Sant Jordi 2023 a Barcelona

El diumenge 23 d’abril, Barcelona va tornar a vibrar amb Sant Jordi. El 2023, la diada ha repetiti superilla literària entre la Diagonal, la Gran Via, el carrer de Balmes i el de Pau Claris, i ha estrenat dues novetats: la recuperació de la Rambla i la incorporació de Gran de Gràcia des dels jardins de Salvador Espriu fins a la travessera de Gràcia. Ha estat el gran eix central, però hi ha hagut espais de llibres i roses als diversos districtes de la ciutat, on els comerços han pogut instal·lar les seves parades a partir del 21 d’abril.

 • Fins el proper Sant Jordi

  Aquest web es tornarà a actualitzar per Sant Jordi 2024. De moment, et deixem un recull de les principals imatges d’aquest Sant Jordi 2023 a Barcelona.

 • Dracs de ceràmica
  La llegenda de Sant Jordi

  El drac, la princesa, el cavaller i la rosa són els protagonistes de la llegenda de Sant Jordi, que es remunta a l'edat mitjana a la població de Montblanc, i que es va recuperar amb força durant la Renaixença.

 • La tradició: roses i llibres
  La tradició

  Sant Jordi és cultura, flors i amor. I de la mateixa manera, Barcelona és Sant Jordi. Poques celebracions populars uneixen tant els barcelonins amb la seva ciutat com aquesta diada. Coneix-ne la tradició!

 • Cartell Sant Jordi 2023
  Cartell de Sant Jordi 2023

  Baixa el cartell de Sant Jordi, una obra creada a mà i en paper per l’artista Maria Laura Benavente i composta per Arauna131, o recull-lo a la Sala Ciutat o al Palau de la Virreina. Se’n repartirà un per persona fins que se n’esgotin les existències.

 • Superilla2023
  Superilla literària

  Barcelona ha tornat a celebrar aquest Sant Jordi  amb una superilla literària al centre de la ciutat. Llibreters i floristes també han disposat d’espais en exclusiva en diferents districtes de Barcelona.

 • Diàlegs 2023
  Diàlegs de Sant Jordi

  Com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona ha ofert  tres jornades de converses entre escriptors i escriptores d’arreu.

  • On: biblioteques Esquerra de l'Eixample - Agustí Centelles, Francesca Bonnemaison i Jaume Fuster
  • Quan: del 19 al 21 d’abril
 • Gemma Ruiz Palà
  Pregó de la Lectura 2023

  El Pregó de la Lectura Sant Jordi d’enguany, que dona el tret de sortida de la diada de Sant Jordi, ha anat a càrrec de la periodista i escriptora Gemma Ruiz Palà.

  • On: Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona
  • Quan: 22 d'abril, a les 18.00 hores

  Retransmissió en diferit

 • Actors vestits d'època reben el públic que visita el Saló de Cent
  Portes obertes a l’Ajuntament

  El diumenge 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Barcelona ha celebrat una jornada de portes obertes, de 10.00 a 20.00 h. L’accés ha sigut lliure i gratuït.

Recomanacions de les biblioteques de Barcelona

Més informacio

Gemma Ruiz Palà és periodista i escriptora, nascuda a Sabadell el 1975. Des dels 21 anys treballa als Serveis Informatius de Televisió de Catalunya, gairebé sempre fent crònica cultural. Actualment n’és redactora en cap. Ha publicat a l'editorial Proa les novel·les Argelagues (2016), Ca la Wenling (2020) i Les nostres mares (2022). La seva obra ha estat traduïda a l’anglès, el castellà, el francès i l’italià. Ha estat guardonada amb el 63è premi Sant Jordi de novel·la 2022.

Les nostres mares
Les nostres mares

Gemma Ruiz Palà

Les protagonistes són dones nascudes durant la dictadura, una generació que va haver de renunciar als seus somnis, talent i projectes vitals, però que van protagonitzar moltes reivindicacions i avenços en pro d'un futur millor.

Biblioteca Sant Pau - Santa Creu

Superilla literària i altres zones amb parades

 • ­Superilla literària
 • Entitats
 • Professionals
 • Carrers només per a vianants
 • Altres zones amb parades

Superilla literària i altres zones amb parades

Saber-ne més

Novetats de Barcelona Llibres

Més informacio

Et donem a conèixer les últimes novetats i recomanacions dels llibres editats i coeditats per l’Ajuntament de Barcelona, que trobaràs durant el dia de Sant Jordi a la nostra parada de llibres del passeig de Gràcia (parada 22, entre el carrer Provença i carrer Rosselló, cantonada Besòs) i a la llibreria de la Sala Ciutat, de 10.00 a 20.00 hores.

 • Rebel·lió: La vaga de lloguers del 1931

  Rebel·lió: La vaga de lloguers del 1931

  Anapurna (il·lustració), Francisco Sánchez (guió)

  En acabar l’Exposició Universal del 1929, es va disparar l’atur i els barris obrers van esclatar en rebel·lió perquè no podien pagar el preu abusiu dels lloguers.

 • Històries de la Model

  Històries de la Model

  Jordi de Miguel (guió), Susanna Martín (il·lustració)

  A través del testimoni d’expresos i dels seus familiars, el còmic fa un recorregut exhaustiu per l’evolució del centre penitenciari barceloní.

 • Les escoles de Barcelona dibuixen la ciutat

  Les escoles de Barcelona dibuixen la ciutat

  Diversos autors

  Els cent millors dibuixos de l’alumnat de cinquè de primària de diferents escoles de la ciutat en un llibre de la col·lecció «Carnet de Voyage».

 • Barcelona gegantera

  Barcelona gegantera

  Nico Alonso Crozet

  Recull exhaustiu de la tradició gegantera a la nostra ciutat, des dels primers gegants fins a les imatges vives i icòniques de cadascun dels barris de Barcelona.