Arquitectura a les aules

El Col·legi d’Arquitectes vol apropar l’arquitectura a l’educació, i encara més des de l’aprovació de la Llei de l’Arquitectura, on es defineix l’arquitectura com activitat d’interès general al servei de la societat. ArquiEscola és el programa educatiu adreçat a centres educatius de primària i secundària amb què el COAC posa a disposició dels docents un seguit de recursos perquè es pugui treballar l’arquitectura de manera transversal. És una eina flexible i adaptable que estructura la mirada dels infants i joves cap a l’entorn habitat.

El programa, que compta amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, es basa en tres eixos: cos, hàbitat i territori. Aquests es treballen transversalment amb conceptes com la perspectiva de gènere, la diversitat funcional i cultural, la sostenibilitat i les identitats.

Durant la Setmana d’Arquitectura, està previst portar l’arquitectura a més de cinquanta centres educatius amb tallers i xerrades conduïts per arquitectes dins l’horari lectiu. Els alumnes podran observar, pensar i fer seguint el fil de l’arquitectura del nostre entorn més immediat.

L’arquitectura arribarà a 4.000 joves de la mà de més de 80 arquitectes. L’objectiu és aportar als infants una nova mirada sobre els espais que ens acompanyen, ens emocionen, fomenten relacions, generen dinàmiques d’inclusió i són una expressió de la civilització i la cultura del nostre temps.


Comparteix aquesta pàgina