Barcelona Cultura
Vés al contingut

El pregó dels infants

Divendres 7, 10.00 h
Plaça de Sant Jaume

El pregó dels infants és una activitat educativa adreçada a l’alumnat de 3r, 4t i 5è de primària, per a la promoció i la difusió dels drets dels infants. Té com a objectiu iniciar els més petits en la participació ciutadana i la corresponsabilitat. Enguany, el pregó se celebra a la plaça de Sant Jaume, davant l’alcaldessa de Barcelona i el consistori municipal sota el lema de “Moguem-nos a Barcelona respectant el medi ambient". Hi actuarà la companyia Xiula, que oferirà l’espectacle participatiu Donem-li una volta al cos.

Fira d’Artesania de Santa Eulàlia

Del 7 al 9, i el 12 de febrer, de 9.00 a 21.00 h
Avinguda de la Catedral

Per Santa Eulàlia, artesans i artesanes del ram de la roba, la fusta, la terrissa, el metall o l’alimentació natural munten les seves parades a l’avinguda de la Catedral per oferir-vos els seus productes elaborats a mà.

Els protocols de l’Àliga

Divendres 7, 20.00 h
Sortida a la plaça de Sant Jaume

Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrer de l’Argenteria, carrer dels Sombrerers, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria. Arribada a la plaça de Santa Maria del Mar cap a les 20.50 h. 21.00 h, Ball de l’Àliga, interior de la basílica de Santa Maria del Mar

L’Àliga de la Ciutat, acompanyada per la Coronela de Barcelona, els Ministrers Espremulls, el Lleó de Barcelona, els Gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda, que constitueixen el seguici dels Protocols de l’Àliga, encapçala una solemne desfilada que surt de la plaça de Sant Jaume i culmina en un dels actes més emotius i transcendents de la celebració: el tradicional Ball de l’Àliga al presbiteri i davant l’altar major de la basílica de Santa Maria del Mar.

L’Àliga de la Ciutat de Barcelona, documentada des del segle XIV, tenia el privilegi de ballar dins les esglésies i el seu ball es considerava l’honor més gran que es podia fer als visitants il·lustres. El Decret de Nova Planta i les prohibicions del 1771 van minvar el seu simbolisme fins a fer-la desaparèixer. L’any 1989, l’Àliga de Barcelona va ser recuperada dins del Projecte de recuperació de la imatgeria festiva de la Barcelona vella.

NU(e)S

Divendres 7, 20.15 h
Plaça de Sant Jaume
Un espectacle de l’Esbart Maragall

NU(e)S explora les nostres arrels com a punt de partida per a la construcció d’un futur al qual només s’arriba a través del conflicte. Una reflexió sobre el canvi, la revolta, i la por a allò que ens és desconegut. El primer espectacle creat i coreografiat íntegrament per l’Esbart Maragall, que es despulla i se sincera per afrontar aquest nou repte.