passant pels esbarts infantils i juvenils, fins al Correfoc dels infants… Les noves generacions fan un pas endavant i porten l’essència de la festa als diferents racons de Barcelona.

Enguany, la Festa Major d’Hivern s’emmarca en la celebració de dues efemèrides. Per una banda, celebrem els 600 anys de gegants a Barcelona (1424 - 2024), i per altra, el bicentenari del naixement de Josep Anselm Clavé, pare del moviment coral de Catalunya, que ens farà viure un moment molt especial en el Concert dels Cors Clavé al bell mig de la plaça de Sant Jaume.

Però això no és tot. Aquesta Santa Eulàlia, els castells tornaran a tocar el cel de Barcelona, els falcons ens deixaran amb la boca oberta amb les seves increïbles figures, els diables i les bèsties ompliran de foc la ciutat, el Seguici Popular farà la primera sortida de l’any, els bastons picaran més fort que mai i, com cada 12 de febrer, les gegantes Laies ballaran de nou en honor a la patrona. 

Barcelonines, barcelonins, bona festa major!