Arquitectura pel futur: Landscapes of Care

“Arquitectura pel futur: Landscapes of Care” s’organitza amb la Future Architecture Platform, cofinançada pel programa Creative Europe de la Comissió Europea. Durant dos dies, 12 i 14 de maig, participants de la Plataforma dialogaran amb professionals locals sobre alguns dels temes més actuals que afecten la ciutat contemporània europea. Les converses tindran lloc al Pavelló Mies van der Rohe i en línia a través del canal de Youtube de la Fundació Mies van der Rohe. La segona jornada presentarà el documental “Two Houses” i tindrà lloc en el marc del BARQ, Festival internacional de cinema d’arquitectura de Barcelona.

Les societats contemporànies s’enfronten a reptes que canvien dinàmicament. Les lògiques extractives i de consum del sistema creen problemes globalitzats que afecten les diferents regions en temps real. Les fronteres geopolítiques protegeixen els beneficis econòmics més enllà de la protecció dels interessos socials mentre s’estén la recent pandèmia i es reordenen nous territoris i ecologies segons lògiques migratòries que estan indissolublement relacionades amb el flux de riquesa financera.

Davant d’aquest escenari, les noves iniciatives regionals qüestionen les divisions polítiques i els interessos corporatius. Sorgeixen fronteres fluides traçades per organitzadors i ciutadans locals per omplir els espais encara no mercantilitzats pel lliure mercat; espais d’excepció lliures del control de la política. El flux de persones genera noves maneres de vida de barri i compromisos polítics que exigeixen atenció, empatia i consciència de l’altre.

La recent crisi sanitària ha desafiat societats senceres i ha demostrat com aquestes poden actuar de manera efectiva, ràpida i pacífica. Els dissenyadors, arquitectes i urbanistes es veuen a si mateixos liderant qüestions socials i polítiques, en lloc de simplement els aspectes formals i espacials d’un projecte. Afronten el repte de transformar dècades d’autocomplaença en pràctiques actives que s’ocupen de la política de relacions, de les comunitats locals, dels fluxos d’energia i de les dinàmiques urbanes en constant canvi.

Tornar a l’agenda
Filtra per
{{ formatDate(event.start, event.end) }} {{ getTime(event.start) }}h

Arquitectes: Organitzador: , {{ organizer.name }}
Fotògraf: {{ event.collaboradors }}
Premis: {{ event.com_fer_la_inscripcio }}
Lloc: {{ event.address }} En línia

Col·laboren: {{ event.collaboradors }}

Col·laboren: {{ event.collaboradors }}
Ho sentim, no hi ha elements per mostrar