Sant Jordi

Sant Jordi 2021 a Barcelona

La celebració d’aquesta diada de Sant Jordi serà de proximitat i sense aglomeracions per evitar la propagació de la covid-19. A Barcelona, els establiments de llibres i flors podran vendre els productes al carrer entre el 21 i el 23 d’abril, i el dia de Sant Jordi s’habilitaran una desena de recintes firals a l’aire lliure i amb accés controlat per tota la ciutat.

Un Sant Jordi especial

Informa’t de les mesures especials per la covid-19 previstes a Barcelona per celebrar una diada de Sant Jordi de proximitat i sense aglomeracions. Coneix la ubicació dels recintes firals habilitats a la ciutat per a la venda de llibres i roses.

Open video Pregó de la Lectura 2021

Pregó de la Lectura 2021

El Pregó de la Lectura de Sant Jordi d’enguany va anar a càrrec de l’escriptora Irene Vallejo, que va parlar amb el periodista Xavi Ayén sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida. Veure el Pregó en diferit.

  • On: Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Quan: 22 d'abril, a les 18.00 hores
Llibres en una parada al carrer

Sant Jordi als districtes i barris

Tot i la pandèmia de la covid-19, els barris i districtes de la ciutat t’ofereixen propostes per gaudir d’un Sant Jordi segur i a prop de casa. Informa-te’n!

Una dona mira llibres a la Sala Ciutat

Arriba’t a la Sala Ciutat

La llibreria especialitzada en publicacions sobre la nostra ciutat, on trobaràs les darreres novetats i el catàleg complet de llibres que edita i coedita l’Ajuntament de Barcelona. La llibreria compleix totes les mesures de seguretat davant la covid-19, i durant el dia de Sant Jordi gaudiràs del 10% de descompte en tot el que compris.

Un pare aguanta una bicicleta amb un ram de roses a la cistella, on hi ha asseguda la seva filla

La tradició

Sant Jordi és cultura, flors i amor. I de la mateixa manera, Barcelona és Sant Jordi. Poques celebracions populars uneixen tant els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada. Coneix-ne la tradició!

Dos nens disfressats de cavallers llegeixen asseguts a terra

La llegenda de Sant Jordi

El drac, la princesa, el cavaller i la rosa són els protagonistes de la llegenda de Sant Jordi, que es remunta a l'edat mitjana a la població de Montblanc, i que es va recuperar amb força durant la Renaixença.

Ciutat de la Literatura UNESCO

Aquest Sant Jordi, descobreix tots els recursos que t’ofereix Barcelona com a Ciutat de la Literatura Unesco.

Recomanacions de les biblioteques de Barcelona

Viatjar per l’espai i el temps

Per Sant Jordi hi ha qui descobreix un autor, qui s’enamora d’un llibre i qui s’emociona amb una història. Enguany, amb motiu del Pregó de la Lectura que farà l’escriptora Irene Vallejo, les biblioteques us proposen noves lectures que us faran viatjar per l’espai i el temps.

Portada del llibre L’infinit dins d’un jonc. La invenció dels llibres al món antic

L’infinit dins d’un jonc. La invenció dels llibres al món antic

Irene Vallejo

Aquest llibre parla de la història dels llibres. Un recorregut per aquest artefacte que vam inventar perquè les paraules poguessin viatjar per l’espai i el temps, resseguint el fil que uneix els clàssics amb el món contemporani.

Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte

Novetats de Barcelona Llibres

Et donem a conèixer les últimes novetats dels llibres editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona sobre la ciutat, que trobaràs a la nostra parada de llibres de la plaça Reial, durant el dia de Sant Jordi, i a la llibreria de la Sala Ciutat, de 10.00 a 20.00 hores.

Dibuixem Drawing Barcelona

Urban Sketchers Barcelona

A través de diferents estils de l’sketching podreu fer un recorregut, de la muntanya fins al mar, per indrets singulars o quotidians de tots els districtes de Barcelona.

52 retallables. Gegants i gegantes de Barcelona

Nico Alonso (text) i Laia Berloso (il·lustració)

Els gegants i gegantes de la ciutat pensats per jugar-hi i descobrir-los a fons. Per no perdre cap peça, tot el material es desa dins una carpeta.

Encants i miralls de Barcelona

Rafael Vargas (fotografia i text), Enric H. March, Josep Bohigas, Óscar Guayabero i Victoria Bermejo (textos)

Memòria gràfica dels Encants Fira de Bellcaire, un dels mercats més singulars de la ciutat. Hi trobareu fotografies, vivències, història, humor i anàlisi.

América Sánchez a Barcelona

Albert Planas i Julià Guillamon

Un recorregut per la trajectòria professional i vital d’un dels artistes gràfics més importants, trencadors i independents de la història del disseny a la nostra ciutat.

Comparteix aquest contingut