Sant Jordi 2024 a Barcelona

El dimarts 23 d’abril, Barcelona tornarà a vibrar amb Sant Jordi. El 2024 es repeteix la gran illa per a vianants al cor de la ciutat, entre la Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i el de Pau Claris. Un espai que aquest any també s’estén per tota la Rambla i Gran de Gràcia. A més, tots els districtes de la ciutat tindran espais reservats per a la venda de llibres i roses, i els establiments podran posar les seves parades al carrer a partir del 22 d’abril.

 • Fins el proper Sant Jordi

  Aquest web es tornarà a actualitzar per Sant Jordi 2025. De moment, et deixem un recull de les millors imatges d’aquest Sant Jordi 2024 a Barcelona.

 • Cartell de Sant Jordi 2024
  Cartell de Sant Jordi 2024

  Baixa’t el cartell de Sant Jordi 2024, una obra plena de color i de vida creada per l’artista Pau Gasol i composta per Arauna131, que ens transporta a la celebració d’aquesta festa a la ciutat. També el pots recollir a la Sala Ciutat o al Palau de la Virreina. Se’n repartirà un per persona fins a la fi d’existències.

 • Dracs de ceràmica
  La llegenda de Sant Jordi

  El drac, la princesa, el cavaller i la rosa són els protagonistes de la llegenda de Sant Jordi, que es remunta a l'edat mitjana a la població de Montblanc, i que es va recuperar amb força durant la Renaixença.

 • La tradició

  Sant Jordi és cultura, flors i amor. I de la mateixa manera, Barcelona és Sant Jordi. Poques celebracions populars uneixen tant els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada. Coneix-ne la tradició!

 • Diàlegs 2023
  Diàlegs de Sant Jordi

  Com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona organitza vuit jornades de converses entre escriptors i escriptores d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres.

  On: biblioteques Jaume Fuster, Gabriel García Márquez, Esquerra de l’Eixample - Agustí Centelles i Francesca Bonnemaison
  Quan: del 15 al 23 d’abril

  Cal inscripció prèvia

 • Superilla2023
  Roses i llibres

  Barcelona celebra aquest Sant Jordi amb una gran illa per a vianants al centre de la ciutat, que s'estén per tota la Rambla i Gran de Gràcia. Llibreters i floristes també disposaran d’espais en exclusiva als diferents districtes, amb la incorporació de l’espai Biblioteca Gabriel García Márquez com a novetat principal.

 • Pregó de la Lectura 2024

  El Pregó de la Lectura de Sant Jordi d’enguany, que ha donat el tret de sortida de la diada de Sant Jordi, ha estat a càrrec de l’escriptor i actor britànic David Walliams. Per assistir al Pregó calia reserva prèvia.

  • On: Sala Moragues - El Born Centre de Cultura i Memòria
  • Quan: 22 d'abril, a les 18.00 hores

  Retransmissió en diferit

 • Actors vestits d'època reben el públic que visita el Saló de Cent
  Portes obertes a l’Ajuntament

  Com ja es tradició, l’Ajuntament de Barcelona va oferir una jornada de portes obertes amb motiu de Sant Jordi el diumenge 21 d’abril.

  • On: Ajuntament de Barcelona
  • Quan: diumenge 21 d’abril

Recomanacions de les biblioteques de Barcelona

Més informacio

Un any més, les Biblioteques de Barcelona us recomanen els llibres de l’autor del Pregó de la Lectura i dels autors i autores que conversaran als Diàlegs de Sant Jordi, així com l’obra del poeta barceloní Joan Salvat-Papasseit, en el centenari de la seva mort.

Portada del llibre "El noi del vestit"
El noi del vestit

David Walliams

Aquesta és la història d’en Dennis, un noi que trosseja dues virtuts o talents. Un d’aquests talents el coneix tothom, i és que quan juga al futbol, el seu equip de l’escola sempre guanya. L’altre talent el descobrireu mentre llegiu el llibre!

Biblioteca: Biblioteca Gabriel García Márquez

Roses i llibres

 • Illa de Sant Jordi
 • Entitats
 • Professionals
 • Carrers només per a vianants
 • Altres zones amb parades

Espais amb parades

Saber-ne més

Novetats de Barcelona Llibres

Més informacio

Et donem a conèixer les últimes novetats i recomanacions dels llibres editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona, que trobaràs durant el dia de Sant Jordi a la nostra parada de llibres del Passeig de Gràcia (entre els carrers Provença i Rosselló), i a la llibreria de la Sala Ciutat, de 10.00 a 20.00 hores.

 • Barcelona. La meva ciutat

  Barcelona. La meva ciutat

  Marina Luz García (autor) i Neus Caamaño (il·lustració)

  La Laia, una nena d’11 anys, molt curiosa, us farà conèixer a fons Barcelona i els seus barris, d’una manera molt visual, a través d’il·lustracions i gràfics.

 • Estimada Collserola. Barcelona Carnet de Voyage

  Estimada Collserola. Barcelona Carnet de Voyage

  Raúl Deamo

  Caminar, aturar-se, escoltar i observar. A això ens convida aquest llibre, dibuixat amb calma, tot passejant per Collserola. Una serralada que cal redescobrir.

 • Gegants i gegantes de Barcelona. 52 retallables

  Gegants i gegantes de Barcelona. 52 retallables

  Nico Alonso (text), Laia Berloso (il·lustració) i La Japonesa (disseny)

  52 gegants i gegantes de la nostra ciutat pensats per a jugar-hi i descobrir- los a fons. Hi trobareu curiositats, anècdotes i molts detalls de les figures.

 • Sketching Barcelona

  Sketching Barcelona

  Lapin

  Un gran llibre il·lustrat per passejar per Barcelona i inspirar-se en la ciutat, a través d’un dels autors més reconeguts de l’sketching.