Sant Jordi

Parades i recintes firals

La celebració d’aquesta diada de Sant Jordi serà de proximitat i sense aglomeracions per evitar la propagació de la covid-19. A Barcelona, els establiments de llibres i flors podran vendre els productes al carrer entre el 21 i el 23 d’abril, i el dia de Sant Jordi s’habilitaran una desena de recintes firals a l’aire lliure i amb accés controlat per tota la ciutat.

Parades davant de les botigues

Els dies 21, 22 i 23 d’abril, els establiments de venda de llibres i flors podran instal·lar taules al carrer per vendre-hi els seus productes. Les taules s’ubicaran preferentment davant de la façana de l’establiment, garantint l’espai per a la mobilitat dels vianants i la distància de seguretat amb altres establiments propers. Hi haurà 490 punts de venda repartits per tots els districtes. Durant tres dies, podràs comprar els llibres i les roses a les parades de les botigues del barri!

Recintes firals

A més, el 23 d’abril hi haurà una desena de recintes firals a l’aire lliure distribuïts per la ciutat i gestionats pels gremis de llibreters i floristes, amb 180 parades i 31 punts de signatura de llibres. L’objectiu és evitar desplaçaments i garantir una celebració de Sant Jordi a prop de casa, segura i sense aglomeracions. Els espais estaran oberts fins a dues hores abans del toc de queda. 

Els recintes perimetrats tindran aforament limitat, entrada i sortida diferenciades i respectaran tots els protocols de les autoritats sanitàries. 

A diferència d’altres anys i per evitar aglomeracions, les parades seran només professionals. No hi haurà parades d’associacions, entitats, partits polítics, etcètera. 

Ubicació dels recintes firals:

  • Passeig de Gràcia (de ronda de Sant Pere a Aragó, Eixample)
  • Plaça de la Universitat (Ciutat Vella)
  • Jardins d’Agustí Centelles (Eixample)
  • Jardinets de Gràcia (Gràcia)
  • Plaça de la Vila de Gràcia (Gràcia)
  • Passeig de Lluís Companys (Ciutat Vella)
  • Plaça Reial (Ciutat Vella)
  • Plaça de Valdivia (les Corts)
  • Plaça de Sarrià (Sarrià - Sant Gervasi)
  • Interior d’illa del Poblenou (entre la rambla del Poblenou i els carrers de Pallars, Llacuna i Pujades, Sant Martí)

A més, als extrems de la plaça d’Orfila (Sant Andreu) també hi haurà parades de llibres i roses, tot i que en aquest cas l’espai no es perimetrarà.

Un Sant Jordi especial

Informa’t de les mesures especials per la covid-19 previstes a Barcelona per celebrar una diada de Sant Jordi de proximitat i sense aglomeracions.

Comparteix aquest contingut